אלים הקשורים במדבר...

BlaT©

New member
אלים הקשורים במדבר...

האם תוכלו לספר לי מעט או לקשר אותי למידע על אלים הקשורים למדבר (מכל פנתאון)? תודה מראש

שני השמות שעלו לי מיד לראש

הם סת' המצרי ויהוה. ב - pantheon.org חיפוש על המילה Desert מניב כמה תוצאות (חלקן לא אלים) של אלי מדבר שונים, בעיקר מצריים (טוב נו, היה להם הרבה מדבר, לא?) ואיך יהוה מתקשר לעניין? אני זוכר שראיתי איפשהו את הסברה הזו שיהוה הוא בעצם אל מדבר. גם מתוך הכתובים רואים שיש קשר הדוק בין דמות האל היהודי לבין המדבר, כאשר השיא הוא מתן התורה על הר באמצע המדבר. נביאים שונים גם הם עקרו למדבר כדי להיות קרובים יותר לאל. גם דמותו של עזאזל, אותו אחר מה"שעיר" ומאוחר יותר מ"המלאכים הנופלים" קשורה למדבר. אולי תעשי גם חיפוש על הנבטים ועל האמונות הערביות הפרה-איסלמיות, מאחר ושתי תרבויות אלו היו מדבריות מובהקות ואני מניח שהיו להן אלוהויות הקשורות בקשר ישיר למדבר.

אבל

האל היהודי הוא הכל לא? ז"א לא רק מדבר.. אלא כביכול בתורה הוא מתואר כשליט כל העולם מין כזה "אחראי על הכל".. לא?

L e s t a t

New member
מוסורסקי מדבר על הדמות ממנה התפתח

אל מדבר שתיאוריו התנ"כיים בהחלט תואמים את דמותו של אל-אש מדברי.

הבנתי...

האמת היא, כשחושבים על זה הוא אפילו דפק את עם ישראל 40 שנה ב-מ-ד-ב-ר LOL
ולסטאט... למה להיות כ"כ אההמ, רשמיים? "מוסורסקי..." הרגת אותי. תגיד אילן.

Bartal j

New member
אממ משהו תפס לי את העין..

אמרת שה' "דפק את בני ישראל במדבר 40 שנה" אממ לפי ידיעתי העם הכי מטומטם שהיה בעולם זה אנחנו ,עם אנוכי שכמה שידברו איתו עדיין ימשיך להתנהג בטיפשות וכל מה שהוא יודע זה רק להתלונן .. ואם נלך לפי התורה גם כשמשה כביכול נתן את לוחות הברית שאלו החוקים הראשונים מה עשה העם? בנה עגל זהב אחרי שהבטיח לשמור אמונים לאל אחד... אז תגידי לי זה לא עם הפכפך ?? אני לא דתייה או משהו כזה שיהיה ברור , אבל אני חושבת שצריך לכבד כל אל באשר הוא ,ולא לצחוק עליו כי כוחם של האלים חזק הרבה יותר מכוחנו וזה לא מתפקידנו אפילו לנסות לצחוק עליו ולפגוע באמונה של האנשים שהם בערך האנשים שאת חיה עימם (היהודים)... כמו שאני לא פוגעת באף אמונה ומקבלת כל אמונה כמו שהיא ,אז בבקשה אל תפגעי את באמונתם.. ואני לא יודעת אם זה היה בצחוק או לא.. אני אישית לא נפגעת מזה אבל זה עדיין איפשהו עמוק בשורשים היהודים שלי גרם לי למרמור ... ותאמיני לי שאם אל מעניש אז בהחלט יש סיבה כי לפעמים בני האדם ראויים לעונש כי רק ככה הם מבינים.. מקווה שהבנת את הנקודה שניסיתי להבהיר.. שלך:בר

אין פה שום עניין של חוסר כבוד.

הרי בפועל, ה' אכן הכריח את בני ישראל לנדוד במדבר 40 שנה. למה? זה כבר סיפור אחר.

אוי

תאמיני לי שהדברים שנאמרו מאוד רחוקים מנימת זלזול או חוסר כבוד.. יש מה שנקרא חוש הומור בריא... באמת שלא היו לי שום כוונות לזלזל בשום אל, בשום דת, ובשום עם. אני מתנצלת אם נפגעת מדברי.

Bartal j

New member
חח לא נפגעתי נשמה

פשוט זה נשמע כזה לא יודעת כאילו אני מאוד מאמינה בכוחם של האלים ולעולם לא אשתמש המילה כמו "דפק" כדי לתאר איזשהו אל בגלל שזאת לא מילה שראויה לתאר כל אל לדעתי .. מוסורסקי השתמש במילה הכריח חחח זה נשמע יותר טוב ... אבל הבנתי שהתכוונת בצחוק ותאמיני או לא גם חייכתי קצת כשקראתי את ההודעה שלך , ויש לי חוש הומור תאמיני לי פשוט יש דברים שכל אחד רגיש טיפונת אלהם.. ואת לא צריכה להתנצל אני באמת מבינה אותך.. שלך:בר

Nizzan Cohen

New member
סתם כתיזכורת....

את כוהנות אלי הפיריון פה בארץ התנ"ך כינה "זונות". המילה "גילולים" מוכרת לך ?! את הפסלים הם כינו בשם "גללים". ואני אפנה אותך למלכים ב' כ"ג. לתאורי פרעות נגד "העבודה הזרה" בהנהגתו של מלך שזכה לתשבוחות התנ"ך. לא היה מבייש את הפרוגרומים של רוסיה ואירופה, מה שהלך שם. ואליהוא ורצח נביאי הבעל בקישון.... אני לא מזלזל באמונות שלהם... אבל בואי נגיד שיש להם שם לא מעט טוב, דברים אמרות ופתגמים שאני מקבל ונהנה ללמוד מהם, ולא מעט רע שמביא לי ת'חרארא...
.

אבל זה היה לפני יותר מאלפיים שנה.

אפשר לתת לזה שלא להטריד אותנו, אתה יודע. מילא היום כשמישהו כותב את ככה, אפשר להעיר לו. אבל להביא דוגמאות מכל כך רחוק?

Nizzan Cohen

New member
חחחחח....

אל תדאג
. אני לא מחזיק חשבונות ישנים עם היהדות. סתם רציתי להכניס את המילה "דפיקה" לפרופורציה.

Bartal j

New member
נכון אתה צודק לא הצדקתי אותם

לדעתי צריך לתת לכל אדם לחיות את אמונתו ולא להיות קיצוני וצריך לכבד כל אל באשר הוא לא משנה מה הוא , אבל באמת זה לקוח מהתנ"ך לפני מלא שנים , אז רצו להשליט את המונותאיזם בארץ, ולמחוק את עבודת האלילים וההשקפות של האנשים היו מאוד ישנות ופחות ליברליות מהיום .. אני לא ממש חושבת שזה אקטואלי גם לגבי היום..

טלה בר

New member
אלים וכבוד

את שוכחת (או אולי לא ידעת) דבר אחד - האדם הוא שברא את האלים כולם, ואם יש צורך להעניק כבוד הרי זה לאדם עצמו. הצרה היא שהוא לא מכבד את עצמו ואיך יוכל לכבד את פרי מוחו?

Bartal j

New member
אמרת שהאדם ברא את האלים כולם נכון?

זאת באמת אימרה יפה .. אבל אם כל מיתולוגיה מלמדת אותנו שהאל ברא את העולם ואת האנשים איך את מצפה בידיוק שהאדם יחשוב אפילו להיות מעל האל ? כאילו כל האמונות המונותאיסטיות גורסות כי אסור לחטוא משום שהאל אומנם רחום אבל גם נקמן שאוהב את אוהביו ושונא את שונאיו.. גם במיתולוגיה היוונית פחדו מזעם האלים עד כמה שידוע לי וזה היה מנהג די מוכר לתת מנחות על מנת לפייס את האל... קיצר רוב האנשים בעולם גדלים על האמונה שהאל הוא השולט העליון החזק ,ואסור להכעיסו ולעורר את זעמו למה התוצאות יהיו הרות אסון וקשות אז אם חינוך כזה איך את מצפה בידיוק שהאדם יחשוב בכלל שהוא זה שברא את האל ולכן יש לו שליטה על הכל אפילו על האלים.. ומה ש"אמרת שהאדם ברא את כל האלים " אני חושבת שהבנתי למה את מתכוונת אבל פרטי לי בבקשה למה התכוונת בידיוק כדי שזה יהיה יותר ברור לי? שלך:בר

למעלה