אם היה מותר לגדל את זוחלי הארץ

o r i 6 6 6

New member
אני חושב

לא רוצה לעצבן אף אחד אבל אני חושב שבמידה והייתי מוצא הייתי מגדל גם בלי שזה חוקי. יש לזוחל סיכויי השרדות גדולים יותר אצלי כמובן שאני לא דבר על דברים נדירים אבל אני לא ממש מכיר מישהו שלא גידל צב למשך שבוע שבועיים כשהיה קטן. ד"א יש לי שאלה מה ההבדל בין משפחת turtles ל-tortoises (אם ככה בכלל כותבים את זה)

שלום אורי

מה הסיבה שהיית מגדל זוחל ארץ ישראלי? בגלל שהוא לא חוקי ויש את ההרגשה של עבריין? בגלל שהוא לא עולה כסף? או בגלל שיש זוחלים ישראלים שמעניין אותך לגדל? זה שכמעט כולם גידול צב שבוע שבועיים לא עושה את זה לבסדר. בנוגע לשאלה שלך tortoises זה צבי יבשה וturtles זה צבי מים.

o r i 6 6 6

New member
הסיבה היא

שאין אותם לקנייה אין לקנות נחשים כמו ארבע קו מובהק בארץ...אבל אני באמת התלבטתי קשות אם לכתוב את זה כי ידעתי שזה יכעיס פה כמה אנשים

שכחתי לשאול משהו

אתה אומר שלזוחל יש סיכויי השרדות גדולים יותר אצלך מאשר בטבע, אבל מי אמר שהזוחל הזה נועד לשרוד? אחרי הכל לא סתם לרוב מיני הנחשים יש לפחות 10 צאצאים בכל מחזור רביה, לא כולם נועדו להגיע לבגרות. ובזה שאתה לוקח אותו אליך אתה מוציא אותו מהמחזור רביה ובכך זה שהוא חי או מת הופך ללא רלוונטי כלפי אלו שנשארו בטבע.

k a t h y

New member
אני חושבת שלא

גם בגלל שאני לא מתה על הרעיון של לקחת חיה מהסביבה הטבעית שלה ולהכניס אותה לכלוב וגם כי הרבה פעמים הם מתמלאים בטבע בטפילים ודברים כאלה. אבל אם לדוגמא היה איזה מישהו שהיה לו זוג שהם מהטבע במקור, והוא היה מרבה אותם והיו נולדים צאצאים שהם ילידי שבי..יכול להיות שהייתי..לא יודעת.

gaichuk

New member
סיכוי גדול...

הרחבה נתבקשה רק במקרה של שלילה... למה כן? ישנם נחשים מדהימים בארץ שלנו.מהחנק המשריץ,דרך עין החתול (למיניו) ועד הצפע הארץ ישראלי ודודניו המדבריים כגון עכן מקרין ואפעה מגוון. ברמת גידול הם לא שונים מנחשים אחרים ואינם דורשים תנאים ייחודיים או בעייתיים. מנסיון אני יכול להגיד שזעמן שחור של מעל 2.5 מטר שאינו נושך (!) זה תענוג עילאי. שני צול של כח ואלגנטיות...בטן כחלחלה ועיניים שחורות שאפשר 'לטבוע' בתוכן... החזקה חוקית שמוצגת בפני קהל יכולה לעזור להבנה של אנשים וקבלת התחום 'המגעיל הזה'....אנשים יידעו לזהות ולהבדיל ואני מאמין שאיפשהו ילמדו גם להתעניין ולהסתקרן ואולי לפתח את כל מה שקשור בתחום. כשאני ממש חושב על השאלה שלך,אז בעצם למה לא?

כן.

שתי נחשים ארץ ישראלים שהייתי רוצה לגדל : זעמן יפיפה וכרכן קירנים.. אין לי כל כך ידע עליהם אבל הם ניראים מענינים.

אני חושב שהייתי הרבה יותר נהנה

למצוא זעמן יפיפה מאשר לגדל אחד כזה, עד כמה שידוע לי הם ניזונים בעיקר מלטאות ואין לי כוח שוב לרוץ. כרכן קרינים הוא יותר לטעמי. מידע על שני המינים תוכל למצוא בספרות העברית שמוקדשת לזוחלים כמו החי והצומח, המדריך החדש לזוחלי ארצנו ואני חושב שגם בספר שכתב יהודה ל ורנר.

השאלה הייתה בנוגע לגידול פרטי

בבית ולא בהכרח תצוגתי, גם כיום יש מספר תצוגות שכן מציגות זוחלים ארץ ישראלים.

כל הידע שלי על נחשים ארץ ישראלים

הוא מאוד מועט, ומיתבסס כימעט רק על ספר "מדריך לזוחלים ולדו-חיים בארץ ישראל" של פנחס אמתי ועמוס בוסקילה. ספר נחמד.. אבל לדעתי אין מספיק ידע על כל נחש. חיפשתי עוד ספרים בנושא ולא מצאתי כלום, אני ישמח אם תוכל קצת לפרט על הכרכן קרינים. :) תודה

לך לספריה\חדר עיון בבית הספר

ותחפש את אינצקלופדית החי והצומח של ארץ ישראל, כרך 5 זוחלים ודו חיים. שם יש מידע נוסף.

1צחי

New member
מעניין

רק היום דנתי בנושא עם חבר. לדעתי היה טוב אם הרשות הייתה מתירה ללכוד ולגדל סוגים מסוימים של זוחלים (לא כולל ארסיים) בדומה להיתרי צייד. כך היה הדבר נעשה בפיקוח ומבלי לפגוע באיזון. זאת ועוד שכמה מינים התרבו והתאקלמו טוב בעקבות יישובי האדם.לדוגמא הצפע שבשנות החמישים היה עד איזור אשדוד מצוי היום עד אחרי ב"ש. אני אישית מאוד הייתי רוצה לגדל מניפנית,חרדון מצוי וכמה מיני נחשים.

לדודים שלי יש בכניסה לבית ארון חשמל

וגרות שם כמה מניפניות מצויות והן מתרבות שם ואני מעריך שעם הרבה סבלנות אפשר גם לערוך עליהן תצפיות. אני מציע לך לבדוק בסביבת הבית אולי תמצא מקום כזה.

1צחי

New member
אצל

חבר במחסן ישנה משפחת מניפניות אשר נימצאות כבר מספר שנים ואף רואים את הביצים שלהן. אך אם הדבר היה מותר הייתי מגדל גם בביתי בטרריום.

naja

New member
אם היה מותר אז כן.

יש בארץ נחשים שהייתי מת לגדל אבל אני מקווה שלעולם לא יתנו אישור לגדל זוחלים ארץ ישראלים מאחר ושמתי לב שלרשות יש נטייה לתת לאנשים הלא מתאימים להתעסק בכל מה שקשור לחיות בר ואין לי בכלל ספק שאם יום אחד הם יתנו אישורי סחר הם יתנו אותם לאנשים הכי לא מתאימים(ואני משער שאתה מבין למי אני מתכוון-דיסקסנו עליו השבוע). בניגוד לצחי אני חושב שאם כבר היו מאפשרים לגדל זוחלים ארץ ישראלים, אז רק שלא יהיו מהטבע. ברגע שיהיה אישור ללכוד יתחילו להעלם מנוף ארצנו לא מעט זוחלים(כבר היום יש ירידה במינים מסויימים באיזורים מסויימים). ואם כבר שאלת איזה זוחל הייתי מגדל-אז כמו שגיצ'וק רשם: חנק משריץ, עין חתול חברבר, זעמן שחור וגם תלום קשקשים.

Liron Samuels

New member
תלוי...

ישנם הרבה זוחלים ישראלים שהייתי רוצה לגדל, אבל מצד שני אני לא רוצה לפגוע באוכלוסיית הבר. אם היה ריבוי בשבי (ע"י הרשות נגיד, ככה שאפשר יהיה לדעת שהם באמת ילידי שבי) בהחלט הייתי שמח לגדל זוחלים א"י. אם לא היה ריבוי בשבי, אבל היה מותר לגדל זוחלים א"י הייתי מגדל זוחלים שמשגשגים בטבע, ושאין בהם מחסור.

למעלה