אלכס ופצפיסטים אחרים

Alexco

New member
תגובה

זו תגובת דובר צה"ל והפרקליט הראשי הצבאי, בנוגע לטענות שהופנו כלפי צה"ל בשנת 1993, כאילו יחידות המסתערבים הינן יחידות חיסול: "צה"ל דוחה את הטענות מכל וכל... לא הייתה ולא תהיה מדיניות ומציאות בצה"ל של חיסול מבוקשים בכוונה תחילה. הוראות פתיחה באש הן שתיים: ... עיקרון קדושת החיים הינו ערך יסוד בצה"ל. אין כל שינוי, ולא יהיה שינוי בעניין זה."

epitaph

New member
ואתה באמת חושב...

שראשי מחבלים או המפעילים באמת יוצאים מתחומי הקו הירוק? איך אתה חושב שתופסים אותם? רק במעצרים , צלפים וטילים הלפייר? אז יש לי חידוש בשבילך, גם במחסומים בתוך השטחים. ואם אותו מחבל שהחייל עצר בשכם הוא במקרה מפעיל של חברות מחבלים או מהנדס שמכין להם את הפצצות זה חשוב לא פחות ולעיתים אפילו יותר.

The Bugi

New member
בדיוק.

המחסומים האלה חוסכים מי יודע כמה חיי יהודים. הגבלת חופש התנועה מקשה על אירגוני הטרור להעביר חומרי חבלה ממקום למקום ולשלוח מתאבדים אל מרכזי האוכ'. ברוך השם לא היה פיגוע כזה כבר הרבה זמן, אני מקווה שזה ימשך כך.

eviv

New member
תישמעי...

כדי להגיע ליישובים ישראלים צריכים לעבור את הקו הירוק. כמו שקנדי שגר בקנדה רוצה להגיע לניו-יורק צריך לעבור את הגבול בין קנדה לארה"ב... אם את מדברת באפקטיביות כפרמטר יחיד אז אני אוכל להציג בפניך את הסיסמא: אין ערבים אין פיגועים. סיסמא נכונה אם נהרוג את מיליוני הפלשתינאים שחיים מעבר לקו הירוק נהרוג את המחבלים ולא יהיו מפגעים. אולם כאמור האפקטיביות היא לא הערך העליון ובכלל אם המחבלים לא יכנסו למדינת ישראל קרי לא יעברו את הקו הירוק נראה לי שנפתררה הבעיה, אץת לא חושבת?

epitaph

New member
אז מה הערך העליון כאן?

לחכות עד שהם יתפסו על הגדרות?

למעלה