אם הייתם זוכים בלוטו והייתה אפשרות לפרוס את התקבולים

ai27

Well-known member
אשתמש בדוגמה שנתתי ואכתוב מה הייתי בוחר:
אם מדובר ב5 מיליון ש"ח (אגב, הסכום לא מקרי, אלא הוא הפרס הראשון הנמוך ביותר על פי כללי ההגרלה), הייתי בוחר לפרוס אותו ל40 שנה ולקבל קצת יותר מ2400 ש"ח כל שבוע, וזאת לא מכיוון שאני לא סומך על עצמי, אלא דווקא כדי להגן עלי מפני גנבים ופושעים
מיל עשירית מהאוכלוסיה פנסיונרים
ולרוב האחרים יש פנסיה. אני למשל בם 45 עם כמעט 2 מליון בהשתלמות ופנסיה
מה מגן על כולנו מהגנבים והפושעים שאתה כה חושש מהם?
אם אמות לפני תום התקופה, אז שמה שנשאר יועבר ליורשיי
נשמע שאתה דווקא כן הולך על הפאר
ופאר באמת מושך פושעים

לא היית מעדיף במצב כזה למצוא מקום שפוי ולהקים משפחה?

SupermanZW

Well-known member
מיל עשירית מהאוכלוסיה פנסיונרים
ולרוב האחרים יש פנסיה. אני למשל בם 45 עם כמעט 2 מליון בהשתלמות ופנסיה
מה מגן על כולנו מהגנבים והפושעים שאתה כה חושש מהם?

נשמע שאתה דווקא כן הולך על הפאר
ופאר באמת מושך פושעים

לא היית מעדיף במצב כזה למצוא מקום שפוי ולהקים משפחה?
אתה כנראה לא יודע, אבל קורה שזוכי לוטו מוצאים עצמם מאויימים ע"י פושעים, בלי קשר לפאר. אין לפושעים דרך לדעת כמה כסף יש לך אם מעולם לא הוזכר בתקשורת, אבל באמצעות הצלבת מידע ניתן להגיע לזוכי לוטו והיו דברים מעולם, למרות המסכה (בישראל מאפשרים, בקנדה לא) ולמרות ש(בישראל) הזוכה מתפרסם לא בשמו המלא אלא באות אחת. בכל מקרה, אם אזכה בלוטו (בקנדה מן הסתם), אצטרך לעבור לעיר אחרת באופן מיידי, כדי שלא ימצאו אותי, כי בקנדה, למרבה הצער, מתפרסם שם הזוכה כשם ושם משפחה וגם עיר מגוריו וגם תמונה בלי מסכה, מקסימום אפשר לשים כובע ולגדל או לגלח זקן (אסור לשים מלאכותי).

ai27

Well-known member
אתה כנראה לא יודע, אבל קורה שזוכי לוטו מוצאים עצמם מאויימים ע"י פושעים, בלי קשר לפאר. אין לפושעים דרך לדעת כמה כסף יש לך אם מעולם לא הוזכר בתקשורת, אבל באמצעות הצלבת מידע ניתן להגיע לזוכי לוטו והיו דברים מעולם, למרות המסכה (בישראל מאפשרים, בקנדה לא) ולמרות ש(בישראל) הזוכה מתפרסם לא בשמו המלא אלא באות אחת. בכל מקרה, אם אזכה בלוטו (בקנדה מן הסתם), אצטרך לעבור לעיר אחרת באופן מיידי, כדי שלא ימצאו אותי
אבל מה ההבדל בין פנסיונר שהשקיע כספו בקרן פנסיה
לזוכה בלוטו שכספו בקרן השקעה כמעט זהה, ויצא לפנסיה מוקדמת?

הרי באותה טכניקה ניתן לשדוד כל פנסיונר
בלי לברר קודם האם הוא הזוכה בלוטו
כי בקנדה, למרבה הצער, מתפרסם שם הזוכה כשם ושם משפחה וגם עיר מגוריו וגם תמונה בלי מסכה, מקסימום אפשר לשים כובע ולגדל או לגלח זקן (אסור לשים מלאכותי).
האמת שאמרת שהפנטזיה שלך היא גם ככה לעבור למקום נידח ברגע שיהיה לך כסף לזה

SupermanZW

Well-known member
ההבדל הוא שאת הראשון אף אחד לא מחפש (לפחות לא באופן ממוקד, אלא לכל היותר יכול ליפול קורבן אקראי לנוכלים) , את השני פושעים מחפשים (באופן ממוקד) וינסו לגזול ממנו את כספו .

ai27

Well-known member
ההבדל הוא שאת הראשון אף אחד לא מחפש (לפחות לא באופן ממוקד, אלא לכל היותר יכול ליפול קורבן אקראי לנוכלים) , את השני פושעים מחפשים (באופן ממוקד) וינסו לגזול ממנו את כספו .
בהנחה ששניהם שמו את הכסף בקרנות פנסיה או חלופות פחות גרועות
מה ההבדל?

אם הפוביה שלך היא סחיטה
פושעים יכולים לסחוט באופן זהה את הפנסיה מכל אזרח
אם הפוביה היא מפריצות אלימות
יש gated communities

SupermanZW

Well-known member
בהנחה ששניהם שמו את הכסף בקרנות פנסיה או חלופות פחות גרועות
מה ההבדל?

אם הפוביה שלך היא סחיטה
פושעים יכולים לסחוט באופן זהה את הפנסיה מכל אזרח
אם הפוביה היא מפריצות אלימות
יש gated communities
יש בישראל gated communities ?

בקנדה יש, אבל בדרך כלל הבתים בהן עולים מעל 2 מיליון דולר, ומס רכוש הוא לא לפי שטח, אלא לפי שומת ערך הבית. בgated communities בנובה סקושה מס רכוש (זה מס מוניציפלי, לא פרובינציאלי) הוא בערך 1.25% משומת ערך הבית לשנה, אם אזכה ב2 מיליון דולר (לצורך הדוגמה) לא אוכל לעבור לgated community, זה ירושש אותי.

ai27

Well-known member
יש בישראל gated communities ?
בעיקרון כל קיבוץ ומושב הם כאלו
אבל בשנים האחרונות הרבה יישובים מזניחים
אני מניח שמאז אסון השקמה באוקטובר מזניחים פחות
בקנדה יש, אבל בדרך כלל הבתים בהן עולים מעל 2 מיליון דולר, ומס רכוש הוא לא לפי שטח, אלא לפי שומת ערך הבית
כן... כי אצלכם השיטה היא מס רכוש ולא ארנונה.
בgated communities בנובה סקושה מס רכוש (זה מס מוניציפלי, לא פרובינציאלי) הוא בערך 1.25% משומת ערך הבית לשנה, אם אזכה ב2 מיליון דולר (לצורך הדוגמה) לא אוכל לעבור לgated community, זה ירושש אותי.
לא ירושש אותך, אלא הרדיפה אחרי פאר.
תחשוב הפוך: קודם תפקיד לקרן שתבטיח לך רנטה
ורק בשארית חפש מה לעשות.

SupermanZW

Well-known member
בעיקרון כל קיבוץ ומושב הם כאלו
אבל בשנים האחרונות הרבה יישובים מזניחים
אני מניח שמאז אסון השקמה באוקטובר מזניחים פחות

כן... כי אצלכם השיטה היא מס רכוש ולא ארנונה.

לא ירושש אותך, אלא הרדיפה אחרי פאר.
תחשוב הפוך: קודם תפקיד לקרן שתבטיח לך רנטה
ורק בשארית חפש מה לעשות.
כתבת דברים נכונים, אבל בכל זאת, במידה ואזכה בלוטו, אהיה חייב לעבור לעיר אחרת באופן מיידי וgated community לא תהיה אופציה, בגלל מס רכוש הגבוה על בתים שנמצאים בכאלה.

SupermanZW

Well-known member

הרי באותה טכניקה ניתן לשדוד כל פנסיונר
בלי לברר קודם האם הוא הזוכה בלוטו

האמת שאמרת שהפנטזיה שלך היא גם ככה לעבור למקום נידח ברגע שיהיה לך כסף לזה
את זהותם של זוכי הלוטו הפושעים יודעים, מה שאינו נכון לגבי פנסיונרים אקראיים.

ai27

Well-known member
לא כל כך קשה, ובקנדה זה דווקא קל (שם מלא ותמונה, קל מדי), ולרוב פנסיונרים אין הרבה כסף ממילא.
איך בישראל הענייה רוב הפנסיונרים עשירים
ובקנדה העשירה כולם מרוששים?
אתה חי בעולם הפוך, סופרמן...

SupermanZW

Well-known member
איך בישראל הענייה רוב הפנסיונרים עשירים
ובקנדה העשירה כולם מרוששים?
אתה חי בעולם הפוך, סופרמן...
רוב הקנדים לא חוסכים, חיים מעבר ליכולתם ופורשים עניים, רוב הלקוחות של בנקי מזון הם פנסיונרים.

ריקי זו אני

Well-known member
בזכיה גדולה הבעיה המרכזית היא בכך שהרבה מהזוכים מעולם לא ראו משהו שדומה לסך ה-.5,000,000 ומעלה ומתקשים להיסתגל למצבם החדש... או אז הולכים ללמוד מספקולנטים היכן להשקיע ואז משלמים עמלות ענק וכו. ישנם שמדברים על הזכיה ומספרים על הבנה שכסף כזה לא יגמר לעולם... וזה נגמר. ועוד איך נגמר ואז נשארים עם חובות והתחיבויות... ארוכות טווח. מימי לא שמעתי על זוכים גדולים שידעו להתנהג עם הזכיה... השקיעו סולידי ולא היתפטו לכל מיני ספקולנטים... ומצבם הורע...

למעלה