אם ישאלו אותך

אם ישאלו אותך

מה הדבר שהכי השתנה אצלך אחרי הלידה? לא מה שאבד (עצמאות וחופש) אלא מה השינוי הפנימי שאת פתאום עברת מה תגידי? חשבתי על זה אתמול בתוך הקצת נקיונות לפסח שאנחנו עושים. לפני שנה בדיוק, הייתי בתחילת ההריון והרגשתי לא משהו. לדעתי השילוב המוצלח של ערב פסח (שהפך גם אצל אישמיש וגם אצלי לאיזשהו סיוט מילדותנו, ואני מנסה לשנות את היחס שלי אליו) וחודש שני, על מעט הבחילות והמון העייפות שבו, גרמו לי להשאיר את רוב העבודה לאישמיש. אחר כך פשוט לא היה לי כח לדברים נוספים מעבר למה שחייבים. זה לא שלא עבדתי קשה מאד בבית הספר, אבל נניח כמעט ולא ניקיתי את הבית. הייתי חוזרת מהעבודה והולכת לישון. בסופי שבוע כמעט ולא נשארנו בבית, אלא תמיד נסענו להורים, או שנשארנו כאן ואמא שלי שלחה לנו אוכל. בסוף ההריון כבר באמת שלא היה לי כח לכלום. ואז דרור נולד. והיו החודשיים שלושה האלו של תוהו ובוהו (בלי החושך על פני התהום) וההנקה היתה מאד קשה והשינה, או השינה. ופתאום כבר ערב ועוד לא הספקתי כלום. ועכשיו, פתאום מבפנים, אני מגלה בתוכי את הנעמה שאבדה לי, בתוספת נופך חדש ומשמעותי. אני מצליחה לארגן את הזמן שלי הרבה יותר ביעילות. זאת הצלחה שהיא הרבה יותר מטכנית. קלטתי שיש כאן מישהו שיכול בשניה לשנות את התכניות שלי. אז אני מנצלת את הזמן שהוא ישן (לישון בעצמי, לסדר, לעבוד) מצליחה לאט לאט לעשות חלק מהדברים איתו, ובעיקר, מצליחה לקחת על עצמי משימות יותר הגיוניות, ואפילו לעמוד בהן. ואפילו למצוא לעצמי איזו חצי שעה ביום שהיא רק רק לעצמי (אם כי הזמן שלה לא ממש קבוע). אולי זה המשהו הנשי הזה שבנו, (שלא חשבתי שיש בי עצמי) שיכול לעשות כמה דברים בבת אחת, או שמתרגל לעבוד כל הזמן עוד ועוד יותר קשה מקודם. אבל פתאום התחושה הזאת של היכולת נעימה לי. זאת עוד סיבה לכך שאני כמעט ולא נמצאת כאן (אם כי הרבה פעמים מצליחה לקרוא). אני מעדיפה לסיים את המשימות האחרות שלי ורק אז בתור "פרס" לעצמי לשבת ליד המחשב. ולפעמים כשאני מגיעה (אם אני מגיעה) אני כבר כל כך עייפה, שאין לי כח אפילו להיכנס לפורום. ומה השינוי הכי משמעותי אצלכן אתן?

איזה יופי כתבת../images/Emo39.gif

אני מרגישה ש"הבשלתי" עם האמהות,מין התבגרות והתעדנות,וגם רצינות שלא הייתה בי קודם.

אביטלתל

New member
גם אני הבשלתי ../images/Emo13.gif

ויש בי יותר סבלנות ממה שחשבתי, זה מופנה רק לאיילה כמובן גיליתי שאני יכולה לעשות דברים אימהיים

מזכירה לך מה השלב הבא אחרי

"בשלות"
"רקבון"
זה לפחות מה שאמרתי לדוד שלי שניה אחרי שהוא החמיא לי על היותי "אישה בשלה"...עוכרת מחמאות שכמותי. כמובן, לא התכוונתי לבאס, אבל לא יכולתי להתאפק...

sipor

New member
ממה להתחיל!

נכון תיארת והכל משתנה.. ופתאום את הופכת לאמא אמיתית, תמיד לא הבנתי איך אמא שלי כזאת חרוצה וכזאת לא מפונקת והכל עושה וכאלה.. ופתאום מילדה מפונקת שדחתה כל דבר אפשרי למחר , פתאום הכל נעשה הכל מתוקתק.. והכל הכל מזכיר מאוד את אמא שלי.. לצערי היא לא היום פה לראות שהבת שלה גדלה להיות אמא אמיתית ממש כמוהה. אבל ללא ספק כולנו נהפכות כאלה.. מילדות לאמאות. דואגות מבשלות מטפלות קמות באמצע הלילה ועוד מוצאות זמן קצת לעצמינו וקצת לסידורים נוספים. פשוט נשים ! אין ספק השינוי הזה בחיים ממלא את החיים וגם מלמד שאנחנו מסוגלות להרבה יותר ממה שאי פעם חלמנו! ודרך אגב, גם אני מאוד גאה בעצמי. האדם היחיד שבהלם זה בעלי, שלא מבין איך זה שאני מקפצת בלילה למשמע ציוצ חרישי של הסתובבות במיטה, רצה למטה להכין אוכל, מסדרת מבשלת ומנקה והכל הכל עם הרבה זמן אינטרנט! נו טוב.. לכו תסבירו לו שאנחנו נשים !

דוק26

New member
מסכימה עם כעל מילה. אני חושבת

שהגברים יודעים שיש מי שיעשה אחריהם ואנחנו לא תמיד בטוחות בכך ולכן אנחנו עושות הכל כמו שצריך. אבא שלי תמיד טען שאני מפונקת וכשאני רואה כיום שאני עם שני ילדים, מניקה כל היום ובלילות, לומדת ודואגת לבית, אני חושבת לעצמי איפה בדיוק המפונקת, לאן היא הלכה? אסנת

השינוי הכי משמעותי

אני הרבה יותר שלווה ורגועה יותר מפוייסת ולוקחת דברים יותר בקלות

אני התרככתי

פיזית ונפשית. אחרי הלידה הראשונה התקהו הקוצים משמעותיתי. אחרי השניה הפכתי לאגס (את ההגדרה קיבלתי מדודה שלי שמעסה ועיסתה אותי לפני ואחרי - וצדקה מאד בהגדרה הזו), ועכשיו אני מרגישה (ועדיין נראית) כמו דלעת. כזו מבוססת, "יושבת טוב" ויודעת מה אני שווה ומה המקום שלי בעולם. נשמע פומפוזי, אבל ככה אני מרגישה. ותודה לנעמה שגרמת לי לחייך למחשבה על הדלעת, אחרי כמה ימים שלא הספקתי לחשוב על עצמי.

תפי

New member
השינוי הכי משמעותי

שהתחלתי לקחת דברים בפרופורציה.

yaelia

New member
איזה יופי נעמונת../images/Emo24.gif

מדהים איך כמה שיש יותר דברים לעשות, כך גם מוצאים פתאום יותר זמן. אני כל כך מזדהה עם ניצול הזמן היעיל והיכולת לארגן בזמן קצוב את כל העולם. אבל מה שאני באמת מרגישה שהשתנה אצלי הוא הרגש. יש לי רגשות חדשים שלא היה לי מושג שיש אותם בעולם, והם נולדו בשניה שהלל נולד והם פשוט שם. אני מרגישה קצת כמו תינוקת בעצמי שלומדת וחווה דברים חדשים כל הזמן. תמיד עצבנו אותי הדיבורים על הרכות והגילות האימהית, והנה אני מוצאת שאני בדיוק כזאת. רכה ומחבקת, ויש לי סבלנות להכל פתאום ואין משהו שנראה לי לא בר ביצוע - כל דבר בזמנו. אני חושבת שהפכתי לאישה אופטימית יותר ומאושרת בהרבה. ההרגשה שאין ברת-מזל ממני בעולם (ומכל אמא אחרת
), שווה הכל. הכל. חג שמח לך מותק.

ילדונט

New member
אני לא מרגישה שינוי בעצמי

אבל לפני כמה ימים אמרתי לאיש שזה מדהים כמה תהפוכות עברתי בשלושה וחצי חודשים מאז שחר נולדה. משבר הכלי מלא הרחמים העצמיים שהייתי אז למה שאני היום, שזה בעצם, אני חושבת, כמו שהייתי לפני ההריון. מהיחס שלי לשחר שהיה הרבה פעמים כאל טרחה שהוטלה עלי בניגוד לרצוני, ואילו היום אני כל כך אוהבת אותה. באופן שלא שיערתי שאפשרי רק לפני כמה שבועות. אולי החל ממחר, שהוא היום בו אני חוזרת לעבודה, אני אוכל לראות אם ב"חיים האמיתיים" אני אכן שונה, או כמו שהייתי פעם, לפני שנה, רק עם עוד תוספת ענקית לחיים.

בהצלחה חמודה ../images/Emo13.gif

זה בטח לא הולך להיות קל, אבל בטוחה שתעברו את זה בשלום. מנסיוני אני יכולה להגיד, שגם העבודה שלי נהייתה פתאום שונה. נכון שתחום העיסוק שלנו שונה לגמרי, אבל אני מרגישה שכאמא אני מתייחסת אחרת לתלמידים שלי, למטלות שלי ובכלל. הרבה פעמים עולה המחשבה של "למה לעזאזל אני לא עם דרורי עכשיו" או שנורא מתחשק להתקשר למטפלת ולשאול מה שלומו (קיבלתי עצה לא לעשות את זה, אלא בעבודה פשוט להיות בעבודה - רק להזכיר שאני עובדת מקסימום 6 שעות ביום ולא יותר מזה כמו חברותי שאינן מורות
) אבל זה לא שאני זורקת או מחפפת זה משהו איכותי אחר, ויש צדדים לכאן ולכאן. עדיין לא יכולה להסביר בדיוק. בכל מקרה, שיהיה לך המון בהצלחה מחזיקה לך אצבעות

ילדונט

New member
תודה ../images/Emo13.gif

מבחינת העבודה - גם אני אעבוד, לפחות בחצי השנה הקרובה, כשש שעות ביום (לפעמים קצת יותר לפעמים קצת פחות
ושחר נשארת עם אבא שלה, ואני בהחלט אתקשר לבדוק מה קורה

nubi

New member
כתבת כל כך יפה...

מה השתנה...המון. קודם כל מיד אחרי הלידה הייתי שבר כלי, רחמתי על עצמי בכמויות. היום יש לי הרבה יותר סבלנות-לשי, לבעל. אני רואה המון דברים בצורה שונה לחלוטין. מרגישה שהתבגרתי ועכשיו אני באמת כבר לא ילדה.

גרמת לי רגע לעצור

באמצע האטרף ולחשוב. אני אמא כבר שלושה חודשים, כל כך חיכיתי ורציתי את ההריון עם יותם אחרי שני הריונות שלא צלחו שבמשך כל ההריון כל פעם הייתי מופתעת מחדש שאני עדיין בהריון, כששאלו אותי אם אני לחוצה מהלידה ומהכאבים עניתי שלא - הלחיצה אותי המחשבה שאני אצא בלי ילד גם הפעם. ואז יותם נולד ובמקום להיות מופתעת גם הפעם, הכל הרגיש לי כל כך טיבעי ונכון וכמעט כל החרדות נעלמו. מוזר לא? אני מסתובבת עם לא מעט אמהות לילד ראשון והן מלאות בחרדות, ואני לא. שלא תביני לא נכון זה גם כבר גרם לי לחשוב שאולי משהו בי דפוק. יש לי חברים נפלאים וזוגיות מופלאה אבל תמיד הייתי קודם כל בשביל עצמי, האמנתי בכל ליבי שאני שולטת בחיי ומנתבת אותם לטוב ולרע, אחרי שעתיים של השכבה אני יושבת מול המחשב ומתגעגעת לאהוב הקטן שלי - זה נראה לכן הגיוני? אני בטוחה שכן..... קשה לי לחשוב במילים על השינוי שחל בי עדיין הכל מאוד טרי אבל הדוגמא הזאת מאוד מתמצתת בעיניי את השינוי שחל בי לילה טוב

עמית@

New member
הרבה, הכל.

השינוי החל עוד קודם- בזמן הטיפולים, שנתיים של ציפייה, שנתיים בהם כמעט הייתי בהריון וילדתי והייתי אמא לכל כך הרבה עוברים, שנתיים של מחשבה, תכנון, איך יקראו לו/לה ואיך נחנך אותה, שנתיים של פנטזיות על אירועים משפחתיים ועל חיי יום יום, שנתיים של הריון עד שבא ההריון. הרבה יותר מקבלת את עצמי, הרבה יותר נכונה לשכוח מעצמי, הרבה יותר מרוככת- אבל רק כלפי תמר, כלפי חוץ עדיין משום מה יוצאת לי תדמית של בחורה קרה (ואני ממש לא, כידוע לכן
) מאוהבת ללא תקנה, וזה משפיע על עוד תחומים בחיים, יכולה לעצור רגע, לנשום, להאמין בלי סייגים במשהו בעולם הזה.

חשבתי שלא הרבה אבל טעיתי../images/Emo9.gif

אחרי הלידה של עופרי כולם אמרו לי שנשארתי אותו הדבר גם פיזית וגם מפנים - לא הרגשתי שום שינוי בעצמי וגם לא באופי שלי. ברור שסדר העדיפויות השתנה - אבל גם אם באמת הייתי רוצה לעשות משהו אז זה שיש לי ילד לא הפריע לי. ואז טלטל הגיעה... ואיתה השינוי הגדול. קודם כל אני הרבה הרבה יותר בבית נעשיתי משפחתית כזאת - נכון שזה שינוי מכורח אבל זה גם שינה המון דברים. פעם הייתי יושבת בבית ורוצה לצאת היום טוב לי בבית טוב לי עם הילדים וטוב לי להיות אמא. אני לעיתים חושבת את עצמי לבחורה קרה - אבל עם פולפול ושולה הכל נעשה אחרת. אני בהחלט לא אמא רכה שעוטפת משהו כמו "אמא אדמה" אבל אני בהחלט חבקנית ונשקנית - וחשוב לי שהילדים יהיו איתי במיטה. בשלילי - נעשיתי הרבה יותר היסטרית - אומנם אני לא מראה את זה כלפי חוץ - אבל לפעמים אני מרגישה שאני יכולה להטרף מדאגה שעופרי בגן ואני לא יודעת מה איתו ותמיד מפחדת שמשהו יקרה. אני כן מקווה להתרכך במשך השנים ולהיות קצת פחות עצבנית - כי על זה הילדים לא השפיעו - ולצערי לפעמים זה משפיע גם עליהם

למעלה