פיסית ומילולית
היו זמנים שכאשר חברה שלי הייתה מכניסה לי סטירה הייתי נותן לה חזרה. מאז למדתי שאדם שנותן לך סטירה מראה לך עד כמה הרמה שלו נמוכה (והטיעון העלוב, עיצבנת אותי, לא תופס). כאשר אתה מחזיר לו באותה מטבע, אתה הופך להיות ברמה שלו. הפסדת. אני בהחלט הגעתי למסקנה, שיש לקטוע קשרים עם אנשים ברגע שהם מתגלים כקריזיונרים מדי, ובטח אם הם אלימים (גם מילולית). מי שרוצה משפחה על רמה גבוהה, רצוי שיימנע מהגשמתה עם בן זוג אלים, או סתם ברברי. הרבה אנשים "מוותרים לעצמם" כשהם עצבניים, אם הם מקללים הם מחטיפים מכות. הדרך היעילה ביותר להתמודד עם אנשים כאלה, הוא להבהיר להם שהתנהגות כזאת לא מקובלת, לעולם לא תהיה מקובלת, וכי לא תנתן להם כל הזדמנות נוספת. התנהגות אלימה חייבת להיבלם בתגובה מאוד חד-משמעית. אני אישית לא חושב שכדאי לבזבז את הזמן על אדם עם בעיות התנהגות, ושליטה עצמית. רבים לדעתי שוגים, כאשר הם מנסים לתרץ התנהגות אלימה של בן הזוג, במשהו שהם לא עשו כשורה... או, שהיה לו יום קשה וכו'. במקרים כאלה, תמיד יש עדיפות לנתק את הקשר, כי אלימות הוא הרגל מגונה וקשה לשינוי שיש לו נטייה רק ללכת ולהחמיר עם הזמן. מי שמתפשר בנושא זה, צפוי שיימצא את עצמו ביום מן הימים עם בן זוג שזורק ושובר חפצים, מכניס מכות לו או לילדים המשותפים. בנוסף לכך, מדובר באדם שנוכחותו תהיה מגעילה, מאיימת ומעכירת אווירה. צריך לקצץ לציפור כזאת את הכנפיים, עוד לפני שהיא מנסה לעוף.