"אל תחפשי בחוץ כי אין שם מציאות" האומנם?

"אל תחפשי בחוץ כי אין שם מציאות" האומנם?

אני בקשר זוגי עם בחור מעל שלוש שנים, הוא בחור מקסים מבית טוב, וכייף לי איתו.
במהלך הזמן הזה היו לי הרבה "הזדמנויות" לבגוד בו, אך למזלי לא עשיתי זאת. אני לא אשקר, אני מקבלת הצעות מגברים, ולפעמים קשה לי להישאר אדישה. הייתה פעם אחת שנפרדתי ממנו ויצרתי קשר עם מישהו שהיה בתמונה, ומהר מאוד התחרטתי, הבנתי שאני לא מחפשת אף אחד חוץ מהנוכחי, ולמזלי חזרנו
אומרים שאין בחוץ מציאות, ומה שיש בבית זה הכי טוב, אך אם להיות כנה, אני מקבלת הצעות מבחורים ממש "שווים". כולם בני בית, איכותיים, או לפחות זה הרושם שאני מקבלת מהם. הם תמיד מדברים אליי מהלב, אומרים שהם מאוד היו רוצים אותי, שופכים עליי מילות אהבה, ותמיד יש תחושה של החמצה. זה לא מדויק, כי אני מאוד אוהבת את החבר, כך שההחמצה הכי גדולה שלי תהיה אם חלילה אאבד אותו ואלך למישהו אחר. ובכל זאת, בכל פעם שאני מתחילה שיחות עם הבחורים המסויימים האלה, אני פתאום שוקעת בכל הדברים השלילים שיש בקשר ביני לבינו, וחושבת אולי עם מישהו אחר היה עדיף לי. מה שרחוק מהמציאות. כי קשיים ויש בכל קשר, ואני לא מאמינה בגן של שושנים נטול ויכוחים, וגם לא בטוחה שזה ידבר אליי.
אז תנו לי עצות. איך נמנעים לא להיגרר לשיחות עם הבחורים האלה? איך ניתן להתגבר על הרצון המקולל לסיים קשר שלם, בשביל להגשים פנטזיות, שלא בהכרח יהיו קיימות במציאות?
אשמח לעצות שלכם, אך בבקשה אל תשפטו אותי. כולנו בני אדם.

רואה 6 6

New member
זה ברור לך שהמשפט החבוט הזה דבילי ולא נכון

ברור שיש מציאות בחוץ.
יתכן שהקשר מבחינתך מיצה את עצמו.זה קורה,זה לא נורא אבל גם יתכן מאוד שאת עוד לא יודעת באמת איך ליהיות מחויבת באמת.
ליהיות מחויבת חלק מזה ,זה להימנע מלעשות דברים שיש עימם סיכון בדיוק למה שאת מחויבת אליו.
לפעמים קשר הוא כלכך שלם עבורך שברור לך מעצמו איך לא לשתף פעולה עם פלירטים ויש פעמים שצריך ללמוד ולישם את זה מתוך רצון שלא לקלקל את מה שיש.

איך ולמה שומרים אמונים?

הוא הרי גבר טוב ומאיך שתארת איתו, מלבד שחיקה לא תוארה בעיה מצדו אלייך.
יכול להיות ואת בנקודה שאת צריכה להתרגש באופן כללי כי משהו "נרדם"שם.
בגלל זה את נשאבת לסוג של ניסיון שכנוע עצמי מול כל הפיתויים האלה.
מלבד העובדה שנאמנות היא עניין של אופי (משמע שזה לא רק מושלך רומנטית) את צריכה לבחור בה.
ברור שאם תישאבי לסיפור מחוץ לקשר זה לא טוב אבל השאלה היא האם את אוהבת אותו מלבד הבחירה להיות מוסרית כלפיו?
האם את קשורה אליו רגשית, האם את מסוגלת לקבל אותו על חוזקותיו וחולשותיו?
גם אם תחפשי ותמצאי הכלאה של אלן דלון עם שוורצנגר עם נשמה של פייטן, עדיין אחרי זמן מה תכנס לגור איתך קבע השיגרה. וכן, לפעמים קיימים בקשר דברים שליליים כי קשר שהולך רק חלק לאורך זמן הוא קשר עקר שאין בו רגש ואולי קיים בו רגש אבל אז הוא קר ומנוכר או אפלטוני. לא אומרת שאת צריכה לחיות בקשר חולה שאת סובלת בו אבל את.מתארת.בחור רגיל בקשר רגיל שלפעמים יורדים ועולים בקשר ומשהו שם בכוח רוצה לתלות את הכניעה לפיתוי בו מבלי שהוא באמת קשור אלא הפגת שעמום.

אני מציעה לך בחום למצוא תחביב או דרך להתרגש מלבד יחסים מחוץ לקשר כי אם את אוהבת את הבחור הזה וחושבת שיש לך משהו מיוחד אליו, תתחרטי על הפסד קשר שהרבה מחפשות. תתאמצי קצת למצוא דרכים להפיג את השעמום והשחיקה מלבד לאבד דבר שווה ביד. כשיש זהב ביד צריך לדעת איך לשמור.כולם רוצים משהו טוב ביד.
להפרד זו גם בחירה אבל התשובה שלך צריכה להתחיל בשאלה אם את אוהבת אותו.

זו התנהגות שמוכרת לך

מקשרים קודמים? את תמיד מרגישה שיש משהו אחר וטוב יותר בחוץ?
אם כן, מדובר בבעיה שלך שתלך איתך לכל קשר שתהיי בו, גם עם הגבר הכי הכי "מושלם". כדאי לפנות למטפל/ת מקצועית כי מאוד קשה לפתור כאלה דפוסים לבד.
אם לא, וזה חדש לך, אז הייתי מנסה להבין מאיפה זה בא.
האם זה פחד ממחוייבות שגורם לך להיות עם רגל אחת בחוץ?
האם את לא מסופקת מהקשר שיש לך עם הנוכחי?
האם את מרגישה שזה לא הכי טוב שיכול להיות לך?

מניסיון שלי, יש הרבה בני זוג פוטנציאליים שמתאימים לנו יותר או פחות.
אין שם "אחד". זה טבעי ואנושי שיהיו ספקות.
אבל אי אפשר תמיד לפזול החוצה. זה הורס לך את מה שיש בפנים..
וזו אשליה שיש איזה "מושלם" בחוץ שרק מחכה לך. עם כל גבר יהיה משהו שיפריע, משהו שלא תהיי מרוצה ממנו.

ממליצה לך לקרוא את "לבסוף מוצאים אהבה" אולי יעזור לך להבין כמה דברים לגבי עצמך ולגבי הבחירות שלך.

חידה עתיקה

איך לאכול את העוגה
ולהשאירה שלמה
הסוד טמון בחומרים שמהם אפויה העוגה.

תודה רבה לכולם על העצות !

איישם אותן. השאלתי מהספריה את הספר שהמלצת לי לקרוא. אני אשב בשבת לקרוא קצת!
תודה לכולם

Berethor

New member
אומרים גם שסוס מנצח לא מחליפים

אם היה לך זוגיות גרועה אפשר היה להבין את הנטיה שלך לבגוד או הרצון שלך לפרק את הקשר, שבמקרה הזה זאת האפשרות העדיפה על פני בגידה אגב, וברוב המקרים זה ככה. אם אם יש לך זוגיות טובה ומספקת מה יש לך לחפש בחוץ את מה שיש לך כבר בבית? פיתויים מבחוץ תמיד יהיו, השאלה פה אם את באמת רוצה לעזוב את הנוכחי בשביל מישהו אחר, והאם המישהו האחר באמת יותר טוב, זה השאלה האמיתית. בכל מקרה לבגוד זה מעשה רע מיסודו, שנמצאים בקשר מחייב אסור לבגוד. אם הבן זוג יגלה שבגדת בו הוא מאוד יפגע ובצדק.

תשמע\י

הוא בחור ממש טוב, אבל לפעמים חוששת שהפכתי למובן מאליו עבורו למרות שאני יודעת שהוא אוהב אותי, למרות שהוא משקיע, ולמרות שכייף לי.
לעומת זאת, שמכירים מישהו חדש פתאום רואים את כמות ההשקעה החדשה, וכמה הכל ורוד בהתחלות, ולפעמים זה גורם להשוואה לא נכונה.
אני לא יודעת מה היה עם הייתי עם מישהו אחר בתקופת זמן זהה (מעל 3 שנים) ואיך הוא היה מתייחס אליי אחרי תקופה כזו. למעשה לא הייתה לי זוגיות שהתארכה זמן כזה. כך שאולי אני לא יודעת לפרש את המצב והאם הוא תקין, האם השחיקה לייט הזו, שאני חוששת שנגרמה לקשר, לעומת אטרף של תחילת קשר חדש, האם היא נורמלית. האם באמת אחרי שלוש שנים אין פרפרים בבטן כמו שהיו בהתחלה.
זה קצת מפגר, אבל אני באופן כללי חושבת שזוגיות מעל 3 שנים עם בן אדם אחד זה שיעמום וטעות. ומחפשת ריגושים חדשים תמיד. אך בפועל? אני לא באמת מסוגלת לעזוב אחרי תקופת הזמן הזו, ויודעת שאצטער על זה.
באמת שהנוכחי מקסים, אבל אין ספק שצריך לעבוד על הקשר, הוא מודע לדברים האלה ואומר לי תמיד שאני מעלה בעיה מסויימת שהוא שמח שאמרתי לו את זה מאשר לשתוק.
אולי אני בכלל מוגבלת רגשית ולכן זה התוצאה, מה שאתה נותן זה מה שאתה מקבל.

Berethor

New member
חיפוש אחרי ריגושים זה בעיה לדעתי

הדבר היחיד שזה יתרום לך זה לסטוצים או כל פעם להיות בקשר אחר, שאף אחד מהם לא ישרוד למשך זמן רב. זה טבעי שאחרי זמן מסוים הקשר לא יהיה כמו פעם, אתם כבר מתרגלים אחד לשני לטוב ולרע. השאלה לא צריכה להיות האם זה כמו בהתחלה, אלא האם זה בסדר כמו שזה. אין טעם להשוואת להתחלה כי ברור שזה לא יהיה כמו בהתחלה. אם את רוצה קשר ארוך, רציני ומונוגמי, את צריכה להפטר מהחיפוש אחרי רגושים וקשרים חדשים, כי מאפיין אישיותי כזה גורם רק לפירוק קשרים לא מוצדק וחוסר יכולת להיות בקשר ארוך ומונוגמי.

Berethor

New member
אם את לא תצלחי להיפתר "מחיפוש אחרי ריגושים"

ולמצוא ריגושים שלא ידרשו ממך לבגוד ולפרק קשרים, אז אני חושב שאין לך מה לחפש בקשר רציני ובקשר מונוגמי, במקרה כזה סטוצים או זוגיות פתוחה או יזיזות יתר מתאימים לאדם כמוך.

Berethor

New member
מקווה בשבילכם שתצליחי

אם כי זה לא יהיה פשוט לשנות מאפייני אישיות ותחביבים בעייתים לזוגיות מהסוג הזה.

ואיך את מתייחסת אליו?

גם כמובן מאליו או שאת מחזרת אחריו במרץ כמו בשבועיים הראשונים?

תראי, הצד השני של ביטחון, יציבות וקשר אינטימי ארוך -זה פחות ריגוש ופחות פרפרים. ככה זה.

אגב, למה את אומרת שאת מוגבלת רגשית?

אנחנו די דומים

למעשה שנינו בתקופה של חיפוש עצמי אחרי הלימודים בענייני קריירה ואיפה נעבוד.
אנחנו גרים כל אחד אצל ההורים. וגרים קרוב, כך שלצערי יוצא לנו הרבה פעמים (הדדי) שמישהו מאיתנו רוצה לישון/שקט ואנחנו מתפצלים חזרה כל אחד לבית שלו. לעומת זוגות שגרים מרחק נסיעה רב אחד מהשניה ומחוייבים להישאר לישון או שוכרים דירה יחד.
אני לא מחזרת אחריו מספיק, ואני מרגישה שאני מוגבלת רגשית בגלל דברים טיפשיים, אני לא מסוגלת להוציא מילים של חיבה עד שאני שומעת את זה ממנו ראשון כדי להיות "בטוחה" בצעד, ואני תמיד בודקת מה יש מסביבי, איזה בחורים אני מפסידה במקום להתעסק במה הרווחתי עד שהוא נפגע ואז אני די "חוזרת בי"

אין לך מה לחפש בקשר הזה או בקשר מונוגמי אחר

אם את עסוקה בלבדוק כל היום מה את מפסידה בחוץ במקום להשקיע בקשר שלך.

עצוב לי לקרוא אותך במיוחד שאתם שלוש שנים ביחד ואני מציעה שתקבלי החלטה:
1. שהוא והקשר הזה חשובים לך ואת לומדת להשקיע בו.
2. לשחרר את הבן אדם ולאפשר לו לחוות זוגיות לא מתפשרת.

אני רק יודעת

שאוהבים מישהו, לא רק כיף איתו ולא עושים לו טובה שנשארים איתו למרות "הצעות שוות" מבחוץ.
נמצאים איתו כי הלב שורף רק מהמחשבה בלעדיו ולא לוקחים את הסיכון בלשחק משחקים שיובילו לאיבוד הקשר.

למעלה