אם אנו כבר עוסקות בעניני מפגש הורים

סיגל2

New member
אם אנו כבר עוסקות בעניני מפגש הורים

אז גם לי יש שאלה: האם נהוג להזמין למפגש הורים ראשון את האחים. אמא שלי מתלבטת אם להזמין גם את אחי ואשתו למפגש, כי היא זוכרת שבמפגש עם ההורים של גיסתי, אחיה ואשתו הגיעו לקפה ועוגה. אשמח לשמוע מה דעתכן על כך?

אתי@

New member
לכל משפחה יש מנהגים אחרים

ההמלצה שלי (מנסיון מר... פעם אני אספר לכם את הסיפור) היא לעשות מפגש ראשון עם האחים, אבל משהו קליל (קפה ועוגה). את המפגש הבא אפשר לעשות כבר ממש רציני עם ארוחה...

אתי@

New member
וההמלצה הכי חשובה...

שכל אחד מכם יברר עם הוריו מהן הציפיות שלהם מהמפגש ומה הם חושבים שצריך להיות שם (כן, אפילו אם מדובר בארוחה או סתם כוס קפה) ותתאמו בינכם את הנתונים. זה חשוב כדי למנוע הפתעות או אכזבות... תאמינו לי - מנסיון!!!

הילית*

New member
אצלנו לא היו תיאומים

והדברים זרמו די חלק. לאחר זמן קצר מאוד לא הייתה מבוכה והיה ממש נחמד (אפילו אמא שלי אחרי 5 דקות בערך החזיקה כבר את האחיין של חבר שלי על הידיים)

אתי@

New member
מזלכם, אצלנו לא היו תאומים והיו

פאדיחות...

אתי@

New member
המון...

אמא שלי ארגנה ארוחה ממש רצינית וקנתה לרונן שעון... לעומת זאת ההורים של רונן חשבו שמדובר בסתם פגישת הכרות קלילה על קפה ועוגה. אם אמא שלי היתה מעדכנת אותי שבכוונתה לקנות שעון הייתי מונעת ממנה לעשות את הפאדיחה הזאת - כי זה מוקדם מידי ומהר מידי וההורים של רונן באו בידיים ריקות וזה הביך אותם. בקיצור ממש לא נעים...

הילית*

New member
אז אצלנו לא היתה הבעיה הזאת

משום שההורים של חבר שלי הודיעו לי בשבוע שבו הכרזנו שאנחנו מתחתנים שהם רוצים לקנות לי תכשיט אבל לא יודעים מה הטעם שלי. אז הם הקציבו לי סכום כסף ושלחו אותי לקניות. בסופו של דבר עדיין לא קניתי כי כל דבר שאהבתי היה יקר מדי וממש לא נעים לי. חוץ מזה, גם לחבר שלי ההורים שלי עוד לא קנו וזה משום שהוא לא הולך ולא ילך לעולם עם שעון ויש לו ממש הכל.

*שיר

New member
רעיון טוב (ואת לא חייבת לספר להם)

ואם את הולכת לאופירה בזמן הקרוב, אז תקפצי לקניון אביב לחנות "רביד". בטח תמצאי שם משהו יפה והמחירים שלהם סבירים לגמרי.

הילית*

New member
חשבתי על זה. אבל יש בעיה

אני תמיד אדע שזה לא באופן מלא מהם. המתנה צריכה להיות מהם ורק מהם בלי תוספות.

ציפורוש

New member
פיתרון אפשרי

מה שאצלי עשו, אחרי שלקחו אותי לסיבוב, ומה שהיה הכי יפה עלה בהתאם, זה שהמתנה שקיבלתי היא מההורים שלו ומהסבים שלו שהצטרפו למתנה.

הילית*

New member
לא. ממש לא!

אני יודעת שבתכשיטים יש לי טעם קצת יקר. אבל הפתרון נמצא לדעתי אצל חבר שלי, שהוא יגיד מה לעשות כדי להימנע מאי נעימות.

שירי71

New member
מה שאנחנו עשוים זה הפרדה:

דיברתי עם ההורים ואחים שלי על זה שבמפגש הראשון ההורים יפגשו, ואחרי שההורים יכירו נעשה מפגש רציני יותר עם האחים והאחיינים. זה נראה לי נכון יותר בשבילנו, והכי חשוב להסביר את זה כך שאף אחד לא יעלב. בכל זאת יש דברים לדעתי שהם רק של ההורים והאחים יפגשו פעם אחרת. חוץ מזה זה יותר כייף, יותר מפגשים לאט לאט כזה, לא? אגב, כשבן דודי התחתן, בשבת החתן פגשנו כל הדודים והבני דודים שלו את המשפחה של בחל"תו וככה בחתונה היה יותר שמח כי הכרנו עוד קודם! אנחנו עוד לא יודעים אם נעשה שבת חתן אבל אולי נעשה מפגש גדול יותר לפני החתונה, של המשפחה המורחבת מה שממש בא לי - אני מאוהבי העניינים המשפחתיים...

למעלה