אלים הקשורים במדבר...

טלה בר

New member
אני לא מצפה

לשום דבר משום אדם - לכל היותר, כל אדם חייב לצפות מעצמו למה שהוא רוצה להגיע. זו חוצפה מאדם לצפות למשהו ממישהו אחר. האדם ברא את האלים כי הרגיש את עצמו נבוך ומבולבל לעומת העולם. אני מעדיפה לחשוב שהטבע, או הקוסמוס, ברא את עצמו, ומי שרוצה לראות בכך אלוהות (שפינוזה אמר שאלוהים זה הטבע) - הרי אמונה זה דבר שאי אפשר להוכיח או להכחיש.

טלה בר

New member
אם זו טעות שלי

אני מצטערת. מה זה אסאטרואר? (משלוח תשובה קודם לא הצליח).

L e s t a t

New member
אסאטרו

הדת הקוממית המתחדשת של עמי צפון אירופה. "אסא" מהמילה "אייסיר", האלים השמימיים, "טרו" פירושו "נאמן ל..". אם אין לך בעיה עם אנגלית, אני מצרף הסבר.

טלה בר

New member
תודה

תוכל להסביר לי מדוע יהודי ישראלי החי במזרח התיכון בארץ כנען לשעבר מאמץ דת נורדית-גרמאנית? בלי ניסיון לפגוע - זה באמת מעניין אותי.

L e s t a t

New member
מאותן הסיבות

שנורדי-גרמאני החי בצפון אירופה מאמץ דת יהודית מזרח-תיכונית או מאותה הסיבה שבחור בבלי (קראו לו אברם אז) יוצא להקים דת משלו שמתנגדת לדת הוריו.

טלה בר

New member
תודה

תוכל להסביר לי מדוע יהודי ישראלי החי במזרח התיכון בארץ כנען לשעבר מאמץ דת נורדית-גרמאנית? בלי ניסיון לפגוע - זה באמת מעניין אותי.

טלה בר

New member
כמו שאי אפשר

להוכיח את קיומו של אל כך אי אפשר להוכיח את אי קיומו. כנראה שזה עניין של השקפה.

אלי מדבר וכאלה

מקורו של יהוה כאל מדבר מתואר בספר "המיתולוגיה היהודית" מאת חגי דגן, בהוצאת מפה. בקשר לאלוהויות פרה-אסלאמיות: מי שיש לו נגישות לחדית'ים מוסלמיים יוכל למצוא מידע רב עליהן, ספציפית בחדית' "מנהגי הערבים", אשר מתאר את החברה הערבית בתקופת הג'היליה. ממה שאני זוכר, האמינו בשתי אלות, שמאוחר יותר שייכו אותן כבנותיו של אללה, ששמן היה, אם אינני טועה, עֻזָּה ו-אֻלָּה. אל חשוב נוסף היה האל הפטרון של שבט קֻרַייֵש, השבט שממנו הגיע מחמד. את שמו אינני זוכר, אבל בחדית' מסופר שבעיני הפסל שלו היו משובצות אבני אודם. היו זובחים לו ב"לַבַּן" - חלב שמעורב במוצקי חלב, או משהו כזה, ובשובם של בני השבט ממסעות היו מבקרים את הפסל טרם שהיו מבקרים את המשפחה. אם זה מעניין אני אוכל לנסות למצוא את מחברת קוראן שלי ולהתמודד שנית עם הטקסט בערבית...

L e s t a t

New member
בנותיו של אללה?!

בקוראן כתוב שלאללה אין צורך להביא ילדים לעולם. אתה מוכן להביא מראה מקום?

אכן

בקוראן כתוב שאללה הוא "לָא מולַד וַלָא ואלִד", כלומר לא מולד ושאין לו ילדים. ההתייחסות ל"בנותיו של אללה" הייתה לפני ביסוסו כאל יחיד. לפי מה שאני זוכר היו שבטים בתקופת הג'היליה שעבדו את אללה לצד אלוהויות אחרות, ולכן גם תיארו מערכות יחסים בינו לבינן. לצערי אני לא זוכר מראה מקום ספציפי, אבל אם אתה קורא ערבית, נסה למצוא חדית'ים העוסקים בתקופת הג'היליה.

מסורסקי לידיעתך

יהוה - ככל הנראה מדובר באליל שבטי קדום. אל המלחמה.רק אחר כך הוא התחיל לקבל תכונות חובקות עולם. תופעה של ניכוס תכונות לאל או אליל אם תרצה , ידועה כמובן ואיננה מפתיעה. דוגמאות מאלי יון אינן חסרות - הכוונה לשורת פונקציות אותם/ן הם ממלאים/אות. הליכה למדבר - יכולה גם לסמן תקופה של התבודדות והסתכלות, לא רק מתוך רצון להיות קרוב לאל. גם בתקופות של אמונת הייחוד יש נטייה ללכת למדבר. יותר מרצון להתבוננות פנימית - אם כי גם כמובן רצון להיות קרוב לאל.

למעלה