אלקטרונים ןפוטונים

חייםאבג

New member
אלקטרונים ןפוטונים

איך (והאם הכלל) מגדירים את הקשר בין אלקטרונים ופןטונים? תודה לעונים.
 

squalus

New member
אין קשר ישיר

אלו שתי ישויות נפרדות שלא קשורות אחת לשניה (למיטב ידיעתי בכל אופן, אם יש פיזיקאים שיודעים אחרת, אשמח לדעת) יש תיאורים של אינטראקציות בין פוטונים לאלקטרונים, כמו האפקט הפוטואלקטרי. קשר נוסף הוא כאשר אלקטרון ופוזיטרון מתנגשים ומבטלים אחד את השני, בעת ההתנגשות נוצרים פוטונים.
 

uzi2

Active member
הקשר הוא

שהכוח העיקרי שהאלקטרונים יוצרים, ומושפעים ממנו, הוא הכוח האלקטרומגנטי. נושא הכוח האלקטרומגנטי הוא הפוטון. כלומר אלקטרון יוצר כוח אלקטרומגנטי ומושפע ממנו על ידי יצירה ובליעה של פוטונים.
 

חייםאבג

New member
fכלומר, אם אני רוצה לדעת מה קורה עם הפוטון ->

אני מנסה להבין מה "מעשיו" של הפןטון בתוך האטום? הוא בלוע בתוך האלקטרון והוא חלק ממנו? אין לו "זכות קיום" עצמאית אלא מחוץ לאטום? תודה לעונים.
 

deathcaster

New member
על רגל אחת

פוטון הוא "מנה" של אנרגיה. וכחלקיק אנרגיה, הוא חסר מסה וחסר מטען. כאשר האטום משחרר אנרגיה, היא יוצאת (במקרה הנדון) כקרינה אלקטרומגנטית- בצורה של פוטונים. לפוטונים ישנן אינטראקציות נוספות עם החומר, כמו פיזור קומפטון, שבו משנה הפוטון את האנרגיה שלו ולכן גם את אורך הגל, ויצירת זוג, שבה אלקטרון ופוזיטרון נוצרים מפוטון בודד שעובר ליד אטום כבד. פוטונים יכולים להיפלט מגרעין אטום לא יציב בצורת קרינת גמא, וכמו כן הם יכולים להיפלט על ידי חלקיקים טעונים הנמצאים בתאוצה.
 

uzi2

Active member
האלקטרון, או כל חלקיק עם מטען חשמלי

ממש יוצר, ומכחיד פוטונים, וכאשר הוא בולע פוטון, הוא מקבל את האנרגיה ואת התנע (ואת התנע הזוויתי) שלו, וכאשר הוא מייצר ומשחרר פוטון הוא מאבד את התנע, האנרגיה, והתנע הזוויתי שהוא מעביר לפוטון. כפי ש- deathcaster הדגים, אין הכרח שמספר החלקיקים יישמר. וחלקיקים יכולים להיווצר או להיות מושמדים כל עוד מספר חוקי שימור מתקיימים (למשל חוק שימור המטען החשמלי, כלומר בכל תהליך שבו חלקיקים נוצרים או נכחדים סך המטען החשמלי לא משתנה).
 
ברמה התת אטומית

ממילא המחשבה על חלקיק בתור "משהו" בעל קיום מוגדר (אני מניח שגם אתה - בדיוק כמוני - מדמיין פוטון בתור כדורון אור קטנטן או משהו כזה, אפילו שאתה יודע שזה לא נכון, כי האינטואיציה שלנו מתעקשת להדביק תמונה לכל מושג מהסוג הזה) אינה נכונה, ותיאור נכון הוא של פונקציית גל שקשורה בדרך כלשהי להסתברות למציאתו של החלקיק בנקודות השונות במרחב. כשמשלימים עם זה, בליעה או פליטה של פוטון "יש מאין" היא כבר חלק אינטואיטיבי כמעט.
 

חייםאבג

New member
קשה קשה (-:

זה נורא מסובך... בטוח שמישהו איפושהו סידר וקיטלג את כל החלקיקים הידועים בצורה של טבללה על פי תכונותיהם. יש כזה דבר? מישהו יכול להפנות אותי או להדריך אותי מה לחפש? תודה לעונים.
 

חייםאבג

New member
יש את זה מסודר בצורה של טבלה?

יש הגיון בכלל בעריכה טבלאתית של כל החלקיקים?
 

uzi2

Active member
יש חוברת שלמה בת 300 עמודים

שמפרטת את התכונות של החלקיקים האלמנטריים, מאמרים בחזית שנותנים את התכונות ברמות הדיוק היותר גבוהות, ועוד. היא יוצאת פעם בשנתיים, אך עדכונים אליה מתפרסמים לעיתים יותר קרובות. מי שמפיקים אותה הם ה- PDG. יש סיכום קצר כאן: http://pdg.lbl.gov/2011/tables/contents_tables.html יש כמובן הרבה הגיון בעריכות טבלאיות של החלקיקים, אבל זה מיועד לפיסיקאים ולא להשכלה כללית. אם אתה רוצה לעשות סדר טיפה בדברים, קרא חומר מדע פופולרי על המודל הסטנדרטי של החלקיקים האלמנטריים: The standard model of elementary particles. או standard model of particle physics. יכול להיות ששווה לחפש ביוטיוב הרצאה פופולרית תחת השם הזה (או עם מילות מפתח משם).
 

uzi2

Active member
אלה אכן המרכיבים הבסיסיים ביותר שכבר התגלו.

תוסיף לזה אולי את ההיגס שעדיין לא התגלה, אבל הסיכויים גבוהים שיתגלה מתישהו, כשהמאיצים שלנו יהיו מספיק חזקים. יש ארבעה כוחות יסודיים בטבע, כאשר יש איחוד חלקי בין שניים מהם, (הכוח האלקטרומגנטי והכוח הגרעיני החלש), איחוד חלקי עוד יותר ביניהם ובין הכוח השלישי (הכוח הגרעיני החזק), ובעיה עם האיחוד עם הכוח הרביעי (הכבידה). כל החלקיקים האלו מבצעים אינטרקציה (משתתפים בתהליכים) שקשורים לכוחות האלו. או לחלקם. הטבלה שרשמת מתייחסת רק לשלושה מתוך 4 הכוחות. היא לא מתייחסת אל כוח הכבידה. ביחוד שברמה המיקרוסקופית מדובר בכוח מאוד מאוד חלש. הרבה יותר חלש משאר הכוחות, בגלל המסה המאוד נמוכה של חלקיק יסודי, לא ניתן לבצע מדידות של הכוח הזה ברמה המיקרוסקופית. יש חלקיקים שפועלים/מופעלים על ידי כוחות כאלו ואחרים, למשל חלקיקים עם מטען חשמלי, יוצרים ומושפעים מהכוח האלקטרומגנטי. יש חלקיקים שהם נושאי הכוחות. הכוח האלקטרומגנטי נישא על ידי הפוטונים. הכוח הגרעיני החלש - על ידי בוזוני ה- Z וה- W. והכוח הגרעיני החזק, על ידי הגלואונים.
 

חייםאבג

New member
כלומר, החלוקה לצבעים היא לפי הכוחות?

ניסיתי להבין מלכתחילה לפי מה ערוכה הטבלה. את הטבלה מצאתי כמות שהיא ואני מחפש (ולא מוצא) קצת חומר קריאה על פיה. יש כזהלהמציא לי? תודה לעונים .
 

uzi2

Active member
אז ככה

לנושאי הכוח (הוורודים בטבלה) כבר התייחסתי. הקווארקים (מושפעים מכל הכוחות, אבל בייחוד מהכוח הגרעיני החזק. הלפטונים לא מושפעים מהכוח הגרעיני החזק. חלקם גם לא מהכוח האלקטרומגנטי. האלקטרון הוא סוג של לפטון. הפרוטון והנייטרון, כל אחד מהם עשוי מ- 3 קווארקים.
 

aetzbar

New member
קל קל קל מאוד

הודעה זו מבוססת על ידיעה טבעית, והיא אינה מוסמכת ואינה מקובלת צריך להחליף את הרעיון המטאפיסי המניח את קיומם של חלקיקים , ברעיון מטאפיסי המניח את קיומו של גל חומר מתח יתקבל מהפרש מהירויות של גלי חומר זרם , הדומה לזרם מים, כלל לא קיים התנגדות לא קיימת, ובמקומה יופיע מתח נגדי המשיקים של גל חומר הם מגנטיים לכן, מגנט נע מסוגל לייצר גל חומר האם ניסית לבדוק ....מה באמת אומר חוק אום ? א.עצבר
 

חייםאבג

New member
נגיד שהבנתי אותך (אני לא...)

אז נישאר על פני השטח: אם רעיון החלקיקים היא שגויה והיא מטא -פיסית, מה הפואנטה בהחלפה של הרעיון ברעיון מטפיסי אחר? אם אנחנו עוסקים במטפיסיקה, ולא בריאליה, בוא נדבר על יצורים ירוקים שמכאיבים לי כשאני נוגע בקו מתח חשוף... מה זה גל חומר? (אני לא מומחה בלהכריע אם אתה צודק או לא, אני אהבל בעצמי. אבל אני מעריץ את החוצפה שלך. במה היא מועילה תכירע בעצמך).
 

deathcaster

New member
חיים

מיותר לפתוח איתו דיון, אבל יפה שכבר בנקל עמדת על טיבו
 

aetzbar

New member
כך המדע מתקדם, כאשר מחליפים רעיון מטאפיסי

לעולם אין לדעת אם רעיון מטאפיסי הוא נכון, אבל כן ניתן לדעת כאשר רעיון מטאפיסי אינו נכון הרעיון של גל חומר בעל תנועה נצחית שאינה נתפסת בחושים, בא להחליף חלקיקים מטאפיסיים כמו אלקטרונים, פרוטונים, ניוטרונים, קוורקים, ניטרינו, ועוד כל מיני חלקיקים משונים מטאפיסיים שלכל אחד מהם מצמידים יכולות דמיוניות, רעיון גל החומר מתאים לחומר רציף, ובידיעה טבעית ניתן להכריע כי החומר רציף ולא בדיד בחומר רציף יכול להתקיים גל חומר, ועל פיו ניתן לבאר את תופעת הנפילה החופשית (ללא כוח משיכה) וגם את תופעות החשמל הרעיון של 4 כוחות יסודיים כבר לא קיים, והחומר הדינמי מחליף את כולם א.עצבר
 
למעלה