אלימות נגד נשים: ריקי גל

shandy

New member
כל הכבוד לריקי

אם אשה היא זונה, נחותה מגבר, אין לה זכות לקבל החלטות על גופה, תופסת מקומות עבודה של גברים, הולכת בלבוש שאינו מתאים לאמות מידה גבריים ועוד ועוד.. אז מי היא שתיזום פירוד מגבר, באיזה זכות היא אומרת לא???? זוהי מילה שאין לה מקום בלכסיקון הנשי.. לכן צריך לחנך אותה ולהראות לה מי השליט פה, מיהו החלש בעל הכח הפיזי... אנחנו חברה מבולבלת ומעבירים מסרים כפולים הן כלפינו והן כלפי המין הגברי כל הכבוד לריקי שהתלוננה והסכימה לפרסם זאת, היא מעניקה בכך הרבה כח לנשים אחרות שהתחבטו או שחשבו שאלו נורמות העולם אן שזה רק קןרה אצלן ככל שיהיה יותר פרסום לתלונות מסוג זה כך יתלוננו יותר ויותר נשים

boon2

New member
מעניין

באמת מעניין אותי מאוד, שנדי, מהיכן בדיוק לקחת את כל המסקנות וההקשרים המופיעים בחלק הראשון של הודעתך, למשל, נחיתות נשים, זכות על הגוף, לבוש, אמירת לא? לפי האמור בגוף הטקסט החקירה עדיין לא הסתיימה, ה"חשוד" עדיין לא נעצר וגם לא נאשם והוא אפילו לא בגדר חשוד וכבר סכמת את כל הפרשה וכל מה שצריך כדי לסיימה זה .... בעצם מה בדיוק? לירות בו כבר ועכשיו, אולי לחתוך לו את ה....בואי נאמר את האוזן. יש בארץ אלפי נשים מוכות שותקות שבולעות בשקט את כאבן, אם הן צריכות לחכות עד שריקי גל תתצטרף (לכאורה) אליהן, זה עצוב מאוד, במיוחד להן אבל גם בעיקר לנו כחברה שכך נראה פרצופה. חבל שאנחנו מחכים למפורסמים/ות כדי ללמוד ולהבין דברים אלמנטריים שנשים וגם בכלל כל בני האדם מוכים, חייבים להלחם באלימות המשפשטת פה כשריפה בשדה קוצים.

shandy

New member
מסרים

חשבתי שתבין boon2 כי מדובר במערכת מסרים כללית שמפמפמת לחלל האויר כל הזמן הן בגלוי הן בסמוי. לא התכוונתי ליחס לחשוד הנוכחי אימרות אלו, בכל אופן תודה על ההערה. נשים רבות אכן לא מתלוננות מסיבות שונות, בין הסיבות אפשר למנות , כסף זמין, מקורות מחיה, כח ויכולת נפשית לחולל שינוי מהותי בחיים,חוסר תמיכה משפחתית, מעמדית, וחברתית ועוד ועוד יש שינוי,אך הוא איטי, השינוי הראשוני הוא בתפיסה , שזוהי אלימות לשמה, שזו לא בושה לדבר על כך ולהתלונן שזהו נגע שפשה בכל המעמדות ואינו שייך רק למעמד בעל הסטטוס הסוציואקונומי הנמוך לכן כאשר סלבריטאים מתלוננים ומראים שזה קורה גם אצלם, הם מעניקים בכך כח רב לנשים אחרות.

siv30

New member
../images/Emo45.gif תופעת האלימות כנגד נשים צוברת

תאוצה מפחידה. אולי זה רק הפרסום והחשיפה שאנחנו זוכים לה בתקופה האחרונה אבל ההרגשה שלי מאוד לא נעימה בכל העניין הזה. אולי זה משקף הלך רוח בחברה, חוסר סבלנות, אי אהדה, אי הבנה לצרכים של הצד השני (לא רק כלפי נשים).

boon2

New member
מסכים, אבל

אני מסכים אתך סיון, אבל אי אפשר להתעלם מכך שיש עלייה משמעותית באלימות באופן כללי בארץ. כמובן שהנשים הן מטרה קלה וזמינה אבל זה לדעתי, חלק מתופעה כוללת שאנחנו מתעלמים ממנה לחלוטין (חוץ מלהגיד - איום ונורא).

siv30

New member
אולי זה המצב הכלכלי ../images/Emo35.gif

תראה אין לי מושג מה קורה במדינה הזאת, אבל ברור לי שזה לא חיובי בקטע של אלימות. אתמול קראתי על זקן אחד שהרג את אישתו כי הוא חשב שזו המתת חסד. נו, אין גבול לדמיון הפרוע.

boon2

New member
אופס

הם היו בסוף שנות השבעים שלהם והיא היתה חולה מאוד וסבלה מכאבים קשים, לא הייתי רוצה להיות השופט שלו. אבל לענין, כמובן שגם המצב הכלכלי משפיע אבל אני הייתי מחפש דוקא במצב הבטחוני המתמשך ( מי שחי על החרב.......אתם יודעים את ההמשך).

siv30

New member
המתת חסד

אולי זה המקום לפתוח דיון חדש וסוער כמו על הפלו בנושא המתת חסד, אבל אני חייבת להגיב כאן לדברים שלך. מי האדם הזה שישפוט אם הסבל שלה רב או מועט בשביל להרוג אותה? פשוט נבצר מבינתי. עוד מעט יקומו גברים שיחשבו שהנשים שלהם חולות באיזה מחלה חשוכת מרפא שקוראים לה ניקיון וצריך לשים לסבל שלהן סוף. אני יודעת שאני קיצונית, אבל..אבל...אבל. נו טוב, בוודאי קשה לנהל דיון מושכל ולא מתלהם בדרך הזאת. אני נגד הרג, רצח ואלימות נגד בני אדם.

shandy

New member
המתת חסד

סיוון, אולי היה הסכם בינהם בנושא יש כיום עמותה שבו אנשים משאירים צוואה , ובה אם הם יחלו במחלות חשוכות מרפא ולא יוכלו להביע דעתם, אז יש לנתקם מהמכשירים המשאירים אותם בחיים. ומהצד השני של המטבע, כאשר אדם זקוק לטיפול רפואי, והוא מסרב ללא סיבה רצינית, אזי המדינה יכולה לכפות עליו טיפול רפואי בניגוד לדעתו. זה בסדר לדעתך? לא לקבל את החלטתו למות ללא טיפול רפואי.

boon2

New member
בהחלט מסכים

אני מסכים שאין מחילה לרצח, אך אולי שיש כאן נסיבות מקלות, זאת נדע רק אחרי המשפט, וההקלות - בדרגת העונש כמובן או בהגדרת הפשע. הנושא השני שהעלתה שנדי, כאן אני מסכים אתה שזכותו של אדם להשאיר מסמך שיאפשר לו למות בכבוד ולא להיות מחובר למכונות כל שהן. לאחרונה הפכה הרפואה המודרנית, עם כל ההישגים המזהירים, לכל כך פולשנית וחודרנית שניתן להחזיק אדם בחיים זמן ממושך מאודץ יש לדעתי לכבד את מה שנקרא - צוואה בחיים - רצונו של אדם לא להיות מחובר במקרה של חולי סופני. לפי מיטב ידיעתי זה לא מתקיים עדיין כאן, בארצות אחרות דוקא כן.

siv30

New member
boon- רצח הוא רצח הוא רצח

אין נסיבות מקלות מבחינתי, מה זאת אומרת, הוא לקח על עצמו את תפקיד השופט והתליין בו זמנית. חוץ מזה ממתי ניתן להוציא לפועל צוואה או כל מסמך כתוב ללא התערבות של סמכות מבצעת? אפילו צוואה רגילה בה לא מבקש האדם למות ע"י קרוביו מוציאים לפועל ע"י בית משפט, אז על אחת כמה וכמה צוואה מהסוג הזה. אתה יודע מה, כמו שהחברה לא נותנת לאדם לא שפוי להחליט על המוות של עצמו כך אדם חולה במחלה קשה, כואבת וסופנית. מבחינתי הדין הוא אותו דין. הזכות למות מופקעת מאיתנו ביום שאחנו נולדים וזה המוטו של הרפואה. אם אפשר להציל הם יצילו.

יונית א

New member
זכותו של הפרט הבוגר על חייו

ועל מותו. כמו שלא ניתן למנוע מאדם (בגיר) להתאבד בכל עת שירצה, או לסרב לקבל טיפול רפואי כלשהו שיגרום למותו, כך באותה המידה- אני סבורה שזכותו של אדם לבחור באיזו עת לסיים את חייו. אני לא חושבת שזכותה של המדינה להחליט מתי סיבתו של האדם לסיים את חייו היא :"סיבה רצינית" ומתי היא גחמה . זכותו של אדם על גופו וחייו. ויתכן- שהיה בין זוג הקשישים הסכם כלשהו מימים קודמים. יתכן - שהיא ביקשה ממנו לסיים את חייה, בימים האחרונים. לא יודעת מה הייתי עושה לצידו של בן זוגי לו היה חולה אנוש וסובל ומבקש רק לסיים את חייו? דילמה שלא הייתי רוצה לחוות ולא מאחלת לאיש להתלבט בה.

shandy

New member
ארגון לילך

מצרפת כתובת של ארגון לילך העוסק ומנסה לקדם את עניין של המתות חסד http://www.lilach.org.il/ יונית, רק לתקן אותך, המדינה מתערבת כאשר אדם מסרב לקבל טיפול רפואי השבוע היה ניסיון לאשפז בכפיה אנורקסית לצורך מתן האכלה בכח בעבר היה סיפור של בחור בן 17 שהיה חולה סרטן וסרב לקבל טיפולים ואם ידוע על מישהו שרוצה להתאבד, המשטרה מטפלת בכך, יש להם יחידות מיוחדות לכך

boon2

New member
בדקתי את הנושא

לצערי, גם חתימה על המסמך של ארגון 'לילך' בנוכחות עורך דין, אינה מתקבלת ע"י בית המשפט כי המדינה טוענת שאין לדעת מה קרה לרצונו של האדם מתקופת החתימה על המסמך ועד הצורך להשתמש בו.

יונית א

New member
ועוד איך מתערבת!

אני יודעת היטב . לא אומר שזה תואם את הערכים שלי לחופש הפרט ולזכותו של האדם לגופו ולחייו שלו. אגב במקרים של הנער חולה הסרטן בזמנו ושל חולות האנורקסיה מדובר בקטינים, שעל פי חוק יש להם אפוטרופוס בוגר שיכול לקבל עבורם החלטות הרות גורל. אני מתייחסת לבוגרים. ותודה על הקישור.

shandy

New member
חולת האנורקסיה היא בת 32

ויש עוד מקרים של בוגרים ששומעים עליהם בחדשות השאלה מבחינתי היא אחרת, מאיזה נקודה, מאיזה מצב תובנה יוצא האדם כשהוא מסרב לטיפול רפואי. כשהאדם מסרב לקבל טיפול רפואי, לא תמיד זה עקב שיקולים בוגרים ועניינים, לעיתים זה כיוון שהוא אינו מיוצב גופנית או נפשית, שיכול לנבוע מתזונה לא נכונה או מחסור במינרלים ויטמינים מחלות וכד'. התערבויות פשוטות יכולות לעזור לאדם לצאת ממצב זה ולהגיע שוב למצב שבו יוכל לשקול את מחשבתו אדם הנמצא בדכאון עמוק, ( לא פסיכוטי המצריך אשפוז) יאמר לך תמיד שתעזבי אותו שאין לו כח לכלום, אבל תזונה נכונה עם תרופות יחוללו אצלו פלאים , אז לעזוב אותו, או לתת לו עזרה ראשונית כדי שיחזור לתפקד? אנשים מסוג זה יגידו לך בסוף התהליך כשיחלימו, תודה לך שלא שמעת בקולי ונתת לי את הטיפול הרפואי שהייתי זקוק לו.

siv30

New member
יונית, תמיד יש צורך להכריע בין

זכויות שונות של אותו אדם. מה גובר על מה? זכותו לחיות או זכותו לחיות בכבוד או הזכות למות על פי בחירה? מה יותר חזק? היכן הגבול עובר? אני לא יודעת ואף פעם לא נערך דיון ציבורי מושכל שיכול להוביל למסקנות לכאן או לכאן. חולה סרטן, שהסיכויים שלו למות גדולים מאשר הסיכויים שלו לחיות צריך לקבל טיפולים או לא? לדעתי לא, הטיפולים הקונבציונליים רק הורסים את איכות החיים שלו והוא מת ביסורים. מאידך, יתכן שהטיפולים ירפאו אותו. אז מתי לקבל טיפולים ומתי לא? שאלה קשה וכואבת.

siv30

New member
אכן, המדינה גם לא החליטה החלטה

בנושא הזה לכן כל הדברים נראים פרוצים. חלק זוכים למות בכבוד תוך ניתוק ממכשירי ההחיאה בברכת שופטי בג"ץ וחלק מתייסרים לאורך שנים וחלק אחר בן הזוג שלהם רוצח אותם. גם סוג של פתרון במדינת בננות.

siv30

New member
את יודעת מה, אין לי בעיה עם הצוואה

יש לי בעיה עם דרך ההוצאה לפועל. כמובן, שאני יודעת שיש מצבים בהם בני זוג משאירים צוואה וכו'..אני לא חושבת שאנשים צריכים להפוך להיות המוציאים לפועל על הגליוטינה. בשביל זה המדינה צריכה להערך עם מנגנון שמאפשר את הדבר.

למעלה