אלימות

אסתי 41

New member
שרה../images/Emo140.gif

נגעת אצלי בנקודה מאוד מאוד רגישה, ואכן, אם אותו קורבן לאלימות זו לא יצליח להוציא את עצמו לבד מן המקום בו הוא נמצא, אף אחד לא יוכל לעזור... (ברור שהכוונה לשני המינים, אם זו אישה או גבר....לצערי מכירה מקרה, שהבעל הושפל כל כך ע"י אישתו במשך שנים, בסוף התאבד כי לא יכל יותר) אסתי

חבל אסתי

האלימות בארצינו הקטנטונת עברה כל גבול. אנחנו מדינה מאוד מאוד אלימה, וזה נותן את אותותיו בראש ובראשונה אצל הקרובים לנו. יש הבדל בין המקרה הראשון לשאר המיקרים. אני בסיטואציה כמו המיקרה הראשון הייתי מטלפן למשטרה בעילום שם כמובן ומדווח.

אלמרה

New member
../images/Emo140.gifברוך הבא אדם תמים...

מה לדעתך עושה את ארצנו לאלימה כל כך? הטמפרמנט האישי? האקלים? האקלים האנושי?

אני לא איש מיקצוע

אני אומנם לא איש מיקצוע בתחום הזה אבל...לדעתי הבעיה היא בחינוך. החינוך שמצד אחד מתירני ומגונן,ומצד שני הענישה הסלחנית גורמת ללגיטימיות בעיני הציבור. צריך לחנך מגיל קטן,והחינוך יבוא רק ע"י דוגמא אישית מהמבוגרים, וכמובן ענישה מאוד החלטית שתאותת לתת ההכרה של הציבור שיש דין ויש דיין!

אני רוצה להבהיר

בעיקבות דין ודברים עם חברי פורום פמיניזם ומעמד האישה החלפתי את הכינוי שלי מ"שוביניסטי" לכינוי הנוכחי. אני חושב שהחלפת הכינוי לא גורמת להחלפת הדיעות. היו שטענו בפורום שם שהכינוי שלי נועד לצורכי פרובוקציות, כדי למנוע שירשור רק בנושא שולי כזה החלפתי את הכינוי שלי. בעצם מה רע בכינוי "אדם תמים"? ביננו אני די תמים ונאיבי...

בלי שום קשר לתמימות אני מברכת

אותך על החלפת השם
אני יכולה להגיד לך שאתה מתוק מבלי לקבל הערה ממנהלת הפורום, וגם מפני שבתמימות יש את כל המתיקות שאפשר

האמת היא שהאלימות מאוד גברה

וישנה עלייה מאוד משמעותית בנושא האלימות בשנים האחרונות,ואכן נושא זה צריך להיות מטופל מילדות והוכח שילדים שראו אלימות בבית ,ישנם סיכויים רבים שהם יהיו מבוגרים אלימים..ישנה בעייה בדרך חינוך הילדים,ישנה בעייה בפרסומות ובתוכניות רבות בטלויזיה שמשרישות אלימות..ישנם הרבה דמויות הערצה שנוצרו רק מתוך כוחניות ואלימות וניצחון הטובים מול הרעים.. ישנה בעייה רצינית ואם לא נהיה עם היד על הדופק העתיד יהיה עוד יותר אלים לדאבוני..

אסתי 41

New member
אכן../images/Emo123.gif

האלימות הולכת ומתגברת. עכשיו שומעת ברדיו פרסומת בזו הלשון: ילדה: אמאאאאאא תגידי ליריב אמא: מהההההה? ילדה: הוא לא רוצה לריב איתי, לקחתי לו את האינטרנט והוא לא רב איתי אמא: אהההה, אז תסתירי לו את השלט של הטלויזיה. מוכר לכם? אם זה לא חינוך פרופר לאלימות, אז כבר לא יודעת מה כן. נמאס לחלוטין מהפירסומות האלו, הדרך הפרטית שלי להלחם בהם...אני לא משתמשת במוצרים או בשירותים שמשתמשים באלימות בפירסומות שלהם. (זוכרים את הפירסומת...מי שאוכל לבד, אוכל יותר? המוצר הזה לא נכנס אלי הביתה מאז שפורסם לראשונה...לפני כשש שנים לערך...) אסתי

ליאון ב

New member
פיסית ומילולית

היו זמנים שכאשר חברה שלי הייתה מכניסה לי סטירה הייתי נותן לה חזרה. מאז למדתי שאדם שנותן לך סטירה מראה לך עד כמה הרמה שלו נמוכה (והטיעון העלוב, עיצבנת אותי, לא תופס). כאשר אתה מחזיר לו באותה מטבע, אתה הופך להיות ברמה שלו. הפסדת. אני בהחלט הגעתי למסקנה, שיש לקטוע קשרים עם אנשים ברגע שהם מתגלים כקריזיונרים מדי, ובטח אם הם אלימים (גם מילולית). מי שרוצה משפחה על רמה גבוהה, רצוי שיימנע מהגשמתה עם בן זוג אלים, או סתם ברברי. הרבה אנשים "מוותרים לעצמם" כשהם עצבניים, אם הם מקללים הם מחטיפים מכות. הדרך היעילה ביותר להתמודד עם אנשים כאלה, הוא להבהיר להם שהתנהגות כזאת לא מקובלת, לעולם לא תהיה מקובלת, וכי לא תנתן להם כל הזדמנות נוספת. התנהגות אלימה חייבת להיבלם בתגובה מאוד חד-משמעית. אני אישית לא חושב שכדאי לבזבז את הזמן על אדם עם בעיות התנהגות, ושליטה עצמית. רבים לדעתי שוגים, כאשר הם מנסים לתרץ התנהגות אלימה של בן הזוג, במשהו שהם לא עשו כשורה... או, שהיה לו יום קשה וכו'. במקרים כאלה, תמיד יש עדיפות לנתק את הקשר, כי אלימות הוא הרגל מגונה וקשה לשינוי שיש לו נטייה רק ללכת ולהחמיר עם הזמן. מי שמתפשר בנושא זה, צפוי שיימצא את עצמו ביום מן הימים עם בן זוג שזורק ושובר חפצים, מכניס מכות לו או לילדים המשותפים. בנוסף לכך, מדובר באדם שנוכחותו תהיה מגעילה, מאיימת ומעכירת אווירה. צריך לקצץ לציפור כזאת את הכנפיים, עוד לפני שהיא מנסה לעוף.

אישון36

New member
כמובן שאלה מוזרה.

השאלה היא...............מה את רוצה לשמוע.............ולא רק זאת אלא מה השמיעה שלך משרתת..............את יודעת אנשים רוצים לדעת שבחרו נכון.........החתולים לא בוכים......... אבל בבכי יש חיות..........תשאלי את הילד הבוכה........תשאלי את האישה הבוכה.........את בטוחה שהם היו מתחלפים במי שרק שומעת ? אישון. שלכת...........?

אסתי 41

New member
למען האמת..

לא כל כך הבנתי אותך, ממה שכן הבנתי, מה רוצה לשמוע? רוצה לשמוע אנשים חיים,
צוחקים, בוכים, שמחים, עצובים, כועסים, משלימים
- לא רוצה לשמוע אלימות מילולית בלתי נסבלת. האם כשאנשים רבים, בני משפחה, חברים, אנשים זרים, האם חייבים להשתמש במילים שמכילות בתוכן המון אלימות? למה אני צריכה לשמוע אמא שמאיימת על ביתה (בת החמש דרך אגב...וזה סתם רק כדי לסבר את האוזן והמחשבה...) - אם לא תעשי....אני אשבור לך את הראש? האם אותה אמא לא יכולה לדרוש ו/או לבקש מביתה לעשות את אותו הדבר בלי לאיים עליה כך? אם כוונתך ברק שומעת ולא עושה כלום...מוכן לעזור לי ולהציע לי מה אני יכולה לעשות? איך אני יכולה לגרום לאותה אמא להפסיק לאיים כך על בנותיה? איך אני יכולה לומר לאותם הורים, הילד שלכם בוכה בלי סוף, אולי משהו מציק לו? לומר לבעל שיפסיק להשפיל כך את אישתו? איך אעשה זאת? עזור לי אסתי

אישון36

New member
ממש לא מה שהתכוונתי.

כרגיל לא מובן. איכן שיש תינוקות גם שומעים הרבה צחוקים. איכן שיש זוגיות גם יש רגעי נחת. איכן שיש ילדים שומעים קולות משחק. ואת מעדיפה לשמוע את הבכי. השאלה היא מה זה משרת ? אישון. סורי.

אסתי 41

New member
למה חושב שמעדיפה?

כשאני שומעת צחוק והנאה, אני נהנית איתם, על החיוך על היופי הזה. לצערי, מה שאני שומעת, לא נאמר בשקט, הכל בדרך כלל נאמר בצרחות אימה, ואיך לא אשמע? לבחור לשמוע את הדברים הלא נעימים האלו? מי אמר לך שזה מה שאני רומה לשמוע מתוך בחירה? אם אשמע במקום אחד כעס וריב, ובמקום אחר, צחוק, שיחה נעימה (כפי שאמרתי...שומעים...הכל) ברור שאבחר לנתב את שמיעתי למקומות הנעימים, אבל כל זאת לא מונע בעדי לשמוע את הדברים הנוראיים ולהצטמרר. אסתי

אישון36

New member
תשובת אמת.........?

מילדים שומעים צחוקים. גם צחוקים. את בוחרת לשמוע בכי. או לפחות לכתוב בכי. אישון. אישון אישון...לך לישון.

s h o o s h a

New member
ההתייפיפות הזו הורגת אותי

כולם רואים כולם יודעים כולם יודעים לתת עיצות ואף אחד לא עושה כלום. כי הרבה יותר קל לדבר. למה? כי ללשון אין עצמות, קל לה לנוע בכל כיוון. (באידיש זה נשמע יותר טוב). ניקח לדוגמא את מה שקורה במגרשי הכדורגל. טוב? לא אלימות במשפחה (כי זה פחות 'מסובך') שתי קבוצות משחקות, אחת מהן מפסידה. מה לעשות? ככה זה. יוצאים האוהדים מהמגרש ו...או, אז מתחילה החגיגה. אבנים, אלות, סכינים, אפילו ידיים חשופות. מכות רצח. ואז זה נחלק לשניים- קבוצה א' - אלו שנוטלים חלק במהומות קבוצה ב' - אלו שפונים לדרכם ונוהגים בדרך שלושת הקופים: לא ראינו, לא שמענו, לא דיברנו. שאלה: האם הדוגמא לעיל עונה להגדרה- אלימות? מתוך הנחה ששמעתי כרגע תשובה גורפת של 'כן, בטח, בודאי', אז ... ניתן היה למנוע סוג זה של אלימות אילו אנשי קבוצה ב' לא היו מתעלמים אלא עושים כמיטב יכולתם למנוע/להרגיע את הרוחות או לפנות אל אנשי חוק שיעשו את מלאכתם. אבל, העובדות מדברות בשם עצמן. הם (קבוצה ב') פנו לדרכם וה'חגיגות' נמשכו. מסקנה: יפה להגיד שחובה למגר את האלימות, לקצץ את כנפיה בעודה באיבה, שאוי ואבוי-אבל האלימות עוד תגדל ו'תשגשג', אבל בתכל'ס-לא עושים-אנחנו, הדָברַנים ויפי הנפש-מאום!!! וזו היתה רק דוגמא 'פשוטה' לאלימות. אם אגע רק בקצה המזלג, אז- ואנא, לענות רק בכנות
מה את/ה עושה כשא/ה רואה ילד/ה מתעלל בחתול רחוב?
מה את/ה עושה כשא/ה רואה הורה מכה במרץ, באמצע הרחוב, את ילדו כי...?
מה את/ה עושה כשא/ה רואה שני בני נוער מתכתשים ביניהם וחובטים האחד בשני כי...? והרי היד עוד נטויה ...

אלמרה

New member
שושה היקרה, את נוגעת ולא רק בקצה

מזלג אלא בבשר החשוף החי, כמו אחרי חשיפת העור... לשאלות ששאלת תהיינה תשובות מאוד "יפות" אני מניח, ורשימת שאלות מסוג זה יכולה להתארך עד אינסוף. אבל האם מניעת ילד להתעלל בחתול רחוב, או הורה מכה את ילדו (אני מתחלחל למחשבה שזה עוד קורה בכלל) פותרים את הבעיה? אין כמו הוראת הנושא החל מהגנון! ואני מדבר מתוך חוויה פרטית אישית של הבן הצעיר שלי שהנושא "לא לאלימות" היה נושא של קבע בכל 4 שנות הגן ובשנתיים של בית הספר בו הוא למד עד היום. אני יודע ומרגיש כיצד הילדים הושפעו מ"הלימוד" הזה כבר בהיותם רכים בני 4 גם בתחום אחר כמו האזנה מודרכת למוסיקה, הבנת אומנויות אחרות כמו ציור פיסול וכד'. חינוך הוא הכלי, התקופה בה הילדים עולי ימים ורכים מתחנכים בגן היא הזמן וחובת ההורים להשלים את מעטפת הכלים בהם מצטייד הילד באותה תקופה ולתת דוגמא אישית. על גורמי אכיפת החוק ו"אזרחות טובה" אני לא ממש בונה. הללו רק כמו משמר אזרחי נועדו להיות צ'אקאלקה" כחולה מהבהבת על גג הניידת להרתעה אולי... פעם באמצע הלילה, לשמע נקישות מוזרות מכוון החניה שמתחת לביתי פתחתי חלון וראיתי פורצים העוסקים בנחת בפריצה למכונית, צעקתי לעברם: "הלו? מה אתם עושים שם?" אחד מהם בקוליות מפתיעה ענה לי: "אתה גבר? רד אלינו"...

s h o o s h a

New member
עשיה אישית

איש, אינני באה להגיד שביכולתנו למגר את התופעות הנוראיות המתרחשות (אוףף, כמה קשה לי לדבר על אלו לנוכח הפיגוע הנורא שהתרחש לא מזמן בבאר שבע), ובכל זאת, אם כל אחד יטה כתף נוכל להתחיל 'לגלגל' שינוי. לא ארחיב כי אני מאמינה שכוונותי ברורות.

אלמרה

New member
ברורה את כשמש שושה...

היום בשל הערתך הנ"ל כשבמכונית שנסעה לפני ראיתי אישה הנוהגת ואיתה ילדים והיא גם מדברת בטלפון הסלולארי שלה וגם מכה אחד הילדים שהשתולל... סימנתי לה "נו נו נו" כשעקפתי אותה...

שילה1

New member
בואי שושה-ספרי לנו מה את עושה ומה

עשית למיגור התופעה. לשבת כאן ולהתלונן-לא מועיל.בואי נשמע!

למעלה