אל פסגת הר מירון...

kraps

New member
אל פסגת הר מירון...

בחמישי בערב פיש תפס אותי "יאללה, אתה מצטרף לטיול באיזור הר מירון?" "מה רמת הקושי?" שאלתי את השאלה האינפנטילית (שבדיעבד הוכיחה את עצמה כאקט סובייקטיבי וחסר תכלית) "נראה לך שזלדה ואני נוכל לסחוב שם?" "אה, שטויות... רמה בינונית" השיב פיש בנונשלנטיות "חוצמזה יש בקבוצה יותר קשישים ממך. תהיה רגוע. תהיה מוכן ב-6:00, אני אבוא לאסוף אותך". נרגעתי. אם פיש אומר "תהיה רגוע", אני רגוע. אספנו באיזור הגלבוע את רונן ודהרנו לקיבוץ פרוד - נקודת הכינוס וההתחלה. ההתחלה נראתה מבטיחה. מפלי פרוד המקסימים והחורש הטחוב במעלה הנחל נתנו תחושה של "משהו שלא מכאן". ראבק, כל פעם אנחנו מופתעים מחדש איזו ארץ מדהימה יש לנו. העליות החלו להיות תלולות יותר ויותר... ויותר. אני לא זוכר טיול בו סחבתי את זלדה על הגב כל כך הרבה. כ-1000 מטר גובהו של ההר ואנו טיפסנו עד לפסגתו. מזג האויר, שהפך מנפלא ל"רוּחַנִי וחוֹלִי" לא ממש סייע במשימה. מפסגת מירון ירדנו בסינגל ארוך ארוך, רכיב ברובו אך עתיר בצמחיה סבוכה וקוצנית. אני עוד הספקתי להתעטף במגינים, שחסכו ממני חלק מההצלפות, אבל בתחתית ההר נראינו חבורה מוכה, שרוטה, דקורה וחבולה כמו לאחר קרב. עקב קוצר זמן שנבע מהתארכות קטעי הטיפוס נאלצנו "לחתוך" בירידה חזרה לפרוד דרך הכביש - חוויה מפחידה מאין כמוה. אחרי מסע מתיש ומעורר תיאבון כזה, אפילו לחומוס אצל אבו-נימר היה טעם של מעדן מלכים.

kraps

New member
"תגידו, גם בשוייץ יש נופים כאלו?"

זרק מישהו בהשתאות. "כן" ענו לו "ואפילו יש שלג על הפסגות" אבל בכל זאת... זה שלנו. וזה יפה כשלעצמו.

kraps

New member
"צלם, צלם... כל זמן שאני עוד מחייך"

פיש ברגע של אופטימיות.

eOfer

New member
../images/Emo36.gifלא אזכרת את הפרה המנגחת../images/Emo26.gif

kraps

New member
צודק!

הבהמה הרגועה והפסטוראלית הזו, שלוגמת בנחת ממימי הנחל, התחרפנה לפתע ופרצה בשעיטה רבתי לעבר המאסף וגרמה לפאניקה לא קטנה בקרב כל מי שלבש משהו אדום. אכן אנקדוטה משעשעת במסע ההזוי. ובהזדמנות זו, עופר, הרשה לי שוב להפגין בפומבי את התרשמותי העמוקה מכישורי הרכיבה שלך. רבותי, הבחור לא רק טוחן עליות כאילו שהן ירידות, אלא גם נותן לדאון-היל בראש כאילו שהוא רוכב על ביג-היט. התקשיתי מאד להדביק אותך בירידה. וזלדה קיבלה קוצר נשימה בבולמים, ממש.

kraps

New member
אופניים שיודעים רק לרדת?

משתעשעים ב"כאילו יש כאן גם ירידות" באתנחתא קלה, בעיצומן של העליות.

kraps

New member
וראו את הפריחה הנהדרת של...

הדו-גלגל הדוושוני.

eOfer

New member
../images/Emo73.gif הג'יפ שרדף אחרינו ../images/Emo70.gif../images/Emo156.gif

kraps

New member
נכון ../images/Emo18.gif

שימו לב! במדרונות הר מירון, בין בית-ג'אן לפסגה, מסתובב איזה דרוזי, שנראה כמו מאפיונר בג'יפ פתוח מתקופתו של אברהם אבינו ועם שלושה ילדים בבגאז', שורף את המנוע עם סל"ד בשמיים ומזנב בחבורות רוכבים מזדמנות. רציתי גם להתריע על כך, שכמות וצבע הילדים משתנים בכל פעם שהוא עובר. הנושא ראוי לחקירה מעמיקה.

kraps

New member
לא יודע על מה אתה מדבר

מכיוון שאתה העד היחיד לתופעה (אני הספקתי לראות משהו... לא בטוח בדיוק מה... נראה כמו שלושה חתלתולים קטנים) גם נושא זה ישאר, מן הסתם, בגדר תעלומה.
השמועות מספרות, שגם ה-so called "נחירות של חזירת בר אימתנית ותוקפנית", הם בסה"כ הגרעפסים שלי מהצ'יפס של דוד. נו שויין. חבל שלא הצלחנו לצלם אותה.

eOfer

New member
האמת...

בזמן שהלכת לבדוק שה Coast is clear, פיש מוכן היה להישבע שהוא מזהה את קולות "הנהירה" שבקעו להם אי שם במעבה הצמחייה...וזה לא מה"גרעפצים" שלך if you know what i mean

shl17

New member
בחרתם לעלות מהמקום הכי גרוע

הרבה יותר טוב לשים את הרכב בכניסה למושב מירון ולעלות משם דרך השבילים מצפון מזרח .לפחות הם רכיבים בעליה . דרך פארוד ושפר הולכים חצי מהדרך. באשר לירידה שוב בחרתם את האופציה הגרועה (השביל השחור ) מאוד סבוך, אבל אם עוד אנשים יסעו באותו נתיב מספר פעמים אז השביל יהפוך לנחמד וטוב . נסה לרדת את שביל ההר לביס שדה ,או (רק אם הביצים גדולות) את שביל ישראל לקבר רבי שמעון וכלתו

aFish

New member
למה לדרוך על היבלות...?

או יותר נכון על השריטות של הקוצים....סבוך? זו מילה עדינה לתאר את מה שהולך שם. ...אבל, מי שלא ראה שמחתו של רוכב דוהר בסינגל מדליק, על פי תהום ונוף מופלא נשקף בזוית עינו האחת כשזוית עינו השניה מנסה לאתר את המכשולים של הסינגל דהיינו אבנים ומדרגות ושאר חלקי עיניו סורקות ומשדרות למוח את המפגש הצפוי בעוד שלוש שתים אחת שניות...עם המצבור/סבך הבא של קוצי קידה שעירה נוצצת בצהבהבותה וזורחת בשלל קוציה (שרק מחכים לרוכב הבא) תוך כדי זעקות הנאה/צווחות כאב בעירבוביה מופלאה והרמוניה מושלמת (במקרה של אזעקת אמת...)...לא ראה שמחתו של רוכב... ולמתקשים בדמיון התמונה זה נשמע משהו כמו: וואוו, יו----הו, אייייייי, אאאאאאאאוץ', יוהו, אאאאאאאאאהההההההה...וחוזר חלילה.

shl17

New member
לא דורך רק מנסה לעזור

פשוט הסינגל השחור הוא הגרוע מבין השלשה (דרך אגב אנחנו פעם עלינו אותו ואז ירדנו מצד שני)

kraps

New member
פססט... פססט... שלמה...

אני אגלה לך סוד, אבל תבטיח לא לספר לאף אחד... למעשה, זה לא היה טיול. זה היה אימון לסוג חדש של ספורט מזוכיסטי. הוא נקרא קוָודרָתלוֹן ומשלב 4 ענפים: 1. רכיבה על אופניים בעליון אינסופיות (וכשהן נגמרות, אתה יורד למטה ואז עולה אותן מחדש). 2. סחיבת אופניים על הגב תוך טיפוס מדרגות סלע. 3. דהירה מהירה בתוך סבך קוצים (תוך צרחות כאב מהול בהנאת הקיפוץ מדרופונים). 4. ספרינט מהיר למסעדה המזרחית הקרובה ביותר, להשקטת הרעב המתקדם (שם גם נמצא קו הסיום). מבחינתי זה היה ממש כמו השעשועון "השרדות". אתגר אמיתי וסיפוק עצום נוכח ההצלחה להשלים את המסע בחתיכה אחת (גם אם מלא חתכים לרוב). הזדמנות להפעיל כמה שרירים, שכבר מזמן לא יצא לי להפעיל. והכי חשוב - הזכות להתוודע לחבורה הומוגנית ומשעשעת של רוכבים משובחים ואנשים נחמדים בפני עצמם. עוד חוויה נוספה לביוגרפיה שלי. כן ירבו.

למעלה