אם היה מותר לגדל את זוחלי הארץ

naja

New member
אני ממש לא מסכים עם הגישה שלך.

אתה רושם ש"... אם לא היה ריבוי בשבי, אבל היה מותר לגדל זוחלים א"י הייתי מגדל זוחלים שמשגשגים בטבע, ושאין בהם מחסור." הגישה הזו בדיוק היא הסיבה לכך שאני מתנגד לרעיון לאפשר גידול זוחלים ישראלים. ברגע שתאפשר גידול של זוחל בעל אוכלוסיה משגשגת, אתה תפגע באוכלוסיה הזו עד כדיי אפשרות להכחדה. וחוץ מזה, יש זוחלים שבאיזורים מסויימים האוכלוסיות שלהן משגשגות ובאיזורים אחרים האוכלוסיות מצומצמות. מי יפקח על כך שילקחו זוחלים רק מהאיזור המשגשג? ואם כבר פיקוח, לאיזה גוף בדיוק היית נותן לפקח על הנושא הזה? השורה התחתונה-חיות הבר צריכות לבוא כאן בעדיפות ראשונה ולכן אני חושב שלהשאיר את המצב כמו שהוא כיום זו הבחירה הנכונה.

Liron Samuels

New member
מסכים איתך ב-100 אחוז!!!

אני מסכים לגמרי שצריך להשאיר את האיסור על גידול של זוחלים א"י. רק אמרתי שלא הייתי מגדל נחש שנמצא בסכנת הכחדה. לא נכנסתי לפירוט על מי יפקח ואיך יבדקו מה משגשג ואיפה. לפי דעתי, לא יצליחו לפקח על הנושא. אני מסכים איתך בכל מה שכתבת...

Lupan

New member
ברור שכן

אין סיבה אמיתית למה לא לתפוס נחש ולגדל אותו כל עוד עושים את זה בתנאים מתאימים גם ככה יש צמצום אולוסיה שלהם בגלל בנייה והרס של שטחי מחייה טבעיים לפחות אם יתחילו לגדל נחשי ארץ ישראל כחיות מחמד הם ישמרו הרבה יותר טוב מאשר בטבע בנוגע לחוקיות הדבר? אני לא באמת מאמין שמישהו לא מגדל נחשים בגלל החוק כי עם כל הכבוד לרשות שמורות הטבע או מי שמתעסק בזה אני עדיין לא נתקלתי בניידות שלהם שעושות סיורים ומחפשות "עברייני זוחלים"

1צחי

New member
תאמין

למגדל כמוני אשר מחזיק בבית ומחוצה לו זוחלים (כולם חוקיים) לא שווא (מבלי להתייחס לכל הסיבות האחרות למה לא) לקחת סיכון של הלשנה או משהו שלא ימצא חן בעניו וילשין לרשויות. אגב אם אתם "בסדר" יהיה לכם סיכוי לקבל אישור לחריגים- בשנה שעברה מצאתי דייה (עוף דורס) פצועה מתאונת דרכים וביקשתי אישור מהמפקח לגדל את הדייה עד שתבריא. ובגלל שהפקח ידע שהייתי מנהל מחלקת עופות בגן הזואולוגי ב"ש אכן קבלתי אישורוגדלתי את העוף מס' חדשים. לNAJA אני חושב שאפשר ללמוד מניסיון של ארצות אחרות לגבי לכידת מס' מסוים של זוחלים אשר לא בסכנת הכחדה ולהקים חוות ריבוי אשר ימכרו את התוצר למגדלים. הבעיה היא לא האם ניתן לעשות זאת פשוט כמו שאמרתה הרשות לא רוצה "להתעסק" בזה.

gaichuk

New member
תקנות לגבי החזקת זוחלים בארה"ב...

אמנם לא אצלנו אבל תראו כמה הרשימה דינמית. הסעיף המעניין יותר לדעתי אלו הזוחלים המוגנים (ומכאן גם הדמיון והקשר לסקר הזה...) http://www.coastalreptiles.com/venomous_laws.htm

למעלה