אליפות העולם באקרובטיקה - הסברים+תוצאות!

שני זוגות בשישייה הראשונה למכבי דן

שימו לב שב"אייג' גרופ", גילאי 11-16 זוג בנות, ישראל הכניסה שני זוגות לשישייה הראשונה בעולם!!! (מתוך 22 משתתפים). לגמר עולים 8 זוגות ולמעשה שני הזוגות, שניהם מ"מכבי דן", היו צריכים לעלות לגמר. רק בגלל שיש חוק שמכל מדינה יכול לעלות רק זוג אחד, העלינו זוג אחד, וזוגות שהיו בניקוד נמוך מהם, עלו לגמר במקומם. הרבה כבוד למכבי דן ולמדינה.

אכן הרבה כבוד

מה שלא ברור לי: אם באייג' גרופ אנחנו כאלה טובים, איפה אנחנו בקבוצות הגיל הבוגרות, כלומר בסיניור? האם הייתה תחרות לדרגת סיניור באליפות העולם הנ"ל? ואם כן, אז איפה מכבי דן ושאר הקבוצות בדרגה הזאת? כבר כמה שנים שאני שומעת על תוצאות מעולות באייג' גרופ ותוהה לאן נעלמים אותם מתעמלים כשהם עולים לדרגת הג'וניור והסיניור?

אכן הרבה כבוד

לגבי סניור התשובה די ברורה, אנחנו בצבא!!! היה לישראל ייצוג בג'וניור בתחרות זו, לא של מכבי דן. היו זוג בנות מחולון שלא עלו לגמר. היו זוג בנים מחולון, אינני זוכר אם בג'וניור או אייג' גרופ, שנתנו הופעה מאוד מכובדת ועלו לגמר וסיימו למיטב זכרוני במקום 5. יש הבדל גדול ברמות התרגילים בין אייג' גרופ לגוניור וצריך גם הרבה מזל, כדי שהקטנה בזוג תישאר מספיק קטנה כך שהגדולה תוכל להניף ולהעיף אותה. כשזה לא קורה קשה מאוד לעבור מאייג גרופ לגוניור ולהצליח. וזו הבעייה העיקרית.

צריך לתת את הדעת על זה!

מבחינת צבא, אז זה לא אמור להיות קשור. כי מי שנמצאת בנבחרת ישראל וצריכה לנסוע לחו"ל כדי לייצג את המדינה, הצבא אמור לאפשר לה זאת, בצורה זו או אחרת. נכון שזה לא נוח, אבל לכולם צבא זה לא נוח וזה נראה לי משהו שאפשר להתגבר עליו. אני בטוחה שגם באייג' גרופ התרגילים קשים, יחסית לגיל המתעמלים. אבל עדין לא מצאתי מענה לשאלה - איפה כל הכשרונות הגדולים של האייג' גרופ בדרגות הג'וניור והסיניור? אל תספר לי שזה בגלל שהקטנה כבר לא קטנה, כי אם יש 30 זוגות, לא יכול להיות שכל הקטנות שם גדלו. ואם כן, אז או שמחליפים קטנה, או שמחזקים את הגדולה. אבל משהו צריך להיעשות. ואני לא מדברת על הופעה של זוג אחד פתאום בג'וניור, אני מדברת על קבוצה, נבחרת, או לפחות מספר צוותים בג'וניור וגם בסיניור ונותנים קרב טוב.

אז שהמדינה תיתן את הדעת

למען הגילוי הנאות, אינני אובייקטיבי, אני קשור למכבי דן, תומך בהם ומכיר אותם 11 שנה. באליםות אירופה 2007 אייג' גרופ, שני זוגות בנות של מכבי דן, סתיו גורדון וירדן הוכנברג, קים אקפי ואניטה היימן, סיימו בשלב המוקדמות בשמיניה הראשונה. סתיו וירדן עלו לגמר וסיימו 6. באליפות בינלאומית בבלגיה 2008 סתיו וירדן זכו במדליית זהב, וזוג נוסף ממכבי דן זכו בארד (שיר טולדנו ורוני קריב). ובאליפות העולם 2 הזוגות של מכבי דן בשישיה הראשונה. את מציגה דרישה ש"משהו צריך לעשות". לא נראה לך שהם עושים הרבה? הבנות מייצגות את ישראל. מה עושה המדינה? למכבי דן אין אולם בייתי, אין משטח נורמלי להתאמן, הבנות נודדות בין שני אולמות שונים באליאנס,אולם בהדר יוסף שניתן להן רק פעם בשבוע ווינגייט. הבנות מתאמנות כל יום, ההורים משלמים עבור הסעות, מסיעים בעצמם, הבנות מסדרות מזרונים באולם כדי להתאמן ואחרי אימון צריכות לסדר את האולם, ההורים משלמים עבור הטיסות, הארוח בחו"ל וכל מה שקשור לתחרויות בחו"ל. את רוצה הישגים, תדאגי שיהיה אולם, משטח, תקציב. בתנאים שיש זה נס שהן מצליכות לתת תחרות ברמה שמציבה אותן בצמרת העולמית. מתגובתך אני לא מבין אם את מבינה בספורט זה או לא. לדברייך "מחליפים קטנה". "קטנה" זה לא גרב שמחליפים אותה וממשיכים. זוג עובד יחד שנים עד שמגיע לרמה של מדלייה. כשבוחרים אותן כזוג, מקווים ומתפללים. מה לעשות שאחרי 5 שנים של עבודה משותפת והישגים, בגיל 13 הקטנה תופסת גובה ומשקל, הגדולה בגיל 16 כבר לא גדלה יותר ולמרות שהיא עובדת על כח, אין לה אפשרות להניף 40 ק"ג.. אין מה לעשות, זה נגמר. אי אפשר סתם "להחליף קטנה". אבל הבנות במכבי דן לא מתייאשות, נקווה שבעוד שנה או שנתיים גם באייג' גרופ וגם בג'וניור הן תגענה להישגים בארץ ובעולם. שבת שלום.

almog152

New member
אממ

כרגע לפחות לרמת סניור אין צוותים שמתאימים בגיל (הגדול בן 19 ומעלה) ..בשנה הבאה גם אמיר ושניר וגם שירן ואניה (בגין חולון) צפויים לעבור לסניור מבחינת הגיל..הם צריכים לקבל ספורטאי מצטיין מהצבא בשביל זה..דבר שקשה להשיג (ספורטאי מצטיין לא ספורטאי פעיל) בגלל שזהו אינו ענף אולימפי ויש פחות מודעות אליו. למה אין צוותים ברמות הגבוהות..? ענף האקרובטיקה הוא ענף מעוד קטן בארץ וגם הצוותים שמתחרים באליפות ישראל ובתחרויות שונות בארץ הם לא רבים בכלל, ברמות הגבוהות אין יותר משלושה מתחרים בדרגה..ברמות הנמוכות יותר (A,B,C, ואייג' גרופ) יש קצת יותר.. בערך שישה שזה נחשב להמון. הנבחרת שיצאה השנה לאליות העולם היא הנבחרת הכי גדולה שיצאה אי פעם לתחרות בחו"ל וזהו יצוג מכובד מאוד של משתתפים יחסית לישראל. מישראל רק 2 המקומות הראשונים מכל דרגה טסים לאליפויות בחו"ל לכן גם אם יש מתחרים ברמות אלה בארץ רק שניים מכל דרגה טסים לייצג את ישראל ולכן הנבחרת נחשבת קטנה. בשנה הבאה צפויים לעבור הזוגות של מכבי דן שעד עכשיו התחרו באייג' גרופ וזכו במקומות מכובדים לג'וניור. כמו שנאמר קודם יש הבדלי רמה משמעותיים בין אייג' גרופ לג'וניור וזוג שמצליח באייג' גרופ לא בטוח שיצליח גם בג'וניור גם מבחינת הרמה האישית וגם מבחינת הרמה בעולם, התחרות בג'וניור יותר קשה.

אז לפי דעתך שורש הבעיה היא האולם?

אני שואלת ברצינות. שוב מלוא הכבוד לבנות האייג' גרופ על ההישגים המרשימים וההשקעה האדירה. אני מניחה שבעיית ההתבגרות והגדילה קיימת לא רק במכבי דן, אלא בכל העולם. לגבי הבעיה של האולמות, זאת באמת נראית לי רצינית ואני גם מניחה שזה ככה בשאר האגודות, כי לא ידוע לי על אולם מספיק מקצועי אחר מלבד וינגייט והדר-יוסף, שם אין הרבה אקרובטיקה במהלך השבוע. וכמובן שגם בעיית התקציב המדיני שמגבילה תחומים רבים בארץ. בעיה זו נובעת בין השאר, מהסיבה שאקרובטיקה איננה ענף ספורט אולימפי ולכן לא מתוקצבת כמו שצריך, גם במדינות אחרות. כמובן שאינני מצדיקה זאת, אני רק מסבירה. כשאמרתי שדבר מה צריך להיעשות, לא התכוונתי בכלל למתעמלות עצמן, כי ברור שהן עצמן עושות כפי יכולתן ושוב כל הכבוד להן על המסירות.

תשובה רצינית

ואני עונה לך ברצינות. כדי להקים נבחרת רצינית יש צורך במתעמלים רבים, מהם ייבחרו הטובים ביותר. כדי שיבואו מתחרים רבים, צריך תשתיות, תנאים ותקציב, ובנוסף לא יזיקו חשיפה תקשורתית ותמיכה ציבורית. בכל העולם, במקומות בהם ניתנו תקציבים, הייתה הצלחה. מי ישלח את ילדיו לענף שאין לו אולם, תנאים וחשיפה תקשורתית? בגלל שאקרובטיקה אינה ענף אולימפי, אין התעניינות, אין תקציבים ואין תמיכה. לכן האגודות וההורים לבד. כך קשה לבנות לתווך רחוק. תני לי תקציב ואולם ואני מתחייב למדליות. גם כך ההישגים מצויינים, אבל אם רוצים תוצאות כמו של הרוסים או ארה"ב, צריך לתת לענף הזה יותר. ואגב - ראית איזה איזכור על זה בעיתון, שלא לדבר על טלויזיה? ראית פעם את אליפות ישראל בטלויזיה? למה שילד ילך לספורט שלא מסוקר ושאף אחד לא מכיר?

daksha2

New member
צודק לחלוטין

נועה, אני יכולה לומר לך מניסיון אישי - אנחנו במזכרת מתאמנות באולם קטן שמשמש בין השאר גם לכדורסל ולדברים נוספים, אנחנו מסדרות מזרונים ומכשירים בכל תחילת וסוף אימון דבר שגוזל לא מעט זמן מהמעט שעות אולם שכבר יש לנו, עד לפני חודש לא היה לנו מזגן בערך חודשיים, בחורף הפסקות חשמל חוזרות ונשנות וכמשחשיך בחמש זה ממש בעיה... תחשבי שבנות ברמה של אליפות עולם (!), שנסעו השנה לסקוטלנד, מתאמנות רק 3 פעמים בשבוע, בערך 12 שעות בסה"כ, שמתוכן בקושי שליש זה אקרובטיקה. לאגודה משלמים בנפרד, בגדי גוף באלפי שקלים, נסיעות לחו"ל ונסיעות בכלל עולות מאות ואלפי שקלים בכל פעם, ובכלל כל העסק כל כך יקר שלפעמים לא משנה כמה אתה טוב פשוט לא שווה להשקיע כאלו סכומים, אם לא לא אפשרי... בקיצור, עד שלא יכירו בענף הזה ויתחילו לסבסד אותו בארץ, אנחנו נדפקים.

למעלה