קצת סדר ב../images/Emo94.gif: קלופה או שלמה...
עורלה היא עור רגיש ומעוצבב ביותר, העוטף את ראש הפין (העטרה). יש ילדים שנולדים עם עורלה חלקית, כלומר - חלק ממנה חסר (לא באורך, אלא בהיקף). השכיחות - 1:300 עד 1:200 - הרבה מאוד משיחים!
בדרך כלל מום זה (וזה נחשב רפואית למום) מלווה בבעיות בצינורית השתן, שעשויה להסתיים באמצע הפין ולא בקצהו, כך שפתח ההשתנה ממוקם היכנשהוא לאורך הפין ולא בקצה. פגם זה בצינורית השתן, יכול להיות מלווה גם בעקמת הפין, או בפין קטן, או שלא. איתרע מזלי ויש לי שני בנים עם התופעה הזו, המכונה היפוספדיאס. לפיצי הבכור היה מצב קל שתוקן בניתוח, והשארנו את מרבית העורלה שיש לו על כנה (אגב, באירופה מקובל סוג ניתוח להשלמת העורלה מסביב לפין). לבן השני יש היפוספדיאס בינוני, שיתוקן אף הוא. לצערי, בדרך כלל משתמשים בעורלה לצורך הארכת צינורית השתן, כך שאולי נאלץ למול אותו לצורך זה. אין לי משיחים בבית ולהגיד שהילד נולד נימול זה סוג של שקר לבן שאבא שלי המציא כדי להתמודד עם מציאות שאינו מכיר. אבל אמא שלי הגדילה לעשות, כי עכשיו היא הציעה למול גם את הבכור, כדי שהאחים יהיו שווים! מה אגיד לכם, הצעד הבא יהיה לקצץ רגליים שיהיו בגובה שווה? או אולי את ארוך האף? ואני לא אגיד כלום על החתכים בשפתיים, כדי לא לגלוש למקאבריות...