אם אני יבוא ויגיד "אני בהריון" ואני

אם אני יבוא ויגיד "אני בהריון" ואני

בת 16.. איך אתם תגיבו לזה? עשיתי תבדיקה.. אחרי שהייתה לי פשלה עם חבר שלי.. לשעבר ואני בהריון אז מה אתם תגידו ????

אמרתי *נגיד* אני לא מסתלבטת

אני רק רוצה לראות איך אנשים יגיבו לילדה בת 16 בהריון מה כבר אפשר להגיד לה? כאילו איך אתה תגיב נגיד שזאת לא הייתי אני וזאת הייתה מישהי אחרת מסקרן אותי זה הכל

shualpower

New member
אני אפנה אותה ישר להפלה..

כי הריון בגיל 16 זה דבר שהורס את החיים אם לא עושים הפלה

../images/Emo32.gif קטן...

איך זה בדיוק מנוגד לטבע? כאילו איפה הפלות מתרחשות? באיזו מציאות נפרדת ולא קיימת? אם זה קיים זה טבעי. כל הגדרה אחרת לטבע, היא הגדרה של האדם שקבע אותה - ולכן שרירותית וחסרת משמעות.

EverMan

New member
הפלה שבן אדם עורך

לא נקראת טבעי משום - שאם תשאיר את זה כמו שהוא - זה לא יקרה.

הומממ.......

אז גם ללכת זה לא טבעי - כי אם אני אשאיר את עצמי כמו שאני, אני לא אזוז? ולהרים אבן מהרצפה זה לא טבעי, כי אם אני לא ארים אותה היא תשאר שם? אני באמת ובתמים מנסה להבין מה ההגדרה שלך לטבעי...

EverMan

New member
תשאיר ילד לבד עם הוריו

ללא ציבליזציה. האם הוא יצליח ללכת ? סביר להניח שכן. טבעי זה כל דבר שיקרה מעצמו מרק מחיה בחברה.

תשאיר את אותם אנשים להתפתח...

במשך מיליוני שנים, ותתפתח מחדש טכנולוגיה שתאפשר הפלות. הנה זה קרה - אז זה טבעי?

EverMan

New member
תהייה קטנוני ../images/Emo3.gif

בכל מקרה - הגזע האנושי קיים בערך 140 אלף שנה
ולא מיליונים
אבל לא משנה ...

עכשיו אתה קטנוני ../images/Emo3.gif

הנקודה העיקרית שלי היא לגבי עניין המה זה "טבעי" ולא לגבי כמה זמן ייקח לטכנולוגיה להתפתח. בעיני כל מה שמתקיים הוא טבעי. אין הגדרה פשוטה מזה. אבל טבעי =\= מוסרי, או בצורה היותר מוכרת של האי-שוויון הזה לא כל מה שמצוי הוא רצוי.

אבל אנחנו לא מסכימים על ההסבר....

או לפחות לא הסכמנו. הפלה זה טבעי. הפריית מבחנה זה טבעי. לנסוע במכונית זה טבעי. לבנות גורד שחקים זה טבעי. ועוד ועוד ועוד.... מה הנזקים של כל הדברים הנ"ל, והאם אנחנו רוצים שהם יתקיימו - זה שאלה כבר אחרת, אבל הם טבעיים לחלוטין.

EverMan

New member
לא נכון.

אני לא חושב שהפלה זה לא נכון. רק הסברתי מה זה טבעי ומה זה לא.

אבל הדיון היה על "טבעיות"

לא על הפלות... לא נתת לי עד עכשיו הגדרה מספקת של מה זה "טבעיות", ההגדרות שכן נתת לי מכניסות הפלה לתוך קבוצת הדברים הטבעיים.

אבל אני דיברתי על הפלה שלא נעשת

מעצמה. וזה מה שנקרא הפלה לא טבעית ולכן היא גם מנוגדת לטבע.

EverMan

New member
לא נכון.

אני לא חושב שהפלה זה לא נכון. רק הסברתי מה זה טבעי ומה זה לא.

הפלה שהיא לא טבעית

היא נחשבת מנוגדת לטבע. מפני שזרע נכנס לרחם של אישה בעזרת הטבע, זה טבעי שאשה נכנסת להריון מקיום יחסי מין לא מוגנים. ויש כאלה שמגדרים הפלה ל"רצח" כאילו שבמקום להרוג את התינוק איך שהוא נולד הורגים אותו עוד לפני שהספיק לצאת, מבטלים את כל ההריון והורגים אובר קטן ותמים. ועל פי התיאוריות שלי, אסור לרצוח לא רק בגלל שזה לקחת חיים של של בן אדם ולא רק בגלל שזה כתוב בתורה ולא רק בגלל שזה חטא אלא גם בגלל שהטבע הוא זה שנתן לנו את החיים וזאת זכותו היחידה של הטבע גם לקחת לנו אותם, ואך ורק הטבע.

למעלה