אריה מלך החיות
New member
אלימות בבתי חולים ../images/Emo10.gif
"אלימות בבתי חולים" זה הלוגו ש- ynet ממקם בדרך כלל על-יד כותרת בכתבות מן הסוג הזה. זה כבר הפך לשגרה. גם אנשי מד"א נתקלים באלימות כלפיהם יום-יום. עוד אחות חדר מיון הותקפה:
ביום ה' 12/6/2003 הגיע לחדר מיון של בית החולים "מאיר" בכפר סבא צעיר כבן 20 כשהוא סובל מפצע של דקירת סכין בכתפו.
הצעיר התנהג באלימות כלפי הצוות הרפואי, הוא קילל, גידף, ירק והרביץ לכל מי שניסה להתקרב אליו.
למרות התנהגותו האלימה, ניגשה אליו האחות חדר מיון הנמצאת בחודש השביעי להריונה, על מנת לסייע לו ולעצור את הדימום מכתפו.
הצעיר דחף בכוח את מרפקו לבטנה וכתוצאה מכך חשה האחות ברע וקיבלה צירים מוקדמים.
עובדי בית החולים הצליחו להשתלט על הצעיר והוא אושפז לצורך ניתוח בכתף.
האחות ההרה אושפזה מיד במחלקת היולדות עם צירים, אך עדיין לא יצאה מכלל סכנה. עדיין לא ברור האם נגרם נזק לוולד. עד כאן האירוע. אם כל אישה סבירה בחודש השביעי להריונה הייתה הולכת ברחוב ורואה צעיר מדמם בכתפו המתנהג באלימות כלפי הסובבים, מקלל, מגדף, יורק ומרביץ לכל מי שמנסה להתקרב אליו, והייתה מתעלמת ממנו וממשיכה בדרכה – אף אחד בעולם לא היה בה אליה בטענות כלשהן. כאשר אותה אישה בהריון עובדת בחדר מיון ונמצאת בעבודה, היא חייבת לגשת עליו ולנסות להגיש לו עזרה.
האם זה נכון? מה המקור החוקי לחובה הזאת? האם החוק מחייב את אחות/רופא להסתכן? האם קיים מצב לפי אותו החוק (או חוק אחר) בו מותר לאחות / רופא / איש מד"א לוותר על ניסיון להגיש עזרה לאדם אלים ולהעדיף שמירה על עצמו? האם האחות ההרה שנפגעה יכלה לשמור על עצמה ועל וולדה טוב יותר במסגרת החוק? אגב, ידוע לי שלפחות בחלק ממדינות ארה"ב מגישי עזרה ראשונה המגיעים עם אמבולנס לזירת אירוע אלים לא יגישו עזרה לנפגע בטרם קיבלו אישור משוטר הנמצא במקום, ואם השוטר טרם הגיע – ימתינו לו בסבלנות. (ואני לא מביע כאן דעה...) בברכה, אריה מלך החיות
"אלימות בבתי חולים" זה הלוגו ש- ynet ממקם בדרך כלל על-יד כותרת בכתבות מן הסוג הזה. זה כבר הפך לשגרה. גם אנשי מד"א נתקלים באלימות כלפיהם יום-יום. עוד אחות חדר מיון הותקפה: