אל תתלהבו אבל...

אל תתלהבו אבל...

השאלתי מהספרייה ספר שנקרא "גלגול נשמות".. זהו ספר שהמספר מאמין בגלגולי נשמות ועשק http://www.lotuscenter.co.il/gilgulim/gilgulim.htm target=_blank>ברגרסייה ובהיפנוזה לצורך המחקר בגלגול נשמות.. הוא מאין בעולם הרוחני והכל.. אבל שמתי לב שהוא הזכיר את עניין האבולוציה - אני כמובן לא מסכים איתה. סתם שתדעו שיש אנשים שמאמינים באבולוצייה וגם בנשמות וחיי נצח. ובאלוהים כמובן.. http://www.lotuscenter.co.il/gilgulim/gilgulim.htm

אני משער שלא הגבתם כי אתם פשוט

רואים שאני צודק.. ח'ברה חאלאס עם הגאווה..

דניאל חביבי - באם תוציא את עצמך

מנקודות המבט של צודק טועה יתכן ותראה שאין צודק וטועה! להבנתי, אתה בהחלט יכול וראוי להעביר את השקפת עולמך, זה עדיין לא הופך את זה לנכון או שגוי - זה פשוט זה!!

Wolverchenus

New member
../images/Emo45.gif

זה בדיוק זה. אתה בא להגיד "יש מישהו שמאמין גם במה שאני אומר וגם באבולוציה, סימן ששניהם נכונים." או משהו בכיוון, ועל ידי כך אתה בא לפייס אותנו ולגרום לנו להגיד שגם אתה צודק (או שרק אתה צודק). לא מבין למה אתה חושב שזה יעבוד. זה כמו שאני אגיד לך שיש מלא אנשים שמאמינים במה שאתה מאמין בו וגם בזה שהעולם שטוח ואצפה שתגיד "וואי, אז עם כל הגאווה, גם אני אומר שהעולם שטוח"

לא מדוייק לחלוטין

אני יכול להחזיק בהבנותיי, בדעותיי, באמונותיי, ואתה יכול להחזיק בשלך. זה לא אמור להפוך את הדיון על נושאים אלה לשדה קרב של שמות גנאי והפחתת ערך. אגב, אם תרצה להחזיק בדיעה שהעולם שטוח, ודאי שלא אומר וואי, אבל לא אצור מהומה אם תמשיך להחזיק בדיעה זו ותסרב לראות אחרת. לא אתה זקוק לאישורי על כך שהעולך שטוח ולא אני זקוק לאישורך שעולמי עגול הוא. במקרה הגרוע ביותר נוכל להסכים שאיננו מסכימים.

Agent Saimon

New member
סתם שאלה

אם אני אטען שהעולם שטוח-האם תתקן אותי? ואם אמשיך להתעקש שהוא שטוח? האם תלך להביא לי הוכחות? ואם גם אז אתעקש שהוא שטוח?

אנסה לנהל איתך דיון עינייני

ואם אראה שאתה בשלך, כל שאוכל לומר לך זה, תהיה בריא! תבין חביבי כאשר מנסים להתדיין חובה על המתדיינים להיות עם ראש פתוח לפחות לצורך הקשבה למה שיש לשני לומר, באם תנאי זה לא מתקיים, חבל"ז!

חחח הפכנו לרגשי הא? טוב מצטער אם

הייתי קצת קשה בדרך כלל אני לא כזה.. אבל נו קראתם מה אתם אומרים?

SilentMike

New member
יש דבר כזה:

יש דבר כזה לשמור על ראש כל-כך פתוח עד שנופל לך המוח. שאלת מוצא החיים היא שאלה מדעית. והיא שאלה מדעית סגורה (בגדול). מי שרוצה להאמין שהחיים נוצרו as is ע"י גורם שמימי כזה או אחר שיבוסם לו, אבל הוא חי בהתכחשות למציאות, בדיוק כמו מי שמחזיק עדיין בתפיסה גיאוצנטרית (התפיסה הגורסת שכדוה"א נימצא במרכז היקום וכל גרמי שמים מקיפים אותו). זה ויכוח שהוכרע כבר לפני יותר ממאה שנים ורוב הדתות כבר התחילו בתהליך של הטמעתו (בלית ברירה). ההרעשה הארטילרית התקופתית מצד בריאתנים שבאים לפה כדי לבלבל את המוח היא מטרד ותו' לא. אפשר להיות אתאיסט ולהאמין באבולוציה, אפשר להיות תאיסט ולהאמין באבולוציה, אבל האבולוציה היא היום עובדה בטוחה כמו זה שכדור הארץ מסתובב סביב השמש. מינים של בעלי חיים התפתחו ממינים אחרים של בע"ח, למינים נבדלים הקיימים כיום היה אב קדמון משותף. מי שרוצה להמשיך להתווכח על זה באמת צריך לגלות דרך לחזור בזמן למאה ה-19, כי זה נגמר אז.

מייק השקט

למזלנו אנשי מדע לא מחזיקים בגישה נטולת הסקרנות שלך, אחרת כל התגליות הגדולות בהיסטוריה היו נחסכות מאיתנו. אם איינשטיין היה מקבל כמובן מאליו את הדברים של מרציו בעלי האגו המנופח בדבר הכמות המוגבלת של חומר ביקום מי יודע מה היה עולה בגורלה של תורת היחסות הפרטית.

SilentMike

New member
מה עניין איינשטיין?

ומה קשור לכמות החומר המוגבלת ביקום? אין שום דבר בתורת היחסות שאומר שאין כמות מוגבלת של חומר ביקום. וזה רק מראה, שאתה לא יודע, על מה אתה מדבר. למזלנו אנשי מדע יודעים בד"כ לכוון את הסקרנות שלהם לשאלות פתוחות, ולא לכאלה שנסגרו לפני מאות שנים. גם איינשטיין ידע. היה סדק בפיסיקה, והוא מצא את הפיתרון. אם הוא היה אומר "טוב אז בואו נשכח מהכל ופשוט נניח אלוהים", אז הוא לא היה מגיע לשום מקום.

מייק חביבי - שאלת מוצא החיים?../images/Emo42.gif

או שהתכוונת לשאלת "מוצא המינים?" ובכל הקשור למדע, למרות שפיסיקה היא מדע מדוייק, כלומר מתבסס על חישובים ניצפים מדוייקים, נתקלת היא בבעיה, עד כדי כך שחייבים היום לצאת ממנה ותת למשהו שלא מצליח להכנס אל תוך תחשיביה שם חדש. שם זה הוא "פיסיקת הקוונטים". מדוע? כי הפיסיקה המדעית המדוייקת, לא מצליחה להסביר למשל, כיצד יתכן שגוף שחלקו חומר וחלקו אנרגיה (ואיזה גוף הוא לא כך?) ימצא בשני מקומות בו-זמנית. יתרה מכך כיצד יתכן שגוף חומר יעבור מנקודה א' לנקודה ב' מבלי לעבור בתווך?. אגב, גם אני איני דוגל בבריאה כפי שהיא מובנת להדיוט. כלומר: בדמותו וצלמו ברא אותם, כי הוא בעצמו מעיד על עצמו שאין לו לא דמות ולא צורה...(לא אכנס כאן להסבר ההבדל בין בראשית פרק א' לבראשית פרק ב') אבל אין כל רע ברעיון של בריאה כללית שבתוכה התהוו אותם אטומים, שהתחברו למולקולות, שמתוכם, בנקודה מסויימת בזמן (אגב, מה זה זמן, היש חיה כזו?) התחיל גם גזע האדם כחלק בלתי מופרד מהטבע כולו. ושוב אגב גדול - אינשטיין, על מנת שיוכל להסביר את התיאוריה שלו, חייב היה להכניס למשוואה משהו, שהוא כינה זאת "הקבוע הקוסמי". כיום המדענים חוזרים "לקבוע קוסמי" זה רק בשם אחר - "חומר שחור ואנרגיה שחורה" לא שחומר ואנרגיה אלה ניתנים לצפיה או מדידה, הסיבה היא אותה סיבה שאינשטיין חייב היה לאחוז "בקבוע הקוסמי" - בלי אלה המערכת כולה (היקום) לא יתכן שהוא קיים! כלומר: המדע עצמו אוחז במשהו *לא-קיים ממשית על מנת להסביר משהו ממשי. ולאלה שסוגדים למדע (שלכשעצמו ערכו רב ביותר): רוב הדברים שהמדע אוחז בהם כיום "כאמיתה" תחילתם באינטואיציה ולא במשהו שיש בו אחיזה ממשית, וכל שינוי באמיתה זו באמת אחרת, מקור נביעתה הוא האינטואיציה! האם המפץ הגדול הוא משהו שיותר מתיאורה? להבנתי ממש לא, מדוע? כי אין כל דרך להגיע לנקודת "הזמן" של המפץ עצמו. אפשר להתקרב עד לכדי נגיעה ממש אבל למפץ עצמו, אין גישה. ברגע ההתרחשות הכל השתנה! אז מה ההבדל בינו לבין בריאה? הבדל ממשי אין (ראה את הסבר הזוהר על הבריאה - הכל באחת נברא). נ.ב. גם "למדע" ההתפתחות כיום, חסרים כמיליון שנים בין הגילוי של מה שנחשב תחילתו של האדם לבין המקום בו נקבע "בוודאות" (הוודאות הזו עוד תשתנה כמה פעמים) שזה אדם! *בלא קיים ממשית הכוונה היא לא ניתן לצפיה, שקילה או מדידה.

SilentMike

New member
אל נא תישא את שם הקוונטים לשווא

תורת הקוונטים היא מדע. מדע חשוב ומועיל עם נוסחאות מדוייקות מאוד. מה שאתה מציג כאן הוא פופלאריזציה זוג ג' של תורת הקוונטים שלא ממש קשורה למדע עצמו, או לעניין המדובר. כנראה נראה לך שתורת הקוונטים אומרת משהו, אז אתה מקפיץ אותה לטובתך. אבל מה, מה שאתה חושב על תורת הקוונטים ומה שתורת הקוונטים אומרת הם שני דברים שונים בתכלית. תורת הקוונטים היא בסך הכל מודל (שעוד זקוק לעבודה) בקשר להתנהגות החומר, וכל המסקנות הפילוסופיות מרחיקות הלכת ממנה והלאה. הסיפור עם הקבוע הקוסמי מסובך. איינשטיין הכניס אותו, ואז הוציא אותו ואמר שזו הטעות הגדולה ביותר שלו, ואז התברר שבכל זאת צריך אותו. האנרגיה האפלה זה משהו אחר, משהו שמתגלה בתצפיות של אסטרופיסיקאים. זה משהו שבהחלט קיים, רק שעדיין לא יודעים מה זה בדיוק. בקיצור, עשית סלט. הלאה, ניכר שאתה לא ממש מבין במדע, וגם לא ממש מנסה להבין. אתה נראה כנתפס על הבנה אינטואיטיבית בלי שום השכלה ועניין במה הוא מדע. הבנה שנסמכת אולי על ספרי עידן חדש שונים ומשונים. בקיצור, איך להגיד את זה בעדינות, אין שום חלק בהודעה שלך שמרמז שאתה אולי יודע על מה אתה מדבר.

מייקי - האם דנים בסוגיה בכלליות

או שמא נהפוך לרדוקציוניסטים? דבר שלא אתה ולא אני מסוגלים לכך. ובגדול חביבי - תורת הקוונטים בסיכומו של דבר מובילה, לפחות בשלב זה, להבנה שכמות החומר ביחס לאנרגיה היא אפסית.

SilentMike

New member
שזה קשור למה בדיוק?

והניק שלי אגב, הוא מייק. אנא אל תקטין את בן שיחך.

הרבה מידע בתנ"ך הוא ממש לא פשוטו

כמשמעו - הוא צופן וכתוב בשפה שאנשים רגילים יוכלו להבין.. אבל ברור שמסתתרים במילות התנך סודות רוחניים..

Agent Saimon

New member
../images/Emo45.gif מסכים ב100 אחוז

יש כאלה שמנסים לבגן על הדת תחת הכיסוי של "פתיחות ראש". ועוד מביאים דוגמאות מעולם המדע! אני אישית ממש לא מתכוון להיות עם ראש פתוח לרעיונות שהעולם נוצר בשש ימים או שהעולם שטוח. ומי שטוען אחרת אידיוט או משוגע.

Agent Saimon - האם אתה יודע

במקרה כמה זה יום אחד בסיפור הבריאה? מעבר לכך נראה לי שהתארים שאתה נוקט בהם כמו "אידיוט" ו"משוגע" אלה הם השלכות שלך בלבד כאשר אין לך טיעון טוב יותר לתגובה. מיותר לחלוטין!

Agent Saimon

New member
תגובה

יום אחד זה יום אחד. אם יהוה היה רוצה לכתוב אחרת הוא היה כותב (או שהוא דיסלקט?). יש כאלה שמנסים לתרץ את זה כך שבמילה "יום" הכוונה היא לא ליום רגיל, אלא לתקופת זמן ארוכה יותר- אלף שנה. כמובן שמייד מופיע השאלה שזה מנוגד לכל חוקי הטבע שאנו יודעים. התגובת התאיסטים לכך היא בד"כ האל "האיץ" את חוקי הטבע וכו' וכו'. הבלים. מה שכתוב על בריאת העולם בתנך זה אגדה ולא יותר מכך. וזכותי לקרוא לאדם שמאמין באגדות איך שאני ארצה. לדיון איתך אני לא אכנס. 1- יש על זה דיון בפורום אתיזם. 2-אתה רוצה לקבל את הדעה שהעולם שטוח (או בן 6000 שנה)? אני לא. סוף הדיון והשרשור הזה.

למעלה