אל תתלהבו אבל...

אפריים

אתה כותב על כך שהמדע מוגבל ביכולתו לקלף את שכבות הזמן ולגעת בראשיתה של הבריאה. מניין לך שספרי הקבלה והזוהר שעליהם אתה מסתמך לא מעט בהגיגך נכתבו ע"י מי שאתה חושב שנכתבו? האם אתה בטוח שהדברים הכתובים בהם אמינים ? יש לך הוכחות לכך ? טענתך כי המדע מלא בחורים שמולאו באופן מלאכותי מפאת אי יכולתם של המדענים לספק תשובות מוחלטות מעט מגוחכת בהתחשב בכך שאתה בדברייך מסתמך על ספרי פילוסופיה ומחשבה טהורה ותו לא,כאלו שאחיזתם הקלושה במציאות אובייקטיבית במידה לא מאפשרת להתייחס אליהם או אל המטיפים בשמם ברצינות ואינם שונים במהותם מהפילוסופיה של קנט.

דוגמא

שני אנשים מתווכחים, מייק השקט טוען שלא ניתן לתפור בן אדם לאחר ניתוח בעזרת מחט וחוט תפירה, את טעוניו הוא מבסס על כך שהוא ניסה וכשל ביישום הפעולה , מכך הוא מסיק שאי אפשר לתפור אדם בעזרת הכלים הללו, (ייתכן והוא טועה) אפריים מנגד טוען, שהדבר אפשרי ומסקנתו של מייק מוטעית ומושתתת אך ורק על ניסיונו האישי הדל ואין בכך כדי לקבוע עובדות, את טעוניו הוא מבסס על כך שקרא את אגדת שלגיה של האחים גרים, ושם מתואר הדבר כאפשרי.

הסיפור שאינו נגמר ../images/Emo42.gif

נראה לי שהקו המוביל כאן הוא יותר נגד אלוהים מאשר בעד האבולוציה... האם תורת האבולוציה שוללת את קיומו של אלוהים? אגב - קראתי כאן מספר רב של הודעות ולא מצאתי ידע רב בתורת האבולוציה של דרווין, כפי שלא מצאתי ידע רב גם בנושאים מקבילים, למעט המילה אבולוציה עצמה!

AdonAsda

New member
תורות האבולציה לא שוללת גם פילים

ורודים, דרקונים, או את זאוס, מה רצית להגיד בזה?

Caligola

New member
את השעון של הכומר Paley אתה מכיר?

בשנת 1802 הומצא לראשונה שעון הכיס, ובדיוק באותה שנה הכומר William Paley מצא את ההוכחה האולטמטיבית לכך שאלוהים קיים.. והוא ניסח את הטענה באופן כזה: (1) אם אתה הולך ביער ומוצא שם אבן מונחת על הרצפה, אתה יכול להניח שהאבן היתה מונחת שם החל משחר הימים. (2) מצד שני, כאשר אתה הולך ביער ומוצא על הרצפה שעון משוכלל אינך יכול להניח שהשעון היה מונח שם משחר הימים. (3) בחינה מדוקדקת של השעון תגלה שהשעון מתאפין בארגון מורכב של גלגלי שינייים ושאר חלקים מכנים אשר נראים שבאופן מובהק תוכננו למטרת ידיעת הזמן. (4) וכמו שאנחנו כבר יודעים, רק אינטליגנציה יצירתית (כמו בני אדם) יכולה ובונה לבנות שעונים כאלה. (5) כאשר אנו בוחנים את הפיסיולוגיה של בני האדם, אנו רואים שבני האדם מגלים מורכבות אדירה אשר תוכננה למטרות שונות. (6) מכאן שאורגניזם ביולוגים מורכבים (כולל בני אדם) מוכרחים להיווצר על ידי יוצר אינטליגנטי. (7) אנחנו יכולים לקרוא ליוצר האינטליגנטי אלוהים. (8) לכן אלוהים קיים. זה הוא טיעון Paley Wathch שנהגה בשנת 1802 ופורסם בספרו Natural Theology, ומאותו הרגע שראה הטיעון הזה אור תאולוגים רבים ברחבי העולם התלהבו שסוף סוף הם מצאו דרך להוכיח את קיום האל. בשנת 1859 פרסם הנטורליסט צ'ארלס דארווין את הספר מוצא המינים והפיל את הטיעון של הכומר Paley לקרשים, כי מאותו הרגע קיימת דרך טבעית שאיננה צריכה כוח מעל לטבע כדי להסביר את אופן התהוות החיים, ולא רק זה גם תהליך האבולוציה מגובה כיום באלפי ראיות מדעיות מבוססות (החל מהתמיינות, מאובנים, שלבי ביניים, שרידים אבולוציונים, אטביזם, עץ אבולוציוני המושג באמצעות בדיקות שונות, אמבריולוגיה, פיזור המינים בעולם תואם את ההיסטוריה האבולוציונית שלהם, דוגמאות אינספור למוטציות חיוביות המשתלטות על אוכלוסיה מסוימת וכו') אז לא, אבולוציה לא שוללת את קיומו של אלוהים, אבל אבולוציה הורסת את הטיעון של Paley ובכך הופכת את אלוהים ללא נחוץ..

וואו - צר לי אם גרמתי לך לגשת

אל מדף הספרים ולהוציא את הספר "השען העיוור"

Caligola

New member
דווקא לא,

הספר "השען העיוור" שלי נמצא נכון לרגע זה אצל אחינית שלי.

SilentMike

New member
רק כדי שיהיה ברור.

אני לא בא לכאן כדי לדבר "נגד אלוהים". אני לא בא לכאן כדי לדבר על אלוהים בכלל, יש לי מספיק פורומים בשביל זה, ואני גם מנהל אחד וחצי. אני בא לכאן כדי לדון בנושאים שונים באבולוציה (לא "בעד האבולוציה", מפני שאין טעם להיות "בעד האבולוציה", בדיוק כפי שאין טעם להיות בעד זה שהשמש זורחת בבקרים. זו עובדה) ובביולוגיה, ואני חושב שרוב המשתתפים הקבועים הם בדעתי בעניין הזה. הבעיה היא שבאים לפה כל מיני אנשים שמתעקשים לבלבל כל הזמן את המוח עם אלוהים וכל מיני שטויות.

Wolverchenus

New member
זה אפילו לא מה שאמרתי

אמרתי שזה שיש אנשים שמאמינים גם במה שאני מאמין בו וגם במה שהוא מאמין בו לא אומר שאני צריך להעתיק את אמונתי לאמונתו. כלומר, זה שיש מישהו שמשלב גם את האמונה בזה וגם את האמונה לא הופך אותי למאמין בדרכו כפי שהוא היה רוצה להאמין.

למעלה