אם הייתם זוכים בלוטו והייתה אפשרות לפרוס את התקבולים

SupermanZW

Well-known member
האם הייתם בוחרים לפרוס או לא? למה?
אם כן, לכמה זמן? כל כמה זמן הייתם רוצים פעימה?

הסטטיסטיקה מראה שכ80% מהזוכים בלוטו מפסידים יותר מאשר את כספי הזכייה תוך 5 שנים ומגיעים למצב גרוע יותר מאשר לפני הזכייה, האם תוכלו לומר שאתם בטוחים שלכם זה לא יכול לקרות? אם אתם בטוחים, כנראה עבורכם פריסה אינה רלוונטית, אבל אם לא, האם אתם רואים יתרון בכך שהפריסה תבטיח לכם הכנסה גבוהה למשך שנים רבות או דווקא חיסרון בכך שלא תוכלו לבצע קנייה גדולה מאוד (למשל בית מפואר) באופן מיידי?

נערך לאחרונה ב:

ai27

Well-known member
תחת הנחה סבירה שהשקעה בשוק ההון תיתן לי 6% בשנה (אחרי מיסים ואינפלציה) צריך לחשב מה משתלם יותר, כי כנראה שבפריסה לא ישקיעו באופן דומה
כל חודש/שנה. תחליף למשכורת.
הסטטיסטיקה מראה שכ80% מהזוכים בלוטו מפסידים יותר מאשר את כספי הזכייה תוך 5 שנים ומגיעים למצב גרוע יותר מאשר לפני הזכייה, האם תוכלו לומר שאתם בטוחים שלכם זה לא יכול לקרות?
זה כי הם דבילים. וזה לא מפתיע, כי הרוב דבילים.
הרי מה אני עושה עכשיו עם כל הכסף העודף?
משקיע
ואיך זה ישתנה בדיוק?
אם אתם בטוחים, כנראה עבורכם פריסה אינה רלוונטית, אבל אם לא, האם אתם רואים יתרון בכך שהפריסה תבטיח לכם הכנסה גבוהה למשך שנים רבות או דווקא חיסרון בכך שלא תוכלו לבצע קנייה גדולה מאוד (למשל בית מפואר) באופן מיידי?
בית כבר יש לי ופאר לא צריך.
משכורת קיום תאפשר לצאת לפנסיה, להפוך להיות אברך או לפתח תוכנות שמעניינות אותי.

מה שעודף כנראה יעבור לילדים (סידור מלא במקום חצי סידור)

SupermanZW

Well-known member
תחת הנחה סבירה שהשקעה בשוק ההון תיתן לי 6% בשנה (אחרי מיסים ואינפלציה) צריך לחשב מה משתלם יותר, כי כנראה שבפריסה לא ישקיעו באופן דומה

כל חודש/שנה. תחליף למשכורת.

זה כי הם דבילים. וזה לא מפתיע, כי הרוב דבילים.
הרי מה אני עושה עכשיו עם כל הכסף העודף?
משקיע
ואיך זה ישתנה בדיוק?

בית כבר יש לי ופאר לא צריך.
משכורת קיום תאפשר לצאת לפנסיה, להפוך להיות אברך או לפתח תוכנות שמעניינות אותי.

מה שעודף כנראה יעבור לילדים (סידור מלא במקום חצי סידור)
בארה"ב מי שבוחר פריסה ל20 שנה מקבל פי 2 ממי שבוחר לקבל את כל הסכום בפעם אחת (בהנחה שמדובר בזכייה זהה). אגב, למה כל חודש או כל שנה? ובכלל, מי מקבל משכורת כל שנה? באירופה ובישראל מקבלים משכורת כל חודש, בקנדה מקבלים משכורת כל שבועיים בדרך כלל (יש יוצאים מן הכלל) ובארה"ב הרוב מקבלים כל שבועיים (בעבר הרוב קיבלו כל שבוע) ויש כאלה שמקבלים בתדירות אחרת, שהנמוכה ביותר היא כל 4 שבועות והיא גם הכי נדירה.

lemner40

Well-known member
בארה"ב מי שבוחר פריסה ל20 שנה מקבל פי 2 ממי שבוחר לקבל את כל הסכום בפעם אחת (בהנחה שמדובר בזכייה זהה). אגב, למה כל חודש או כל שנה? ובכלל, מי מקבל משכורת כל שנה? באירופה ובישראל מקבלים משכורת כל חודש, בקנדה מקבלים משכורת כל שבועיים בדרך כלל (יש יוצאים מן הכלל) ובארה"ב הרוב מקבלים כל שבועיים (בעבר הרוב קיבלו כל שבוע) ויש כאלה שמקבלים בתדירות אחרת, שהנמוכה ביותר היא כל 4 שבועות והיא גם הכי נדירה.
כל אדם עם טיפה ידע כלכלי.
אם הוא זוכה בארצות הברית.
לוקח את הכסף בתשלומים ל 20 שנה.
ניגש לכל בנק עם אישור הזכיה,
לוקח הלוואה ל20 שנה.
ממשכן את הזכיות לבנק.
מבחינת הבנק זאת הלוואה ללא סיכון כך שהריבית מאד נמוכה.
והבנק ייתן לך את הסכום היום רק עם הריבית פחות
אתה תקבל הרבה יותר מאשר חצי שתקבל אם תבקש מהלוטו עכשיו את הסכום.

שמלת תחרה1

Well-known member

הסטטיסטיקה מראה שכ80% מהזוכים בלוטו מפסידים יותר מאשר את כספי הזכייה תוך 5 שנים ומגיעים למצב גרוע יותר מאשר לפני הזכייה, האם תוכלו לומר שאתם בטוחים שלכם זה לא יכול לקרות? אם אתם בטוחים, כנראה עבורכם פריסה אינה רלוונטית, אבל אם לא, האם אתם רואים יתרון בכך שהפריסה תבטיח לכם הכנסה גבוהה למשך שנים רבות או דווקא חיסרון בכך שלא תוכלו לבצע קנייה גדולה מאוד (למשל בית מפואר) באופן מיידי?
אעדיף לקבל את כל הסכום בפעם אחת, ולדאג שהכסף יביא כסף.

SupermanZW

Well-known member
להשקיע בסל מניות זה רווחי מאוד ולא כזה מסובך.
מי שמפסיד זה מי שקופץ מעל הפופיק
הם לא הפסידו בגלל השקעה גרועה, אלא בגלל שבניגוד להצהרתם/כוונתם, לא התאפקות ובזבזו את הכסף במהירות. היו בטוחים ישאר להם מספיק כסף להשקיע אחרי ה"חגיגה", הבעיה ברוב המקרים הייתה שה"חגיגה" עלתה יותר מסכום הכסף בו זכו.

ai27

Well-known member
הם לא הפסידו בגלל השקעה גרועה, אלא בגלל שבניגוד להצהרתם/כוונתם, לא התאפקות ובזבזו את הכסף במהירות. היו בטוחים ישאר להם מספיק כסף להשקיע אחרי ה"חגיגה", הבעיה ברוב המקרים הייתה שה"חגיגה" עלתה יותר מסכום הכסף בו זכו.
אלא שמאוד קל להתגונן מזה
פשוט לעבוד לפי תקציב. לקבל משכורת מקרן מוטת דיווידנד או חלופה מלאכותית יותר, במקום מעסק.

הבעיה היא יותר השקעות מסוכנות, הפיתוי להשקיע בעסק משלך, או של קרוב משפחה/חבר וכו.
אבל אם כלל הברזל הוא ש80 אחוז מהכסף נשאר בקרן מנייתית
פוטנציאל ההפסד מינורי

פולגאר

Well-known member

קונה בתים והמשך כרגיל, למעט מעבר לאחד מהם.

משתפרת1

Well-known member

מבחינתי מה ששלי-שלי. אעדיף לקבל את הזכיה ולנהל את הכסף בעצמי (בעזרת יועצים מקצועיים). ההסתיגות שלי: מיסוי. היום משלמים על פרסים 35% מס. אם פריסה תפחית את המיסוי אבחר לפרוס למספר התשלומים המינימלי.
נקבת בסכום של 5 מיליון. זה 3.5 מיליון נטו. זה לא סכום שיאפשר לי להשתולל, לקנות וילה בהרצליה פיתוח, להחזיק סוכנת בית וגנן, לטוס במטוס פרטי, לקנות יכטה ולנסוע בלמבורגיני. הסכום הזה יכול בניהול שמרני לשדרג את החיים היומיומיים, לממן כמה בלת"מים שהחיים מנחיתים עלינו, לעזור מעט לילדים ולנכדים (זה לא סכום שיממן להם דירות, זה יאפשר לתת להם מתנות נדיבות).
מכיוון שכל חיי ההתנהלות הכלכלית שלי שקולה ואחראית אעדיף לקבל את הזכיה כולה בבת אחת.

Harrington

Well-known member
מנהל
תלוי בסכום מן הסתם :). אם זה סכום שהתשלומים מספיקים לי בשביל מה שארצה לעשות בשלבים הראשונים, בכיף אלך על פריסה ואקנה לעצמי את הבטחון שלא ליפול. אם זה לא המצב, אעדיף למשוך הכל בבת אחת ואשתדל לשים סכום בצד באופן שלא אוכל לגעת בו כדי שזה בכל זאת לא יקרה.

SupermanZW

Well-known member
תלוי בסכום מן הסתם :). אם זה סכום שהתשלומים מספיקים לי בשביל מה שארצה לעשות בשלבים הראשונים, בכיף אלך על פריסה ואקנה לעצמי את הבטחון שלא ליפול. אם זה לא המצב, אעדיף למשוך הכל בבת אחת ואשתדל לשים סכום בצד באופן שלא אוכל לגעת בו כדי שזה בכל זאת לא יקרה.
אם הסכום הוא 5 מיליון ש"ח?

Harrington

Well-known member
מנהל
אם הסכום הוא 5 מיליון ש"ח?
לוקח מליון עכשיו במזומן. רוצה את השאר בפריסה כלשהי שאין לי כל כך כוח לחשב אותה, אבל שלא תפחת מ50 אש"ח לחודש. לחלופין תשלום חודשי נמוך יותר אבל עם תחנות יציאה לסכום הגדול או למצער חלקו (למשל עוד מליון).

SupermanZW

Well-known member
אשתמש בדוגמה שנתתי ואכתוב מה הייתי בוחר:
אם מדובר ב5 מיליון ש"ח (אגב, הסכום לא מקרי, אלא הוא הפרס הראשון הנמוך ביותר על פי כללי ההגרלה), הייתי בוחר לפרוס אותו ל40 שנה ולקבל קצת יותר מ2400 ש"ח כל שבוע, וזאת לא מכיוון שאני לא סומך על עצמי, אלא דווקא כדי להגן עלי מפני גנבים ופושעים. אם אמות לפני תום התקופה, אז שמה שנשאר יועבר ליורשיי.

למעלה