אם אכפת לך מאנשים

נעלה את שניהם...

אבל אם מישהו הוא לא יהודי וגם חסר כישורים, אז גיור איננו תנאי מספיק לטעמי בשביל לקבל אזרחות.

ידעתי שהשאלה הזאת תגיע ../images/Emo13.gif

והתשובה היא כמובן: לא. אני לא אסכים להגירת ערבים בעלי מקצוע נדרש למדינת ישראל. אבל אין לי התנגדות שיבואו לכאן בעלי מקצוע נדרש יוצאי יפן או ארה"ב למשל.

פריפטס

New member
מכשולון

כשתיישם במדינה את שיטת הנקודות שנהוגה בכל המדינות מקבלות ההגירה בעולם (מקבלים נקודות לפי גיל, מקצוע וכו' ואם עוברים רף מסויים מקבלים אשרת הגירה) ותוסיף הערה שבני אדם ממוצא ערבי- בחוץ- אתה יודע מה הבי בי סי יעשו מזה???

אז מה?

האם זה כל כך מיוחד? נדמה לי שצחי הזכיר קודם שבמדינות אירופה מעדיפים לתת אזרחות לאירופאים ממדינות אחרות. מה כל כך מיוחד בזה?

פריפטס

New member
כן, זה מיוחד

יש הבדל בין להעדיף אנשים ממוצא מסויים או אזרחות מסויימת לבין להשאיר בחוץ אנשים ממוצא מסויים. אגב, אני לא מביע עמדה בעניין, מכיוון שאתה צודק. פשוט זו בעיה די רצינית שצריך לפתור.

בוא נאמר שם הBBC רוצה לרדת עלינו

אז יש לו מספיק נושאים יותר ענייניים מזה, כמו למשל שאנחנו שולטים כבר 36 שנה במליוני תושבים חסרי זכויות אזרח.

פריפטס

New member
אוקיי...

1. אני מציע שיבטלו את זה שמי שהיה לו סבא יהודי יוכל לעלות לפי חוק השבות. אף פעם לא הבנתי את הרעיון של זה, אגב... אנשים לא שהם לא יהודים עולים בגלל סבא אחד שלהם שהיה יהודי... מה שמצחיק זה שסבא זה בסדר, אבל אם אבא שלך יהודי זה לא פועל... אמרת שלדעתך גיור אינו מספיק בכדי לעלות, ואני לא מסכים איתך. אני חושב שמי שהתגייר צריך להיות זכאי לעלות לארץ על פי חוק השבות, כמו שהמצב כיום. 3. אה... לא... דווקא לא כל כך התכוונתי לפליטים הערבים ממלחמת העצמאות וצאצאיהם... בעניין זה אני מסכים איתך. אני התכוונתי לאנשים שבמקום מוצאם עלולים להרדף ונשקפת להם סכנה עקב כך מסיבות פוליטיות. מובן שצריכות לחול על זה 1000 הגבלות כדי שישראל לא תהפוך למדינת מקלט לפושעים, אבל ברוב מדינות המערב יש כזו מדיניות.

הבעיה היא:

1. שאתה מאפשר לאנשים שרוצים להגר הנה ממדינות העולם השלישי לעשות זאת בלי בעיה ממשית, ואני לא רואה איזה אינטרס יש לנו שכך יהיה. 3. האם באמת ישראל מסוגלת באופן ממשי לפתור בעיות של פליטים בארצות אחרות? זכור שאנחנו מדינה קטנה מאוד, ולכן יכולת הקליטה שלנו מוגבלת מאוד. כמה אלפי פליטים בישראל ישפיעו הרבה יותר מאשר בארה"ב הגדולה מאיתנו פי 50. יש לנו מספיק בעיות משל עצמנו.

פריפטס

New member
אז ככה

1. זו בעיה ממשית... מי שעבר תהליך כל כך מייגע של גיור (והוא מייגע מאוד) רק כדי להגר למדינת ישראל, כנראה שמגיע לו... 3. בעיות או לא בעיות- כשאדם הנתון בסכנת חיים בגלל שהוא מתנגד למשטר הדיקטטורי במדינה מסויימת הצליח להגיע למדינת ישראל- זו אכזריות לא לקבלו.

רגע...

1. תקן אותי אם אני טועה, אבל אתה טענת שצריך לאשר גם גיור רפורמי למטרת קבלת אזרחות, לא? עד כמה שאני יודע, הגיור הזה הרבה פחות קשה מהגיור האורתודוכסי, כך שקל מאוד יהיה לקבל אזרחות גם בלי להתגייר באמת. 3. אכזריות? אולי. אבל אנחנו מדינה קטנה, ולא נוכל לפתור את הבעיות של כל העולם. יש לנו מספיק בעיות משלנו.

פריפטס

New member
אוקיי

1. נכון שגיור רפורמי הוא קל יותר אבל לפי מה שידוע לי גם גיור רפורמי זה לא משחק ילדים. 3. לא צריך לפתור את הבעיות של כל העולם אבל קבלת פליטים זה עניין הומניטרי שבתור מדינה מוסרית שדוגלת בזכויות האדם, כזו שיש בה אוכלוסיה של אנשים שיודעת בדיוק את המשמעות של להיות פליט שאף מדינה לא מוכנה לקבל- אין סיבה שלא נקבל פליטים.

Zack DA

New member
אנחנו לא יכולים לקבל פליטים

זאת התאבדות כלכלית ומדינית. ואגב, גיור רפורמי הוא שטויות ביחס לגיור אורתודוכסי.

פריפטס

New member
שטויות

הרבה מדינות מקבלות פליטים, ויש הבדל בין קבלת פליטים לבין זכות השיבה.

Zack DA

New member
פליטים זה עומס כלכלי וחברתי.

וכמובן התעלמת ממה שאמרתי בטיעון.

פריפטס

New member
אתייחס עכשיו:

"פליטים זה עומס כלכלי וחברתי." כל מחווה הומניטרית היא עומס כלכלי וחברתי, ובכלל, זה לא תורם לי אישית, אז למה לי, בעצם? "ואגב, גיור רפורמי הוא שטויות ביחס לגיור אורתודוכסי." נכון, אבל הוא לא שטויות. נקודה.

Zack DA

New member
טוב, אל תשליך את זה על רווחה

החברה הישראלית מחוייבת, במובן מסוים, למצוקות של האזרחים שלה. אבל בשום פנים ואופן אני לא מוכן שכספי המיסים שלי ילכו לרווחה ולעזרה של אנשים חו"ל, למעט עזרה בינלאומית כמו למשל ברעדית אדמה בטורקיה. ----------------- אמרתי שזה שטויות ביחס לגיור האורתודוכסי, ואתה יודע שזה כך. סתם כך זה אמנם לא שטויות - אבל זה יביא לפה אנשים שרוצים סטוץ קל על היהדות בשביל להכנס הנה.

פריפטס

New member
בטח שאשליך

אם אתה בעד עזרה שעולה הון תועפות לתורכיה כשיש שם רעידת אדמה, למה שאנחנו לא נעזור לפליטים שברחו ממדינות בהן רודפים אותם ונשקפת להן סכנת חיים בהן והצליחו להגיע לארץ? אתה באמת מתכוון לגרש אותם חזרה לארץ מוצאם? מדיניות ליברלית לפליטים יש בהרבה מאוד מדינות ובהן רוב מדינות אירופה, קנדה, אוסטרליה וניו-זילנד, ואין סיבה שלא תהיה גם בישראל.

למעלה