אלכוהול

Mariasha

New member
אלכוהול

שמתי לב, שכאשר אני שותה משקאות אלכוהוליים (ברוך ה' אני לא צריכה הרבה כדי להרגיש קצת "היי") - אני לא מגמגמת. זה איכשהו קשור לאובדן עקיבות שמקנה האלכוהול: אני נוטה לחשוב פחות על איך ומה אני מדברת - וזה פשוט זורם... אני מבינה יותר ויותר שהתיאוריה, האומרת שאנשים מגמגמים פשוט חושבים יותר מדי - נכונה!!!. אצל אנשים אחרים יש מעבר חד וחלק של הדיבור ממוח לאיברי הגייה. ואצלינו, יש משהו באמצע!!! נראה לי שאנחנו פשוט יותר מודעים לעצמינו או משהו כזה. סליחה על השטף הבלתי מובן, ניסיתי להעביר תחושות פנימיות...

avi9

New member
אלכוהול,כדורי הרגעה,דיבור בחדר

רועש,דיבור לפני ילדים,אלה כולם מסיחים את דעתנו מהחשש מהדיבור ומהחשש שנתקע!! אף אחד אינו מגמגם לפני ילד בן שנתיים מאחר והילד אינו מאיים עליו וגם לא ירגיש את ההבדל בין דיבור שוטף למגומגם. האם מישהו הבחין שבמקרה של כעס והרמת קול בד"כ הגימגום נעלם או יורד מהותית? מאחר ואנו עסוקים בכעס ולא בגימגום. אנו חוזרים לנקודת הפתיחה של יצור אמצעי הסחה.

mico24

New member
האלכוהול (ועוד חומרים מהסוג הזה)

מקטין את רמת המודעות שלנו לעצמינו. הוא מקטין את הביקורתיות, את תשומת הלב, מכהה את החושים, ויחד עם מצב רוח טוב (חשוב מאוד), הכל פשוט זורם, גם הדיבור.. אם שמתם לב, כששותים, פתאום כל הגבולות והמחסומים נעלמים. ברוסית אומרים "לפני הבקבוק כולם שווים" :) כולם חברים פתאום, כולם שווים.. וכשמתפכחים, הכל חוזר לקדמותו.

R O N Y1

New member
נו.זה מה שחסר לנו להשתכר לקחת וליום

ניראה לי שאיבדנו כיוון, לפי דעתי מי שמישתכר או לוקח ווליום בשביל לא לגמגם פשוט מנסה לברוח מהמצאות הכואבת,ולהיכנס לאובדן שליטה זמנית על הגוף ,אם אני הייתי לוקח ווליום ליפני כל ארוע חשוב מימזמן הייתי בבית חולים לחולי נפש שלא לדבר על להשתכר לפני ישיבה חשובה (מעניין מה המנכ"ל היה חושב עלי מגיע לישיבה שיכור או מסומם מווליום).לפי דעתי הפתרון הטוב ביותר זה להשתכר ולקחת ווליום זה "הפתרון המנצח". נו מה קרה לנו זה הכל שטויות, הפטרון היחידי זה לעמוד מול הגימגום ולהכות אותו .מה הבעיה לבוא לארוע או לחנות דיסקים ופשוט לשים זין על כולם,לדבר לאט בלי פחד אני יודע שזה קשה. הפטרון של לקחת ווליום בגלל שאנחנו פוחדים לגמגם ליפני מישהו במה אנחנו שונים די עם ריגשה הנחיתות!! למה שאני יקח בגלל איזה מישהו ווליום?!!. אני לדוגמה הייתי מגמגם כבד אבל מזה כבד, היום אני מגמגם קל אם בכלל אפשר לשאול חברה מהפורום שמכירים אותי, וזה לא מווליום נ.ב בוא נשאיר את הווליום למי שבאמת צריך אותו!!! RONY

mico24

New member
אף אחד פה לא משכנע אף אחד לקחת

כלום. לא ראיתי באף הודעה "קחו את זה, זה טוב! זה מפסיק את הגמגום" להיפך, הכל בערבון מוגבל מאוד.. לא מבין מה ההתרגשות

avi9

New member
רוני,לפי תגובותיך המתלהמות,ולא

בפעם הראשונה.וליום היה עושה לך טוב ולאלה שבאים איתך במגע!!! נראה שיש לך בעיה רצינית בקריאת עברית או בהבנה ואין לי סבלנות או רצון להסביר לך למה מאחר וזה לא היה עוזר.

R O N Y1

New member
תמשיך לקחת וליום אם זה עושה לך טוב

בלי שום קשר לגימגום אין לי כוונה לקטול אותך זה ממש לא בעיה . טיפוסים כמוך גיבורים מאחורי מחשב והוליום (אולי יש סיבה שאתה היחידי בפרום שלוקח וליום). תבוא למיפגש של הפרום ונידבר (לי ניראה שאתה פוחד מימפגשים). אני לדוגמה לא לוקח ווליום כי זה לא הפתרון .היחידים שלוקחים וליום זה אלו שסובלים מהפרעות נפשיות..... RONY

avi9

New member
רוני, באמת אין לי כוונה להעליב אותך

אבל ללא קשר לגימגום, אתה דפוק לחלוטין. טיפוסים עלובי נפש כמוך באמת איני מעונין לפגוש.

R O N Y1

New member
מה הפלא שאתה לוקח ווליום...

אם לא שמת לב יצאת מכלל שליטה עברת על כללי התנהגות התחלת לקלל לכנות בשמות .חבל ששוב יעיפו אותך מהפרום ותחליף כינוי נכון "יצחקוביץ".!!! עכשיו ניראה לי שאתה לוקח ווליום בלי שום קשר לגימגום!! בכל מיקרה משהו לא מיסתדר לי איתך!!!. RONY

avi9

New member
רוני, מאחר ושנינו לא סובלים

ולא מעריכים אחד את השני, בלשון המעטה.ולא משנה מי צודק.ומאחר וחבל להרוס את הפורום. בקשתי אותך ולא בפעם הראשונה להפסיק להגיב להודעות שלי.הם אינן מיועדות לך.

avi9

New member
צריך להיות מופרע לחלוטין כדי לכתוב

"היחידים שלוקחים ווליום זה אלו שסובלים מהפרעות נפשיות" אתה בולט בפורום ברמת כתיבה וניסוח עלובה ביותר. מבטיח לחדול להתיחס אליך.

shuky63

New member
רוני,אתה טועה.וליום בכלל לא בשימושם

של בעלי הפרעות נפשיות.משתמשים בו רק אנשים נורמלים במצבים מיוחדים.אני חושב שהוא יכול לעזור מאד לגימגום אבל דוקא בשל כך סכנת ההתמכרות גדלה. אבי9 ,אני לא יודע מה מידת הגימגום שלך אבל תחשוב מה קורה למישהו בעל גימגום קשה שיקח וליום ויחווה דיבור שוטף יחסית.מה יכול למנוע ממנו לקחת וליום במינונים הולכים וגדלים ביום שלמחרת וביום שאחריו.חשיבה הגיונית עם כל הכבוד לא תעבוד שם.כל תחושות הבוז העצמי וההשפלה שחווה כל חייו יעבדו ועוד איך.זו הסיבה היחידה שבגללה יש להוקיע את השימוש בוליום מראש ולצעוק את סכנותיו בראש חוצות.

avi9

New member
לשוקי,אשתדל להבהיר שנית!!

יש לך פגישה חשובה שבה עליך להרצות ועתידך תלוי במידה מסוימת ברושם שתיצור.או ראיון עבודה,הבנת את הרעיון.ללא קשר לגימגום,כל אדם מתרגש מאירוע כזה.מגמגם ממוצע עובר לחץ נפשי כבד!!! אצל מגמגם ההתרגשות היא אכזרית מאד ויכולה לסתום את פיו ולגרום לטראומה קשה שפרט לכשלון השגת העבודה/מניעת קידום/כשלוןהמצגת,תכניס אותו לדכאון עמוק. ווליום הוא סם מרגיע ללא השפעה ממכרת שנלקח במצבים מלחיצים. ברור שתהיה לו השפעה חיובית. כמה? תלוי!! ישנם שהשטף יעלה ל 90 אחוז, לאחרים ב 30 אחוז אבל הרגיעה תעזור!!! הבהרתי ולא פעם שהלוקח כדור כנ"ל חייב להתיעץ עם רופא ולודא שאין תופעות לוואי ולהיות מודע שהכדור יכול לפגוע בעירנות. אין תרופה לגימגום ובודאי לא מיידית ואם ישאל אותי חבר מגמגם,מחר יש לי אירוע חשוב מאד מבחינתי,מה לעשות כדי לשפר במידת האפשר את מצבי. הייתי ממליץ בלב שלם,נסה פעם לפני האירוע ואם חשת שיפור, קח כדור!!!

shuky63

New member
גם אני אבהיר שנית.עוד לא הסברת לי

איך אתה מונע את האפשרות שאותו מגמגם יתחיל לקחת וליום כל יום דוקא בגלל שזה משפר לו את השטף.בהגיון כולנו מבינים שאסור לקחת את זה כל יום,אבל אתה חושב שמגמגם כבד שחווה תחושת השפלה ובוז עצמי מידי יום בגלל הגמגום הכבד שלו יחשוב בהגיון????

avi9

New member
לשוקי,לאנשים נורמלים,יש עכבות.

אדם רעב לא יגנוב ולא ישדוד למרות שזה יכול לפתור את כל בעיותיו. אדם בדכאון,לא ישטוף צרותיו ביין. תן קרדיט לאנשים שיודעים להבחין בין טוב ורע. בשוליים תמיד יהיו אנשים שיעברו את הגבול. לגבי,הגימגום שלי בשנים האחרונות הוא ברמה נמוכה.מאחר ובתפקידי עלי לערוך מצגות שלעתים הם מהותיות לחברה שלי ומוטלת עלי אחריות רבה.איני יכול לאפשר לגימגומי ליצור דעה רעה על החברה שבה אני מועסק. במצבים כאלה,כאשר אני מרגיש לחוץ אני נוטל כדור הרגעה,ווליום, לפני המצגת ואני חש משוחרר מאד. ד"א,ווליום אינו למכירה חופשית והאדם הנצרך,פונה לרופאו לקבלת מירשם כך שאם תרצה, יש גם פיקוח.

b e ll

New member
אבי, אני חושבת שחלק מההחלמה שלנו

מהשפעות הלואי של הגימגום, הוא לא ליפול למקומות שנותנים אשלייה של הצלחה. מאורעות מרגשים הם עניין של אינטרפרטציה ועבודה עצמית - עבור מגמגם אחד הצגה עצמית לפני קבוצה שולחת אותו בעוויתות בטן קשות לשרותים והשני לוקח נשימה עמוקה וקופץ למים הקרים ומציג את עצמו. מגמגם שצריך להרים טלפון לאן שהוא יכול להכנס לחרדות איומות והשני למרות דופק מוגבר וזיעה קרה יעשה זאת ויצליח. למה שלא נגיד לעצמנו שניקח היום רק כדור אחד כי יש מצב מלחיץ (נגיד - ראיון עבודה), ונעבור אותו יחסית בסדר ונגיע כעבור שבועיים לעבודה ונצטרך לשוחח בטלפון ולא נצליח ו... ניקח עוד כדור? איפה עובר הגבול? הרי הרף יורד כל הזמן, אם בעבר לקחת כדור בגלל מצב מלחיץ באמת והצלחת לשרוד אותו בעזרת הכדור כעבור זמן תחשוב שאולי כדאי לקחת את הכדור גם למצבים פחות מלחיצים רק בגלל שאתה כבר מכיר את ההשפעה של הכדור. אגב, התמכרות לא חייבת להיות פיסית. יש גם התמכרויות נפשיות שהן אפילו קשות יותר לגמילה מההתמכרות הפיסית. למה בכלל להסתמך על חומרים כימיים לשיפור השטף ולא להתאמץ לטפל בגימגום באופן עמוק ואמיתי? טיפול שיתן תוצאות קבועות? הרי כולנו יודעים שגם כדורים מרגיעים סופם שההשפעה פוחתת והמינון עולה.

avi9

New member
ל BELL לא הכל שחור ולבן

אתן לך מקרה מהחיים. לפני תקופה קצרה נסעתי עם 2 מעמיתי למדינה דרום אמריקאית לעניין אותם ולמכור מוצר שלנו. הממונים עלי יודעים שדיבורי יכול להתקע מעט אולם מנסיונם איתי מהעבר,הם משוכנעים כי אני יכול לסיים מצגת בצורה סבירה והערך המוסף שלי הוא נסיוני הרב בנושא והימצאות מומחים מהצד השני שיכולים להעלות בעיות ולכן רצוי שאיש מערכת יהיה בסביבה כדי לתת תשובות בזמן אמת. איני יכול להגיד למארחי "אני מגמגם,תהיו סבלניים!",זה לא היה עובר!!! אני זקוק לשקט נפשי שאני מקבלו מכדור הרגעה וזה עוזר לי ועזר לי בעבר!! אני לא מחפש צדק!פתרון אידאלי וכדמ',אני מחפש לעבור מצגות ודיונים בשלום ועד היום כדור הרגעה עזרו לי. הפתרון שלך הוא קשה,דורש כוחות נפש וזמן ומוטיוציה שאין לי!! כל אדם זכאי לבחור את האופציה הנוחה לו. בסה"כ תארתי סיטואציה,כל אחד ינהג כרצונו ועל אחריותו.

spidergirl

New member
אני חייבת להסכים עם אבי

ורוצה להרחיב באופן כללי. אני בן אדם מאוד לא רגוע גם היפראקטיבית וגם עם בעיית התנהגות שמאוד לא הולמת את הגיל שלי, ומצבי רוח בתדירות מפחידה. מה ששנים של טיפול התנהגותי פסיכולוגי לא נתנו לי ( כי פעם לא ידעו לאבחן נכון) נתן לי כדור אחד, נוירולוגי דווקא. ואם היו אומרים לי שתרופה פסיכיאטרית תעזור לי עם השטף, כי היא מרגיעה, לא הייתי מהססת לקחת אותה. ווליום פעם בכמה זמן, לא נראה לי סיפור ודווקא אם הייתי במקומך, אבי, הייתי מחפשת משהו שמותר לקחת כל יום ולא מזיק.

mico24

New member
מה נטפלתם אליו ?! הבן אדם צודק.

הוא הסביר את עצמו היטב, וזה לא משתמע לשתי פנים! הוא שוקל את הסכנות שבדבר לעומת היתרונות, ובסופו של דבר משתלם לו לקחת את הכדור הזה. מה קשה כל כך להבין? מה, מיליוני אנשים לא מעשנים את עצמם למוות ללא שום סיבה? לא מסממים את עצמם? לא הורגים את עצמם בלי סיבה טובה? אז אולי תלכו להלחם בכל הפשע המאורגן של העולם, בקרטלי הסמים, בחברות הסיגריות, בזיהום איכות הסביבה, וכו', במקום להתנכל לבן אדם, שרוצה בסה"כ לעבור בשלום איזו מצגת, שלא יכול להרשות לעצמו ליפול, וכמו לכל בן אדם רגיל יש לו את הזכות לזה! אבי, חזק ואמץ!

למעלה