"אם אתה לא בא-אין לך אמא יותר"

בשעה טובה..מצאתי(לאשלי)

זה כתוב בקיצור שולחן ערוך סימן י"סעיף יא אמר לו אביו לעבור על דברי תורה, בין על מצות עשה בין מצות לא תעשה, אפילו על מצוה של דבריהם, לא ישמע לו, דכתיב איש אמו ואביו תיראו ואת שבתותי תשמרו אני ה' אלהיכם, סמך שבת למורא אב ואם, לומר אף על פי שהזהרתיך על מורא אב ואם, אם אמר לך: חלל את השבת, אל תשמע לו, וכן בשאר כל המצות, אני ה' אלהיכם, אתה ואביך חייבים בכבודי, לפיכך לא תשמע לו לבטל את דברי, וגם מצות דרבנן מצות השם יתברך שמו הן, דכתיב לא תסור וגו'. אמר לו אביו שלא ידבר עם פלוני, ושלא ימחול לו, והבן היה רוצה להתפייס, אין לו לחוש לפקודת אביו. כי אסור לשנוא שום יהודי, אם לא כשרואהו שהוא עובר עבירה, ונמצא שהאב צוהו לעבור על דברי תורה. א(כתוב בצורה מפורשת וברורה)

א ש לי

New member
מאה פנים לדת../images/Emo8.gif

בצורה מפורשת מאה פנים לדת לכי אל הרב:) רב ספרדי??? רב אשכנזי??? שאלתי שאלות בחיי וקיבלתי את התשובות כתובות בצורה מפורשת את התירגום וההשלכה לכך?...תלוי מי הרב שאיתו את מדברת. לא נורא, אין יפה מהתורה החכמה שלנו גם אם אינני דתייה, אני מאמינה ומעל הכל??? בנאדם:) דרך ארץ קדמה לתורה (גם את זה את לבטח מכירה, הכל מתחיל בלכבד אחד את השני). תודה לך על תגובתך.

moonie1

New member
אשלי,

אני באה לחזק את יהלום. זהו דבר ידוע שאם ההורה מצווה עליך לעשות משהו אסור (ודווקא תמיד הביאו לנו בכיתה את דוגמת השבת בעניין הזה) ע"פ התורה, אסור לעשותו. יפה או לא? דיון אחר. אבל ככה זה...

חרדית 23

New member
רק רציתי להבהיר

מותר! לעשות על האש בחג. כיון שמותר להעביר מאש לאש ודתיים מעשנים ומבשלים בחג בתנאי שהכינו נר נשמה דולק לפני כניסת החג ומשתמשים מהאש הזו ואז אין בעיה בכלל

חרדית23

נכון מותר להעביר מאש לאש בחג. אבל רק בחג ולא בשבת. ואני לא בטוחה שאמו(שאינה דתייה) הכינה מראש אש נוספת. הרי גם היא וגם חברה כנראה אינם דתיים כך שלמה שיעשו זאת...? אסל זה כמובן כבר סיפור אחר.

למעלה