אם אין אני לי, מי לי - המרקיזה לבית עוזיאל

Dan_Kap_

Active member
אם אין אני לי, מי לי - המרקיזה לבית עוזיאל

והערב, במסגרת פינתנו "במקרה הכינותי עימדי מבעוד מועד" - שוט זנבות
חומרי גלם
שרוכי עור או גומי - ניתן להשיג בחנויות תחביבים וחרוזים.
שרוכי העור רכים ומגיעים במגוון רחב של צבעים, חתוכים לרצועות דקות של מטר או חצי מטר. הם יקנו תחושה של THUD. שרוכי הגומי באים בשני סוגים - גומי שחור או גומי סיליקון במבחר צבעים. לשחור תחושה של STING חזק יותר.
ידית לכידון של אופניים - ניתן להשיג במבחר מאד רחב של חומרים, צבעים. טקסטורות ומחירים. הידיות נמכרות בדרך כלל בזוגות, בחנויות אופניים.
חצי מטר של מיתר לקשירה (2.5-3 מילימטר). ניתן להשיג במבחר גוונים בחנויות טיולים.
|שיפוד במבוק חד פעמי. מי שאינם מהממנגלים, יצטרכו לקנות חבילת שיפודים בסופר או להתחנף לחברים ממנגלים... בתמונה - הידית, שרוכי עור רכים אדומים ומיתר ניילון.

Dan_Kap_

Active member
שלב שני

מקפלים את המיתר באמצע, כלולאה.
באמצעות הקצה החד של שיפוד הבמבוק דוחפים את אמצע המיתר מהפתח הרחב של הידית, לחור הקטן (המיועד לאוורור) של הידית, עד שאפשר למשוך מעט את הלולאה החוצה דרך החור הקטן.

Dan_Kap_

Active member
שלב שלישי

עוברים על רצועות העור, אחת אחת כדי לוודא שאין בהן פגמים או קטעים חדים. |ידח|אם משתמשים בשרוכי גומי, חשוב לוודא שגם הקצווות שלהם אינם חדים.
מקפלים את השרוכים לחצי.
מניחים את הקפל על זנבות המיתר שמבצבצים דרך החור הרחב של הידית.

Dan_Kap_

Active member
שלב רביעי

מבצעים שלושה קשרים במיתר כדי לתפוס את שרוכי העור.

Dan_Kap_

Active member
אחרון ודי

כעת מושכים את מיתר הניילון החוצה, דרך החור הקטן, עד שייעצר.
האמצע המקופל של השרוכים ייבלע בחלל הידית ושאיר לנו בקצה אחד זנבות להצלפה, ורצועה נוחה לתליה על שורש כף היד (או על הקיר) בקצה השני.
שיהיה בהצלפה|!

Cגלית

New member
מגניבבבב../images/Emo45.gif

תודות דאן עוזיאל
מתעכוונת לנסות להכין כזה בקרוב.

Nymphaea

New member
../images/Emo51.gif גררר

מיד רצה לקנות את החומרים הדרושים ולישם בבית.

Master Stav

New member
מדליק ביותר רק הארה קטנה ברשותך

עדיף שרוכי עור .... ( לפחות למתחילים ) שרוכי גומי מעניקים כאב הרבה יותר רציני .....וזה לא מתאים לכול אחד

Master Stav

New member
כן אבל בהרבה זהירות

ניתן לקשור רגלים או ידיים יחד ..... ניתן לבצע כיסוי עיניים ניתן לחתוך לרצצועות ולהשתמש כשוט ניתן להצליף .... חוסםפ עורקים עשוי מגומי כלומר חומר פלסטי דחוס ..... חשוב מאד להיזהר בשימוש בכדי לא לגרום לנזקים

Dan_Kap_

Active member
../images/Emo18.gif

לא הייתי משתמש בחוסם עורקים לקשירה - הסיכון לעצירת זרימת דם לאיברים הקשורים גבוה מאד בקשירנ שכזו, ואיתו גם רמת הנזק שעלול להיגרם. המטרה בקשירה היא למנוע שימוש בידיים - לנטרל, לרתק. ניתן להשיג מטרות אלו מבלי לעצור את זרימת הדם והפגיעות שעלולות להתלוות אליו - קושר טוב יודע להקפיד על מרווח, כך שזרימת הדם והיכולת לשנות תנוחה מדי פעם יישמרו, מבלי לוותר על הריתוק. בעיות דומות קיימות גם בשימוש בחוסם עורקים ככיסוי עיניים - החוסם נוטה להתהדקות ולחץ חזק על העיניים איננו מתכון טוב לסשן...

איזה יפה יצא לי ../images/Emo9.gif ../images/Emo26.gif../images/Emo18.gif

תודה לך על ההסברים, הקלות שהכנתי אותו נפלאה הנה אחד שרוכי עור שקניתי אצל סנדלר בקרוב עוד אחד עם שרוכי עוד זמש

למעלה