"אם אתה רוצה אישה של בית, אל תחפש בת"א "

"אם אתה רוצה אישה של בית, אל תחפש בת"א "

"אם את רוצה להתחתן צאי מתל אביב"

יש איזו הבנה סמויה כזו שבתל אביב לא מתחתנים
שקשה למצוא אישה של בית
או שאין פה גברים רציניים

למה אתם חושבים שזה ככה?
למה לדעתכם אנשים תופסים את זה בצורה כזו
מה ההבדל בין שאר המדינה לעיר ת"א ?
איך המיקום משנה את התמונה?
והאם הוא משנה בכלל?

PorFavor1

New member
השאלה היא איפה *כן* לחפש ולמצוא

וזאת שאלה קשה קשה.... לא חושב שזה קשור לאזור גיאוגרפי ולא לת"א.
&nbsp
ואם כבר אתה מוצא.... שעון החול מתחיל את הפעולה שלו.
תאריך התפוגה הולך וקרב.

מישהו אמר לי לאילת הבחורות נודדות בעונת הסטוצים שלהן

ושזאת הסיבה שלהן לנסוע לשם לבד או עם חברות...
אז ככה זה נתפס בעיני בחור אחד לפחות בישראל, וכל פעם שהוא יהיה באילת הוא ישליך את הלך המחשבה והרוח הזה על כל בחורה שיתקל בה...וכך העולם מתגלגל לו. גם בקשר לתל אביב וכל מה ששאלת וענית לעצמך. עיר שמנותקת מהבריא וההגיוני...

אילת עיר מיוחדת עם המדבר

מסביב לא עיר לדעתי לגדל משפחה אתה כלוא ואם אין לך משרה טובה אתה בבעיה בעיר!עיר מנותקת עם פרחחים לא מעטים ועיר של נופש רק

1Shir

New member
זה לא באמת משנה או נכון, אומרים את זה כי בת"א יש הרבה יותר

רווקים אז זה רק נראה ככה.

אפחד לא חושב שיש בת"א משהו מחספס

&nbsp
אני למשל שם לב שיש הבדל באישיות בין ת"אביבם לבין לא ת"אביבים
&nbsp
יש כאלו שאני יכול רק להסתכל עליהם ולראות שהם לא מת"א
&nbsp
אפחד לא רואה הבדל ?

1Shir

New member
אני מסכימה איתך אבל זה לא קשור בעיני לרצון לזוגיות

dori78

New member
אני לא בטוחה.

אתה מתכוון לאנשים שנולדו וגדלו בת"א או לכאלה שחיים בת"א?
אני אמנם לא גרה בתל אביב אלא בעיר סמוכה, אבל אני פה כבר 10 שנים.
רוב האנשים שרואים אותי בפעם הראשונה, שואלים אם אני מושבניקית או קיבוצניקית. ואני לא.
אני לא חושבת שזה קשור למקום מגורים, אלא לאופי.
בדיוק כמו שיש אנשים שנולדו במשפחה חילונית וחוזרים בתשובה, יש אנשים שנולדו במשפחה דתית/חרדית ויוצאים בשאלה.
יש אנשים שנולדו בת"א ולא מתחברים לכל מה שאתה מתאר, יש כאלה שמגיעים לת"א מהפריפריה כי הם מחפשים את זה.

דידי 9

New member
מה הקשר?

רוב האנשים בת"א לא נולדו בה.
אבל לתל אביב יש את האופי שלה ששונה מכל אזור אחר בארץ,
וכשאנשים באים לגור בתל אביב הם באים ברוח מסויימת ונשאבים אל התנהלות *בגדול*
של מה שיש להם בראש על העיר הזו...

בלי הכללה כמובן- אבל בסופו של דבר בקטע המדובר, נשאבים לריקנות תהומית.
כי גם אחרי שמיצית-אתה בלופ של מבוך....סוג של.

בלי בלי בלי הכללות. תל אביב סוג של משאבה מבזבזת.

dori78

New member
זהו, שלדעתי זה לא השפעה של העיר

אלא כיוון מסוים של אנשים שמגיעים אליה.
כשזה לא מתאים להם יותר - עוזבים.

ומי שמתאים לו - נשאר.

צלשלספק

New member
ואז נשאלת השאלה:

"למה מי מת בתל אביב שאני אהיה חייב לגור שם",

בוא נעזוב את הנושא הזוגי, אלא מבחינת פרנסה, הרי בירושלים יש לי פחות פרנסה מבמרכז, שם עבדתי כמו מטורף...

אני שאלתי את עצמי שעלו לי רעיונות הגירה למרכז, למה תל אביב?, למה בכל מחיר? ומה בדיוק איבדתי שם אם יש לי רכב ודו גלגלי?
מה רע בשכונות הטובות של רמת גן? מה רע בחלקים השפויים יותר של גבעתיים מבחינת המחיר, שהרי רחוב מפריד בין עיר זו לאחרת (האמת שרחוב גם מפריד בין בני ברק לגבעתיים, ולצערי יצא לעבוד במקומות הפחות טובים שם...
הזדעזתי...)

בקיצר, אם הייתי עובר למרכז בשלב זה או אחר, סביר להניח שהייתי מתמקם באחת הערים השכנות ל"בלגן", כדי לא לגור מתחת לאיזה פיצוציה או פאב כשעובדים זרים או בליינים שיכורים עושים את הצרכים שלהם בחדר המדרגות שלך...
חניה מקורה יהרג ובל יעבור מבחינתי, אין מצב שאני אבוא שחוט מהעבודה או הסופר ואחפש חניה כמו כלב...

ברור שלא כל תל אביב כך, אבל עצם העובדה שסטטוס העיר הוא תל אביב והתמחור בהתאם, גם נניח אם מדובר ב"הדר יוסף" סבבה?

אני נמצא בירושלים לא מעט

עיר מדהימה אין מילים!לי יהיה קשה בתל אביב כי אני כיפה סרוגה ותל אביב עיר חילונית בעיקר בעיקר מסעדות וכו
אם אתה מרגיש צורך בפרנסה יותר אני נוסע לא מעט כי אין לי ברירה !
יש שכונות טובות בתל אביב הבעיה שנעולים על רטושילד ומסתכלים בזלזול על יד אליהו למשל!

למשל חילוני בירושלים ירגיש בעיה בגלל המסורת והדת בעיר !ואכן אני מוצא שלגור בירושלים לא זול אבל יש לך נתינה מצד התושבים ועזרה ומצד שני אפשרויות פרנסה נמוכות ויוקר מחיה וארנונה ושכירות ועוד

ללכת לתל אביב זה כשאתה יודע שיש לך חוש לעשות כסף ולהכיר אנשים ולהתקדם ויש לא מעט מה להכיר בתל אביב

צלשלספק

New member
תראה...

כחילוני (עם זיקה למסורת), לא מוצא את ירושלים בעייתית מבחינת מגורים ומחיה, מרגיש לי די טבעי. לא הרגשתי אף פעם לא שייך לכאן או משהו כזה. (טוב נו, כי נולדתי כאן
)

אתה צודק, לא זול לגור כאן. אבל תלוי איפה, אם אתה הולך על רחביה או שכונת פת (טוב בכוונה הקצנתי..)

ת'כלס במרכז יש יותר - נכון מכל מיני בחינות, מצד שני לירושלים יש הקסם והייחוד שלה - שאין לא תמצא את זה במקום אחר. לפעמים עם כל כך היצע אתה יכול לאבד את הצפון מכל מיני בחינות, אז זה גם טוב ולא טוב, תלוי למי, תלוי באיזו תקופה בחיים שלו או שלה. לדעתי אין מה לבחור דתי שרוצה שבת שקטה לחפש ברחוב רוטשילד, ספציפית, מניח שלא חסרים מקומות אחרים ברחבי תל אביב שהם לא רועשים כפי שיש דתיים ברוטשילד שלא מפריע להם כל המסביב

צודק

אתה נולדת וגדלת ויש רגש!אני למשל לא מחובר לאשקלון ,המשפחה שם ותמיד היינו צריכים לצאת מחוץ לעיר למרות הנדלן היחסית הזול לא הייתי רוצה לגור בה !

נחלאות למשל נחלת אחים שווה לגור לעומת נחלאות שליד אגריפס בעייתי שם! קטמון הישנה מדהימה קטמונים תלוי איזה רחובות! רחביה כבר שומעים רק אנגלית שם ,שכונה פסטורלית גילה ורמות קרית יובל רחוק קצת מכל האתרים ,המושבה ובקעה ממש פסטרולי ונעים שם.

למרות שמבחינת העסקים ירושלים קשה אני מוכר שטחי פרסום !מאוד אוהב להגיע לשבתות וללון בה ,גרתי ברחוב אהרוני צמוד לפלמח שכונה מדהימה!ואין על חגים בירושלים צל

הבארים ומקומות בילוי בירושלים יותר אדיבים בשירות!קניות אין מה לקנות הכול יקר חוץ מכיפות ואושר עד ורמי לוי ופלאפל ב10 שח ושאוורמה ב15 שח

למעלה