אם חשבתם שגם לשוביניזם יש גבול..

Piren

New member
באמת מצחיק

שלא רק שאין הזכרה לשוביניזם בבלוג שלך... את מאוד סקסיסתית בעצמך... ניסית להציג אירוניה בכתבה.. ורק הכשלת את עצמך

HyPeR SoNiC

New member
ראיתי את הפרסומת הזאת....

לא יודע.... לא צחקתי

ת מ ו ז

New member
אויש פשוט עצוב

הוחכה לרדידות של האנשים בארץ הזאת. מה מצחיק בזה?!

Piren

New member
מה?

איפה יש שוביניזם? אפילו סקסיזם הוא בספק שם ... גם בהנחה שהפרסומת הייתה אמיתית.. ולא בדיחה שעשתה את העבודה שלה (לעצבן אנשים) .. המקסימום שניתן היה להוציא ממנה זה אייג'יזם הדבר שבאמת מעצבן.. אלו אנשים שלא יודעים את הפירוש של המילים בהן הם משתמשים

זכוכיות

New member
כשמתייחסים לנשים כאל חפץ

זה שוביניזם. כש"לוקחים" רוסיה, זה שוביניזם.

Piren

New member
אני מציע

שתקרא\י מילון ותברר\י מה היא ההגדרה של שוביניזם גם סקסיזם הוא גבולי פה .. בתלות במבט שלך על משמעות ההודעה אם את\ה מדבר\ת פה על להתייחס אל האישה שם בתור חפץ.. אז אפשר לאמר שההודעה היא מסירת צלם אנוש ומבאג'קטת את המושא (מלשון objectification) ניתן גם להוסיף שהיא נוהגת באלימות... אך לא בשובניזם או סקסיזם אם קוראים את המודעה כראוי (האפשרות להחליף אישה מבוגרת באישה צעירה) אז כן ניתן לומר שיש פה מקרה של אייג'יזם זה כיף לזרוק מילים באוויר שכולם גם ככה לא מבינים את משמעותן .. אני מציע לכולם לפתוח מילון ולחפש את המשמעות של המילים שוביניזם וסקסיזם ... לזרוק מילים כאלו סתם לאוויר רק גורר תגובה לא רצויה בגלל חוסר הבנה

Piren

New member
תיקון קל

כתבתי- "שהיא נוהגת באלימות... אך לא בשובניזם או סקסיזם" למחוק את הסקסיזם .. די נוגד את מה שאמרתי שסקסיזם הוא גבולי כאן כי לפי המבט שלך על המשמעות של ההודעה סקסיזם הוא כן רלוונטי עדיין.. אין קשר לשובניזם

HyPeR SoNiC

New member
יש אייג'יזם, אבל עדיין....

זו פרסומת שובניסטית לגמרי! "אישתך זקנה? תחליף אותה ברוסיה צעירה!" מתייחסים לנשים כאל חפץ! מה, הרוסיה היא הסחורה החדשה שהגיע? הדגם החדש? כשאישה מזדקנת ומתיישנת אז פשוט מעיפים אותה לפח ו"לוקחים" חדשה? אייג'יזם הוא גם אלמנט שם, כי הבחור מחליף אישה זקנה בצעירה... אבל השובניזם משחק פה תפקיד הרבה יותר חזק.

Piren

New member
לא ממש

למקרה ולא הבנתם.. אני מסכים עם הדעות שלכם .. אבל לא עם המונחים בהם אתם משתמשים אתה מדבר על סקסיזם.. לא שובניזם! תלמד את ההבדל!! נמאס לי לראות אנשים זורקים את המונח שובניזם לכל כיוון בלי בכלל לדעת מה הוא אומר!

HyPeR SoNiC

New member
יודע מה?

רצית שנפתח מילון? יאללה! פתחתי אבן שושן:
שובניזם (או שובניות): לאומנות, קנאות לאומית קיצונית מלווה שנאה לעמים אחרים וזלזול בהם. שובניסט: תומך בשובניות, בעל דעות שובניסטיות....
סקסיזם לא מצאתי משום מה
אייג'יזם גם לא מצאתי... הפירוש למילה שובניזם כולל את מה שאני אמרתי והתכוונתי בהודעות שלי. רק שאני לא דיברתי על שנאה למין השני. אני התכוונתי לזלזול במין השני פה (שגם מבטא שובניזם, לפי אבן שושן), ואני בטוח שגם כל אחד אחר שהשתמש במונח הזה התכוון בדיוק לאותו הדבר... אז בבקשה ממך, אל תגיד שאנחנו סתם זורקים מילים לכל כיוון. תודה

Piren

New member
אני לא רוצה להעליב

אבל אתה לא חושב שחסר משהו? לשובינזים יש שתי משמעויות.. לאומיות (כמו שכתבת) ... ודעות קדומות לגבי היכולת של המין השני והעליונות של אחד המינים (ולא.. לא רק גברים יכולים להיות שובניסטים) אתה לא חושב שהפירוש השני קצת חסר במילון שלך? (שכחת להעתיק אותו? ) אז לא יכול להיות שתטען שהפירוש מתאים למה שאמרת.. כי הפירוש היחיד שיש לך הוא בקשר ללאומיות (מה קשור? ) קיצר.. תנסה www.dictionary.com ... אני בטוח ששם יש את כל הפירושים ואז תחזור ותגיד לי שלא סתם זרקת מילים באוויר

HyPeR SoNiC

New member
אז בוא אני אסביר את עצמי...

דבר ראשון, יש לי רק פירוש אחד שם וזה מה שהעתקתי. לא שכחתי כלום... והפירוש שהעתקתי מתאים גם למונחים שבהם אנחנו משתמשים בהם כיום. המילה היא אותה מילה. הפירוש הוא אותו פירוש. רק שבמקום עמים אנחנו מציבים מינים. זה כל ההבדל. הרי, תסכים איתי שהשובניסט שאנחנו מדברים עליו מזלזל בנשים, חושב שהן זבל, שהן חפצים.... אולי הוא גם שונא אותן... לא יודע... אין לי ניסיון בזה...
אז הנה, יש לך את הפירוש שהעתקתי, שהוא מתאים בדיוק לזה. "שנאה לעמים אחרים וזלזול בהם"... רק תחליף את המילים "עמים אחרים" ב"המין השני" וזהו! הרי הבנים והבנות הם גם איפשהו סוג של 2 עמים שונים... השובניזם שאתה מתכוון אליו, שהוא בעצם דעות קדומות לגבי היכולת של המין השני והעליונות של אחד המינים נגזר מהפירוש שאני העתקתי מהמילון שלי. כי הרי השובניסט חושב שהוא עליון על הנשים והוא ממעיט ביכולתיהן. אז הוא מזלזל במין השני, לא? הרי הדעות הקדומות באות מתקופה שבה זלזלו בנשים והמעיטו ביכולות שלהן... ואני מסכים איתך שלא רק גבר יכול להיות שובניסט. אף פעם לא הכחשתי את זה. רק שאישה שובניסטית, במונחים שאנחנו משתמשים בהם, היא פמניסטית... ובקשר לעלבון, אל תדאג. לא נעלבתי.

Piren

New member
וואי.. עכשיו באמת אתה צריך להעלב

מתוך ההודעה הבאמת מטומטמת שכתבת ... אתה מעליב את האינטליגנציה שלך קודם כל.. תנסה מילון אחר.. כי אבן שושן נראה לי בעייתי אם הוא בעצמו לא יודע את משמעות המילה. עכשיו למה לדעתי ההודעה שלך מטומטמת? כי אתה אומר לי שהפירוש הוא אותו הפירוש.. אם "רק" נחליף מילה אחת באחרת.. תגיד לי.. זה לא מטומטם לדעתך? לפרש מילה איך שבא לך? אתה לא חושב ששינוי מילה בפירוש מילה מסוימת מביא לך פירוש אחר ??? שנאה לעם אחר ושנאה למין אחר זה לא אותו הדבר! בגלל זה לכל אחד יש מילה אחרת שמתארת אותו! הבנתי כבר שבשבילך שפה היא חסרת משמעות.. אבל מה שאתה אומר פה.. גובל בביזיון .. מה אתה עכשיו מחליף את אליעזר בן יהודה ומחליט על שינויים בשפה? להאמין בעליונות של מין אחד אינו ניתן להבין גם כהתייחסות למין השני בתור חפצים (בשביל זה יש את Objectifing ו- Sexism) .. אגב.. אישה שובניסטית היא לא פמניסטיט .. היא שובניסטית .. אני מציע שתבדוק מה משמעות המילה פמניזם .. שבדומה לשובניזם.. אף אחד כבר לא יודע מה המשמעות שלה (ואולי לא באבן שושן.. שכבר הראה שהוא לא ממש מעודכן) פתאום אני מבין את ההורים שלי שמתלוננים על ההשחטה של השפה העברית (משהו שאני אישית לא חזק בו גם ככה.. אבל אתה כבר הגזמת)

למעלה