אלכוהול ונהיגה?

london6

New member
אלכוהול ונהיגה?

שלום לכולם רציתי לדעת מפחינה חוקית כמה מותר לי לשתות לפני שאני נוהג עם בכלל מותר? ,ועם אתם ממליצים על זה כי עם זה כמות קטנה זה משפיה על הנהיגה ? אני שוקל בארך 55 תודה לכל העוזרים

be_roo

New member
החוק לא קובע כמה מותר לך לשתות

הוא קובע מהו רף ריכוז האלכוהול בדם המגדיר נהיגה תחת השפעת אלכוהול. הריכוז הנ"ל מושפע מכל כך הרבה גורמים שלא ניתן לכמת עבור אדם ספציפי את כמות המשקה שמותר לו לשתות מבלי לעבור את הרף. לכן, אם אתה רוצה לחסוך מעצמך הרבה כאב לב, אם אתה מתכנן לנהוג, אל תשתה.

Warren Buffett

New member
ובכל זאת...

מה הסבירות להגיע לרף הנ"ל ע"י שתיית כוס יין עם ארוחת ערב למשל? ואם מלווים את האוכל בכוס יין אז כמה זמן צריך להמתין עד שההשפעה תפוג?

be_roo

New member
מה גודל הכוס? מלאת אותה עד הסוף?

מדובר ביין עם 10 אחוז אלכוהול או 14? אתה שותה הרבה? כמה זה הרבה? כמה אתה שוקל? מה אכלת לפני כן באותו יום? יש כל כך הרבה משתנים שכמו שאמרתי, אין טעם להתעקש על תשובה. מה יעזור לך אם אומר לך שהסיכוי קטן אם ידוע לי על יותר ממקרה אחד על אנשים שנשבעו שזה כל מה שהם שתו ובבדיקה נמצאו "שיכורים" על פי הגדרת החוק? על פי רוב, מנת אלכוהול אחת לא תעביר אותך את הרף. על פי רוב מנת אלכוהול מפורקת תוך 45 דקות. אלו לא נתונים מדעיים אלא מאין "דף הנחיות" שהופיע פעם באתר משטרת ישראל. רוצה לסמוך עליהם? עכשיו תחליט איזה מרווחי בטחון אתה רוצה לקחת כדי לא להיות מאותם אנשם שלא נכללים ב"על פי רוב".

MAX D

New member
כמה דברים-

1) אל תשתה ותנהג. 2) רשום בחוק כמה- אבל זה רשום בצורה של מיליגרמים של אלכוהול מול ק"ג של משקל גוף, לא משהו ברור. 3) יש מכשיר לבדיקה בשם הינשופון (אני לא משווק אותו ולא מרוויח כסף מההמלצה הזו)- תבדוק, למרות זאת שככל מכשיר הוא יכול "לזייף"

asaforon

New member
עו"ד א.אורון - כמה מותר לשתות

החוק אינו מגדיר כמויות שתיה מותרות. החוק קובע כי אסור לנהוג כשבדם כמות אלכוהול מסוימת (50 מ"ג..) . לא ניתן לתרגם זאת ליחידות משקה מדויקות, וזאת כיון והדבר מולתה במספר גורמים, וזאת כפי שצוין בתגובות. הערכה גסה הנה כי לאדם ששוקל 70 ק"ג מותר לשתות כ 2 פחיות בירה. משקלך הקל כמובן מחייב אותך לשתות כמות פחותה יותר. יש להיזהר משתיה ונהיגה, ולו רק מכיוון שגם אם אינך "שיכור" אתה עלול להיחשב "שיכור עפ"י חוק". בברכה עו"ד א. אורון

למעלה