אלים וגזע

driftwood89

New member
אלים וגזע

החיבור הזה מאוד משמעותי בהרבה מהאמונות הפגאניות ותהיתי עד כמה החיבור הזה חשוב לכם. בהרבה מהאמונות הפגאניות הגזע, הירושה, החיבור למקום, לאדמה התורשתית עם העם וכו. קשור מאוד לאלים ולדת בכלליות. לפעמים זה אפילו חלק בלתי נפרד ומרכזי של האמונה. באסאטרו למשל, לאדמה התורשתית ולאבות והאמאהות הקדומים יש חלק מאוד מרכזי, או אצל האמונה הדרואידית (או קלטית, לא זוכר איזה) כאשר מאמינים שדם האלים זורם בעורקים של העם. זה שיש אנשים קיצוניים בימיוחד שלוכחים את זה צעד קדימה לגזענות לא מבטל את העובדה שהקשר בין האלים לגזע קיים בהרבה מהאמונות שיצא לי להתקל בהם, אלים מקומיים למשל. יש אנשים שמתעלמים לגמריי, יש המאמינים שכל האלים מבוססים על אותו מקור והכל רק גרסאות לאותו דבר, יש הטוענים שהגזעים כבר כלכך מעורבבים שזה לא משהו שאפשר להקפיד אליו יותר, מעניין אותי לדעת את דעתכם. עכשיו, אני משער שהרוב פה באים ממשפחות יהודיות (אישית אני כן אז לכן אני מעלה את זה) והעם היהודי מאוד מאוד הקפיד על העיניין של הנישואין בתוך הלאום, נישואי תערובת לא היו שכיחים בימיוחד בתקופה העתיקה יותר. אני כיהודי, שמי לכל דבר (יש לי את הכתובות כדיי להוכיח את זה), אני באמת יכול לעבוד את/עם אודין? אני באמת יכול להלל את שמו של זאוס? זה קצת נוגד זה את זה לא? הנושא הזה כלכך מפריע לי שזה הביא אותי להביא את העיניין הרוחני להפסקה (זה והבגרויות ובעיות אישיות), אגב, אשמח לקבל מקורות מידע (רצוי באינטרנט אבל גם ספרים או מגזינים יהיו מבורחים) על האלים המקומיים של ישראל או אזור מסופוטמיה משם הגיעו השמים במקור אם אני לא טועה. זהוא בעצם, מה עמדתכם בנוגע לחיבור בין גזע לפנטאון ועד כמה הוא משמעותי לדעתכם, איך אתם מתמודדים איתו ועל הדרך, האם אתם מאמינים שכל האלים הם גרסאות לאותם אלים מקוריים?

driftwood89

New member
בנוסף,

לפני שהשמים התחילו לעבוד את ה"אלוהים האחד", הם עבדו פנטאון פגאני כלשהו?

driftwood89

New member
אוקיי

איפה אני יכול למצוא עליו מידע? יש אתרים מסוימים? האם אתה חושב שיהיה חומר בסיפריות של סטודנטים (זה הסיפריות היחידיות שיש באזור מגוריי כיוון שאני גר באזור של שתי אוניברסיטאות)

חומר באוניברסיטאות תמיד יש

אתה מוזמן גם להכנס למאמרים השונים באתר www.witchcraft.co.il שם יש חומר בעברית וקישורים לאתרים עם חומר באנגלית. גם כאן: http://www.geocities.com/SoHo/lofts/2938/templetoc.html וכאן תמצא על הפיניקים שאמונתם קרובה מאוד לזו הכנענית: http://phoenicia.org/

TheDruid

New member
מאיפה אתה שואב את..

העובדה שהעברים הקדומים עבדו את הפנתיאון הכנעני? סקרנות =)

הגיון, מחקרים היסטוריים

וארכיאולוגיה, ואפילו מהתנ"ך עצמו. הגיון - שום דת לא נולדת סתם פתאום. דתות נשענות על דתות ותיקות יותר. מחקרים היסטוריים וארכיאולוגיה - הממצאים שהתגלו בא"י, כולל בתקופת בית ראשון בירושלים עצמה. התנ"ך עצמו - אירועים כמו "עגל הזהב", התלונות המחזוריות של הנביאים לגבי בני ישראל העובדים אלים אחרים, מיתולוגיות אחרות השזורות בתנ"ך וכן הלאה. הכל כתוב, למי שיודע גם להסתכל בין השורות.

TheDruid

New member
יש איזה ספר..

שאני זוכר שיצא לי לראות בסטימצקי.. ספר שמדבר על המיתולוגיה הכנענית בתנ"ך משהו כזה אני לא זוכר בדיוק.. לא ספר גדול.. כריכה שחורה דקה.. ספר נחמד מאוד יש מצב אתה זוכר ת'שם?

המיתוסים הכנעניים של התנ"ך

מתוך סדרת "התנ"ך החילוני" של משה יהלום. בינינו, משה יהלום הוא לא כזה היסטוריון מהשורה הראשונה, אבל יש לו שם כל מיני דברים שכדאי לקרוא, במיוחד אם לא מכירים כל כך את הנושא. כמו בכל טקסט העוסק בהסטוריה, כדאי לשמור על ביקורתיות.

vasina

New member
ואני חשבתי כל הזמן הזה

שעגל הזהב היה קשור יותר לאלים המצריים. אתה פתאום פתחת לי מחסום שכזה, לא חשבתי שהם הביאו את האמונה באלים עוד לפני זה. קצת מטופש מצידי, אני מניחה. אני בהחלט הולכת להיכנס לקישורים שהבאת

RainBird

New member
אם הוא יכול? כן. לדוגמא אני עובד עם ארזולי. ארזולי היא לואה (רוח קדושה) של הוודון- ולפיכך של האמריקאים אפריקאים. אני אחד האנשים הלבנים ביותר שפגשתי. יש לי קשר איתה והוא מצויין. עכשיו יש לי קשר עם הקטה שמקורה באזור הזה דווקא. אני יכול לומר שאני מקושר יותר להקטה, אבל רק בגלל שאני עובד איתה יותר זמן. לדעתי יש מה להשיג על ידי חיבור לשורשים הגנטיים שלך, גם מבחינה אלוהית, אבל זה לא צריך להיות הדבר שמשפיע על הבחירה האלוהית שלך. ארדן.

driftwood89

New member
בטח שזה אמור להשפיע.

מה לי ולwodan? הוא אל של הג'רמאנים/סקאנדינבים/אנגלו-סכסים.

RainBird

New member
מה אם ארזולי שלי? זה עובד מסתבר, וגם עובד מצויין.

צבע שיער עיניים ועור

יכול להשתנות על ידי חיים באיזורים עם אקלים שונה גם בלי נישואי תערובת.

על סמך מה אתה אומר את זה?

אני אתן לך דוגמא קלה - האפריקאים באמריקה, נמצאים שם כמה מאות שנים, עד כמה הם השתנו (ולהזכיר לך, הרבה מאוד מאלו שחיים כיום באמריקה התערבבו עם האוכלוסיה הלבנה לא מעט)? תכונה לא נוצרת במשך רק כמה מאות שנים. כמה אלפי - אולי. כדי שלמהגרים (או נכון יותר לאמר - המוגלים) מישראל יהיה שיער, עיניים ועור בהירים - צריכים להיות גנים מבחוץ. אקלים שונה יכול להשפיע על הפנוטיפ של אינדיבידואל מסויים, אבל הפנוטיפ הספציפי הזה יעלם בצאצאיו אם הם חוזרים לאקלים שממנו באו במקור. הגנוטיפ משתנה או במוטציה (תהליך של אלפי שנים בבני אדם, אם לא יותר, כי הסחף הגנטי הוא לא כזה מהיר) או ע"י שילוב גנים אחרים ברביה.

למעלה