אם אני לא הולכת לצבא בגלל

טמפפם

New member
הכוונה הייתה imagine

נניח שמחר היה כזה חוק..מה היית עושה? (ותעני בכנות ואל תגידי "זה לא יהיה".הפואנטה היא שהחוק היום מבקש מאנשים לפעול נגד העקרונות שלהם).

Jan22

New member
Imagine this

במדינה לא היתה חובת גיוס ,אנשים לא היו מתגייסים ,ואתה במקום להיות מול המחשב בפורומים של תפוז ,היית עכשיו באיזה צינוק פלשתינאי. Imagine. אחלה שיר של לנון. אבל לא יותר מזה .עם אנשים שלא מוכנים להבין אין מה לדבר,הם פשוט יורידו אותך לרמה שלהם (סתם מדבר לעצמי...)

Jan22

New member
החוק הקטן (גדול) הזה

של גיוס לצבא ושמירה על גבולות המדינה ,משאיר אותך נושם.

Jan22

New member
פרזיטית יקרה ,בצבא רוב הבנות לא

מחסלות אנשים אלא יותר בתפקידים עורפיים. יצא לי להכיר בנות ששירתו (ועדיין) ביחידות לוחמות ואת לא מתקרבת לציפורן של הרגל שלהן. אז אנא ממך תמלאי את החוק במדינה או שתקחי את הרגליים לנת"בג ותמצאי מקום שאין בו חובת גיוס. עאלק פצפיסטית.

טמפפם

New member
למה נראה לך שתפקיד עורפי זה שונה?

היא עדיין תומכת בדרך הזאת בדברים שהיא לא מאמינה בהם. (היית רוצה להיות המזכיר של העמותה בעד ההתשמטות?)

Jan22

New member
חביבי ,זה החוק .

DEAL WITH IT. היית רוצה להיות במרתפים של המוקטעה ? כשאיזה אחמדון מביא לך לוף מ1989 ? לא נראה לי . תפסיק לרשום דברים דבילים .אם אין לך משהו מעניין לרשום - שמור את זה לעצמך.

טמפפם

New member
לא,זה לא החוק.

ישראל חתומה על אמנות בינלאומיות שמכירות בזכות של אנשים לסרב להתגייס מטעמי מצפון. ותספיק להתחמק.

TaL53

New member
ישראל דווקא לא חתומה על אמנת ז'נבה אאל"ט

אבל לצורך העניין אין חוק בינלאומי שמתייחס לריבונות הפנימית של מדינות. יש התייחסות לאסירים פוליטיים אבל מסורבי גיוס מטעמי מצפון הם לא הקייס.

Big M a n

New member
הטיעון המגוחך שלך

שמדינות אירופה וערב מחרימות את מוצרי ישראל בגלל שאנחנו "מתעללים" בפלסטינאים מסכנים פשוט מגוחכת ישנן מספר סיבות הרבה יותר הגיוניות לכך כמו למשל : 1. במדינות אירופה הולך ומתעצם מספר המוסלמים מרגע לרגע וכל מדינה דואגת לשקט הפנימי בה. 2. מדינות אירופה לא באמת רוצות לטפל בבעיה שקיימת בינינו לבין הפלסטינאים ולכן מעדיפות להפיל את כל העבודה על ישראל ולא להכיר אפילו חלקית בבעיה ולנסות לטפל בה. 3. לא קשור לטיעון שלך אבל בכל זאת, שנינו יודעים שהשלטון כרגע נימצא בידי חמאס וחמאס הוא בהגדרתו גוף צבאי שאינו מכיר בקיומה של מדינת ישראל (המדינה שבה את חיה להזכירך) כמו כן התנועה נבחרה בבחירות דמוקרטיות (היה לה רוב) ברשות הפלסטינית ולכן הם האחראים הישירים לפוליטיקה הפנימית והחיצנית ולאנרכיה ששוררת ברשות. לא פעם הוכחנו שכאשר יד מושטת לו לשלום תמיד נושיט יד חזרה (הרבה פעמים שילמנו על כך בדם) ולכן יש שלום עם ירדן ועם מצרים ועוד מספר מדינות מוסלמיות. אבל אני בטוח שכל הטיעונים שלי לא ישנו ולא במאט את דעתך כי את פנאטית מורעלת בדיוק כמו המחבלים המתאבדים (או שמא יש לומר הפלסטינאים המסכנים שישראל הביאה אותם לרמה כזו של חוסר ברירה שכל מה שנישאר להם זה רק להתאבד ולקחת חיים של עשרות ילדים ומבוגרים שלא עשו להם כל אבל). ובנימה קצת יותר אופטימית יכולה אבל לא רוצה לשרת, תזדייני מפה.

די כבר עם ההתייפייפות הזאת!

מי ישמע! הצבא כל יום נכנס לבית אחר ויורה באנשים בשביל הכיף! שמעת את המשפט "הקם להרגך השקם להרגו"? מה לעשות שהמדינה שלנו מלאת אוייבים ושונאים שרק רוצים לראות אותנו טובעים בים? יש כלכך, אבל כלכך הרבה תפקידים שמתאימים לבנות, לא בהכרח קרביים, ולא בהכרח "תומכי לחימה" [לא שאני מבינה מה רע בזה אבל שיהיה] מה אם לדוגמה דברים בתחום החינוך, העזרה לחיילים אחרים, חיילים בודדים, חיילים במצוקה או ללכת לבתי ספר ולהכין בני נוער לקראת הגיוס או להיות אפילו משו במשרד הביטחון או כלמיני כאלה שזה ממש לא קרבי פציפיזם זה התירוץ הכי עלוב שאני מכירה! את מדברת על חיסולים? חשבת אולי שהאנשים שמחסלים אותם הם לא אנשים תמימים שמוכרים פירות וירקות לפרנסתם? אולי זה אנשים, בדרגה בחירה מאוד ששולחים את כל הרוצחים האלה להתפוצץ פה או לרצוח אותנו? בגלל האנשים האלה כל האדמה שלנו ספוגה בדם של אנשים באמת תמימים שבסך הכל הלכו לשתות קפה במסעדה או חזרו הביתה באוטובוס או סתם טיילו ברחוב כי היה יום נעים כל האסירים בכלא שלנו [אוייבים הכוונה], יש להם חיים של מלכים! טלויזיה, ולימודים ומה לא? הם רק מתים להיכנס לכלא שלנו תאמיני לי! הם חיים חיים שבבית שלהם הם רק יכולים לחלום! אם בכל זאת את רוצה לייפות את הנפש שלך, לכי לשירות לאומי ותעזרי לבני נוער או ילדים במצוקה או שתתנדבי במדא ותעזרי לאזרחים שנהרגים או נפצעים בין היתר בגלל האנשים התמימים האלה שצהל יורה בהם.

למעלה