אלימות

אסתי 41

New member
אלימות../images/Emo122.gif

אני יושבת לי בחדרי הקט, מול המחשב, כשהתריס פתוח, ומאחורי, שני מטר מביתי, השכנים. וזה מה שאני שומעת עכשיו: בית מס 1: הגבר לאישה "יא זבל....אני אשבור לך את שתי הרגלים עכשיו..." את האישה אני לא שומעת, אין תגובה ממנה. בית מס 2: ילדה בוכה בכי הסטרי, האמא צורחת עליה "אם לא תסדרי אני אשבור לך את הראש..." הילדה ממשיכה לבכות עוד קצת, ומשתרר שקט... (לפי הכרותי את המשפחה הזו, עוד רגע תבוא עוד צרחה או שתיים...) בית מס 3: תינוק קטנטן, בוכה ללא הרף. ומשאר הבתים, עולים פה ושם איזה קול צרחה או סתם דיבור כועס למישהו מבני הבית. אני שומעת הכל, כאילו הבית ההוא מחובר למקרופון שומעת, קצת מתכווצת בתוך הכיסא ונדהמת מרמת האלימות המילולית שבני המשפחה משתמשים אחד כנגד השני, כמה אלימות קיימת כאן בסביבה, וזה עושה כל כך רע על הנשמה. אסתי

אסתי 41

New member
../images/Emo79.gifבדרך כלל - מוסיקה

ידיד יקר, לא יודעת מדוע העלת שאלה שכזו, רמזת על משהו? גם אם אני כועסת על מי מבני משפחתי, אני מעולם לא מאיימת עליהם בשבירת ראשים, או בשבירת רגליים, ובטח שלא ברצח מסוג כלשהו. אז נכון שאני לפעמים מרימה את קולי, אבל מכאן ועד איומים? ד"א, אצלנו, השכנים רואים לרוב חיבוקים, אנחנו משפחה שמתחבקת המון, והתריסים פתוחים.... רוצה להיות השכן שלי? אסתי

אלמרה

New member
../images/Emo45.gifשכנה כל כל טובה עם מוסיקה ברקע

וגם חיבוקים? אני מוכן בכיף.

העלית בי נשכחות אסתי ולא מהסוג

השווה אני זוכרת שבדירה הראשונה בה התגוררתי כאישה נשואה,טריה, עם הריח של עוגה זה עתה יצאה מהתנור, בדירה סמוכה לדירתנו גרו זו + ילד שמנמן. אישה בלונדינית תמירה, ובעלה לא משהו, מעוגל, כזה שאבזם החגורה יושב לו על הפופיק. לא הכרנו, חייכנו חיוכי שכנים טריים, ועברנו לסדר היום. שמתי לב שהאישה עברה למשקפיים כהים, ואני תהיתי, על הרטרו שהגיע לבלונדיניות (אף פעם לא ממש אהבתי אותן) יום אחד, נשארנו בבית שמעתי חבטות איומות וצווחות חנוקות. הייתי משוכנעת שמדובר בסרט בטלויזיה. (התמימות שלי לפעמים יכולה להרוג פילים). כשבן זוגי הגיע הביתה, עוררתי את סקרנותו, ושנינו עם האזניים לכותל שמענו דברים נוראים. למחרת בנוסף למשקפיים הכהות, כתם כחול התפשט לה על כל הלחי. נשים מוכות היה אז טאבו. לא חלמנו לקרוא למשטרה או לעובדת סוציאלית. כשניסיתי לדבר איתה (סטייל עוגה ונפגשים) היא ביקשה לדחות. וכך התעלל בעל באישתו קרוב לשנה (הם עברו דירה והתגרשו).

s h o o s h a

New member
פעם אלימות היתה טאבו

היום כבר לא. ועדין, כששומעים ויודעים על אלימות שמתרחשת בבית השכן, אצל קרוב משפחה או בכל בית, מישהו עושה משהו????????????????????? לא!!!!!!!!! למה? כי זה לא אצלנו, זה אצל מישהו אחר. אז דיבורים יפים על אלימות וכמה זה נורא ... אבל בתכ'לס, איש מאיתנו לא מעונין לעשות ולא עושה כלום כלום כדי למנוע את זה ויש לא מעט מקרים שאפשר היה למנוע (ראו דוגמאות שאתם עצמכם הבאתם)

אסתי 41

New member
שושה

אם רק הייתי יכולה לעשות משהו, הייתי עושה. יש לך רעיון מה לעשות? דרך אגב, האמא שצורחת על בנותיה מהרגע שקמה משינה ועד לכתה לישון, היא אשת שוטר...את האבא לא שומעים אף פעם, רק שבפעם הראשונה שהגעתי לבניין וניכנסתי אליהם (הם ועד הבניין) שאל אותי אם גם אני כזו עצבנית וצורחת על הילדים שלי... מה עושים? איך עוזרים? יש מה לעשות? איך אוכל למנוע את האלימות? (כל מה שאני יכולה לעשות, לפחות ברמה האישית שלי, זה לחנך את ילדי ללא אלימות, להעביר להם את המסר שאלימות לא פותרת כלום, רק מזיקה...) אסתי

s h o o s h a

New member
מה לעשות?

מה שאת יכולה לעשות ועושה, ברמה האישית, הוא לחנך את ילדייך נגד אלימות מכל סוג שהוא. פשוט- לא לאלימות! מעבר לכך, לענין הדוגמא שהבאת, הרי שכל מקרה לגופו. ואם אתיחס למקרה דנן, הרי שאם הצרחות והצווחות חוזרות ונישנות (והעובדה כי אבי המשפחה שוטר אינה משנה כהוא זה. משנה שהוא אינו עושה דבר!) יש באפשרותך, באופן אנונימי לחלוטין להפנות את תשומת לב שירותי הרווחה בעיר למשפחה וכן לידע את המועצה לשלום הילד. דיווח קצר ומכאן שהרשויות יטפלו. ואם נדמה לך שלא עזר, אז לנדנד, כן, מותר. לא, לא מותר, רצוי והכרחי.

שילה1

New member
שושה יקירה..מאיין המסקנות הלליו?

אני ,להפתעתך,מעוניינת,ערנית,ועושה המון,ואף במקצועיות רבה. ולמנוע אלימות? לא כל כך,רק להפסיק או למנוע את המשכה.כי כשאין אלימות,אין במה לטפל. הבנת את זה? העלבת כרגע את העבודה החשובה שלי!

s h o o s h a

New member
להפסיק או למנוע את המשכה

ולו רק המשפט הזה מוכיח כי יש התחלה לאלימות, כי הרי אם לא היתה התחלה, לא היה כל צורך להתערב בהמשכה כדי להפסיקה. יש??? ובמה בדיוק העלבתי את עבודתך? (סתם לצורך סיפוק סקרנותי, נטו) ובאשר למניעת אלימות- אמר אחד המשתתפים בשרשור בנושא חינוך. שם זה יכול להתחיל. (ראי [או שמא אין אלו נחשבים לאלימות] מקרי האלימות המדווחים מידי יום ביומו בכל אמצעי תקשורת [וכבר אדם {מהמילה 'אדום-דם'} דף הפורום מהדוגמאות שהובאו בנושא]). יכולנו למנוע רבים מהם. לא את כולם. אבל אם כל אחד מאיתנו היה תורם, באלמוניות מוחלטת-במקרה הצורך, אינפורמציה כזו או אחרת על מקרה זה או אחר, הרי שמקרים רבים של התעללות בתוך המשפחה, התעללות בבעלי חיים [תתפלאי, גם זה נכנס לקטגורית האלימות], אלימות נגד חסרי ישע ועוד מקרים רבים אחרים, היו יכולים להמנע או לא לתפוח למימדים מפלצתיים. והלוואי ונגיע למצב שבו לא יהיה בנו במה לטפל אלא בטיפוח גן יָרַק וערוגות פרחים תחת קרני שמש חמימות וציוץ של ציפרים.

שילה1

New member
שושה-"כולם גיבורים אחרי המלחמה"

מכירה? ולא לא אתן לך כל פרט,סקרנותך תישאר בעינה. אבל האמיני לי-עשיתי כבר הרבה "בשביל מדינה" גם בנושא זה! לידיעתך-אינפורמציה "באלמוניות" זוכה ליחס "סל"="לפח וחסל". היום כדי לפעול,חייבים הגורמים פרטיו של המוסר,ואף לשוחח עמו. אולי זו הסיבה שנרתעים. אלא ש..מורים ומורות למשל,עובדים סוציאליים ומטפלים-חייבים לדווח מתוקף תפקידם. לא רק שאינם עושים זאת,לעיתים אף מחוייבים שלא לעשות זאת,בגלל מדיניות בית הספר או מקום העבודה.אז אני שואלת אותך...

שילה1

New member
../images/Emo4.gifעצוב שושה,לרדת כל כך....

וגם לא מכובד! בעוד את כותבת,אחרים-עושים!

s h o o s h a

New member
ממש אין לי כוונה לנגח או להתנגח

מאמינה שכל אחת עושה בתחומה ואת אשר ביכולתה. לא יורדת (טוב, נו....
)

שילה1

New member
מקפיצה..למען ייראו דוגמה לאלימות

מילולית.גם זה סוג של אלימות... האין זאת?

אסתי 41

New member
נורא../images/Emo7.gif

האלימות הזו וזה שאנחנו לא תמיד יודעים איך להגיב, לא תמיד רגישים מספיק לקורה אותנו מסביב. אסתי

אלמרה

New member
אני פעם שמעתי שוטר פונה לשוטרת

וזה קרה בתחנת משטרה... "אם עוד פעם תקחי לי את הניר קופי מהשלחן שלי - ארצח אותך". והשוטר היה עסוק בגביית עדות של בעל שאישתו התלוננה עליו על אלימות... פניתי אליו בשקט ואמרתי לו שזה לא מומלץ לדבר כך כי אפשר להגיש נגדו תלונה על אלימות... הוא אפילו לא הבין אותי.

../images/Emo18.gif אלימות ריגשית

אלימות מילולית ופיזית הן דבר איום אך הן נראות לעין ונשמעות לאוזן ולכן אפשר לעזור במקרים כאלה. ישנה אלימות אחרת, נוראה יותר שאינה נראית לעין ולא נשמעת לאזן ומי שחווה אותה לרוב אינו מודע לכך שהוא סובל ממנה. קורבנות האלימות וההתעללות הריגשית חושבים שזהו מצב נורמלי והם לא מעלים בדעתם שאפשר אחרת. המתעלל מצליח לרמוס ב"מילה גסה" ולנפץ לרסיסים את נפשו של הקורבן אבל מי יודע ומי שומע?

אלמרה

New member
../images/Emo140.gifברוכה הבאה שרה המתוקה!!!

קרבנות אלימות ריגשית ומילולית אף סובלים יותר לדעתי מקרבנות האלימות הפיזית שכן שריטה או חריץ עמוק הצרובים בנשמה ובנפש לא ניתן לרפא בכלל. הבטחת - קיימת ובאת! ברוכה תהיי.

למעלה