אם היה מותר לשאת כמה נשים..

גוט ניק

New member
בעצם, במחשבה שניה,

אם כל אחת היתה `מביאה` איתה דירה כפי המנהג ה`נפלא` דמקומותינו, יתכן שכל המרבה הרי זה משובח.

כ``כ קשה לחיות עם אחת

כך שנשגב מבינתי איך אפשר לסבול זאת כפול שניים (ולא נדבר אם יש בעיות בשלום בית ה``י שאז זה קשה עשרת מונים)

mikel 23

New member
עם חשבון פשוט אתה אמור להבין שעם

אחת קשה להסתדר אבל עם 2 זה פשוט נפלא.שתיהם רבים על האהבה שלך במקום שהיא תעשה לך פוזות על כל שטות שתעשה.

*שתיהן רבות ולא 'שתיהם רבים'.

בכל מקרה, אהבתי ת'שיקול.
אכן כדאי.

mikel 23

New member
מתנצל.בדר``כ אין לי טעויות אבל קורה

במיוחד כשאני ממהר.יש עוד כמה סיבות.

כן. מטבע הדברים גם כשב``ה הנישואין

מאושרים עדיין יש אצל כולם קשיים. מי שאין לו שום קושי וויתור בנישואין כנראה אשתו אומללה.

האחת והיחידה...

אם אדם מוצא את זיווגו הראוי משמים, איזה צורך יכול להיות לו בעוד אשה? רק הצורך הפיזי, גופני. ובשביל זה לא נושאים עוד אשה...

mikel 23

New member
למה אתה חושב שאבותינו נשאו כמה

נשים?יש בזה הרבה סיבות בזוהר.וגם יש סיבות רוחניות אז לא צריך לחשוב רק על הגשמיות ולמרות שגם בזה יש עוד כמה סיבות.

למעט יעקב, היה לכולם רק אחת...

היו עוד פילגשים כמובן, אבל לא נשים. שלמה גם היו לו 3 נשים, וכל השאר פילגשים. היום אם רק תעז להציע למישהו פילגש הוא יחנוק אותך, אין מה לעשות הזמנים שונים.

mikel 23

New member
אתה מדבר דברים לא נכונים...

יש ממש היום בזמנינו גברים שנשואים ל2 נשים כאן בארץ אצל המזרחיים.ולפני 50 שנה זה היה מאוד מצוי.

אני מדבר על אבות האומה....

וגדולי האומה. אבותינו שלך, מנהג הערביים היה בידם לשאת כמה נשים... זה לא מנהג התורה. טעות ביד החושבים שכך היא דרכה של תורה. כשהיה צורך מיוחד קיבלו אבותינו הוראה משמים לעשות. ויעויין היטב אצל כל אחד ואחד מאבות האומה...

mikel 23

New member
לאברהם היה את שרה ואת הגר ואני לא

יודע למה אתה אומר שהפילגשים לא נחשב.זה נישואין גמורים רק בלי כתובה וכנ``ל אצל יעקב שהיו לו 4 נשים אז איזה ראיה אתה מביא מאבות האומה?

זה מה שאמרתי...

שלמעט יעקב, שהיה לו ציווי על זה (לקחת את רחל, ולבן עשה לו בלגן) אין להם יותר מאשה אחת, אלא פילגשים. וראה זאת, שלמלך נאסר הרבה נשים, ובכ"ז כותב הרמב"ם שמותר לו כמה פילגשים שהוא רוצה... מוכח שזה לא כזה פשוט שפילגשים זה כמו נשים... ודו"ק

פיקצר

New member
אצל הבדואים זה הנעייס הכי חם.

הם מתחתנים, ולא הרבה זמן אח``כ הם לוקחים אישה שניה, ומיד יש בלאגן, הנשים רבות ביניהן, וילדיהן רבים ביניהם, היתה תכנית ב..., ואישה אחת אמרה שהיא מתאבדת כשבעלה לוקח אישה שניה.

למעלה