אם יש אלוהים

אם יש אלוהים

אנשים כפי שאתם יודעים אני מלאך..... אבל אני כבר לא מאמין כמו שאמנתי פעם באלוהים בגלל הפיגועים פעם הוא היושב למעלה (אלוהים) עשה ניסים ונפלאות ואבל עכשיו שימו לב אין כלום לא ניסים ולא נפלאות אני לא יודע כבר אם להאמין שיש אלוהים או שאין אלוהים אז אני לא יודע למה להאמין למה אתם מאמינים????
שלכם המלאך היושב למעלה |

ה צ ל

New member
תגובה

כנראה שדגרת המלאכות שלך נמוכה כי היית מלאך בדרגה גבוהה היית יודע שאלוהים לא מתערב במעשיים שבני אדם עושים בינם לבין עצמם הוא לא שומר לא מאבט ולא גננת אנשים צריכים לקחת אחריות על מעשיהם ולא לצפות שאלוהים יפתור את העיות שבינם לבין עצמם

נטלי666

New member
תגובה

אני מאמינה כי נוח לי להאמין שיש גורם שמניע את הכל ודואג לנו ושיש סיבה להכל. זה היה קצת שטחי אבל הבנת את הכוונה.. נטלי

אוחחחחחחחח!

אוח!!! כמה פעמים אני צריכה לרשום הודעה פה כדי שאני אהיה פה "חברת מעדון"!?!?!? (אם אתם לא יודעים מה אני מדברת יש "חברים" פה בפורום... אני רוצה להיות רשומה שם!!!!!

לי לי לי לי לי לי לי לי לי

לה לה לה לה לה לה לה לה לה לה לה לה לה לה לה אם לא ידעתם אבל זה נכון תשאלו את פאמי,שבי,שממית,נוגה,והצל, פופ,והצל! אני לא בת אדם שפויה בכלל... לה לה לה לה לה לה לה לה לה לה לה לה לה לה לה לה לה

ה צ ל

New member
תגובה ללילו../images/Emo8.gif

לילו היא הבן אדם הכי שפוי שאני מכיר מצד שני אני לא מכיר הרבה אנשים אז זה די מוציא את העוקץ נהתגובה

the Rain

New member
אם...כנס ותמצא את התשובה המלאך

האדם יצר את אלוהים וקל לו יותר לאמין באלוהים למה האמונה באלוהים מעניקה לנו תשובות לשאלות שקשה לאדם לענות עליהם. וגם מעניקה לנו תיקווה מסויימת במובנים מוסיימים בחיים. לאדם קל יותר לפרש דברים כמעשה אלוהים כי אלוהים מפשט דברים דוגמא: אם אדם ניצל ממוות קל להגיד שאלוהים הציל אותו. אלוהים אמור לתת לנו תחושה של ביטחון בשביל זה האדם יצר את אלוהים.

רינת4

New member
שלום לכולם!

אני חדשה פה. עברתי בין הפורומים, וראיתי שאתם דנים בנושא עליו אני חושבת כל יום ביומו.אני מאמינה באלוהים. אמנם חילונית, אבל מאמינה. אבל גם לי יש לעיתים תהיות, והנה שיר שכתבתי על זה לא מזמן. חשבתי לשתף אתכם: כל אדם צריך להאמין כל אדם צריך להאמין במשהו גדול אותו להאשים ולזכות בהכל. כשהרגעים שמחים-מודים לו, אך כאשר הם רעים-נוטרים לו. אומרים שהוא נתן והוא לקח ומה קורה למי שהוא שכח? אז מאין זכויותיו? האם הוא יצרנו כדי ליהנות מסיבלנו? אולי הוא לא קיים ואנשים סתם מאמינים? אולי לא איכפת לו מהחיים? הרבה אנשים סובלים מרעב, מחוסר גדול -חיים ללא בית, ללא אהבה. ויש כאלה שחווים אהבות גדולות עם הרבה רכוש וללא אכזבה. אז מדוע אין איזון? האם הוא צוחק שם למעלה על החולים, הרעבים והצמאים- לשתייה, לאוכל, לאהבה? איפה אתה אלוהים, איפה אתה?

the Rain

New member
חושב להבין שלאמין באלוהים זה לא רע

וזה דווקא עוזר

the Rain

New member
תיקון

אני חושב שלהאמין באלוהים זה לא רע אלה דבר טוב

mccartney

New member
תגובה

תראי, אני יודע שדיוק זה עניין שקשור למתמטיקה ופיזיקה, מדעים שבד"כ מפחידים אנשים, אבל גם פילוסופיה צריכה להיות מדוייקת, מאחר ואנחנו בפורום פילוסופיה, אני חושב שגם אתה צריך להיות מדוייק, אתה אומר: האדם יצר את אלוקים הנוסח של מה שכתבת לעיל, הוא של אמירת עובדה שרירה וקיימת, כאשר אדם אומר: כך וכך וכך, כוונתו: זו עובדה. לען את אומר: זו עובדה שהאדם יצר את אלוקים. הדבר הזה הוא כבר לא נכון, אתה יכול להגיד שאתה מנחש שאין אלוקים, אתה יכול להגיד שאתה מאמין בזה, אך לבוא בבטחון גמור ולהגיד "האדם יצר את אלוקים" כאמירת עובדה - זה פשוט לא נכון. לגבי הוכחות: כרגע אין הוכחות לא לכאן ולא לכאן. לכן: העובדה היחידה שיכולה להאמר בנושא היא - אנחנו לא יודעים. (דרך אגב: אל תגיד לי שהדת היהודית קובעת שהעולם קיים כך וכך שנים והמדע הוכיח שהעולם קיים הרבה יותר, מאחר גם אם נניח שהוכחת שהדת היהודית היא שקר, עדיין אתה לא הוכחת את אי קיומו של אלוקים). ונקודה למחשבה: האם אתה באמת מאמין שהעולם המציאותי הוא הכל? שים לב - אני לא מדבר על ישות נפרדת, כוח וכל המונחים שאנשים רגילים להגיד בהקשר הזה. חשוב על כך: כל דבר ביקום אנו מסוגלים לתפוס, אך אם באמת רק המציאות שלנו קיימת, אז: או שיש לה התחלה - וזה אומר שלפני כן היה "אין" וזה משהו שאדם לא יכול לתפוס. או שמעולם לא הייתה התחלה - וזה גם משהו שאדם לא מסוגל לתפוס... אז כנראה שיש לנו בעיה הא? (דרך אגב, מטרת ההודעה לא הייתה להעליב או משהו כזה, אלא לגרום לך לחשוב יותר חזק, ולא להגרר לסיסמאות...) מחכה לתגובה

עוד אחת

New member
חוק שימור החומר

אומר לא רק שחומר או אנרגיה לא יכולים להתאיין, אלא גם ש´אין´ לא יכול להפוך לחומר או לאנרגיה. כך שלא ייתכן שליקום יש התחלה, אלא אם כן קיימת ישות שלא נשלטת בידי המציאות הפיזיקלית שבראה את העולם. ואם ליקום אין התחלה - אמרו פעם חכמים שלכל דבר יש פעם ראשונה, ולכן אני לא יכולה לתפוס את חוסר ההתחלה של היקום. "כל דבר הוא בר-חלוף". משפט זה לא נכון. החומר והאנרגיה נשארים לעד, לנצח-נצחים. וגם לא נוצרו מעולם, אלא אם כן יש אלוהים.

Henryf

New member
שלכל דבר יש פעם ראשונה

מהוא פחד? כשפעם ראשונה אי אפשר פעם שנייה. מהיא פניקה? כשפעם שניה אי אפשר פעם ראשונה. לנסות להבין את "התחלת הייקום" זה קצת מעבר לכוחותינו. עבור כל נקודת אפס אפשר לשאול "ומה היה לפני כן?" ואם יש אלוהים, והוא ברא את הייקום, מי ברא את אלוהים? >>´אין´ לא יכול להפוך לחומר או לאנרגיה<< האם ´אין´ יכול להפוך לחומר + אנטי-חומר כך שהסה"כ הוא אפס? (נתייחס לחומר ואנרגיה כהיינו הך), לפיזיקה זה לא מפריע, ותורת המייתרים בנויה על ההשערה שזה קורה כל הזמן, האם זה מפריע לך פילוסופית? הנרי

mccartney

New member
תגובה

ואם יש אלוהים, והוא ברא את הייקום, מי ברא את אלוהים? מטרתי הייתה להראות שקיום אלוקים הכרחי מאחר ויש מציאות אחרת. במציאות הראשונית, מציאותו של אלוקים, אין התחלה ואין סוף, אלוקים היה קיים תמיד, אך זה דבר שאנו לא מסוגלים לתפוס.

Henryf

New member
אלוהים א לה מקרטני.

המצאת אלוהים לצורך ה"ראשוניות" לא נראית לי כפותרת איזושהיא תעלומה, היא רק מעבירה אותה צעד אחורה, מה שאתה לא מוכן לקבל בטבע, אתה מזיז אותו אחורה לכוון אלוהים, ושם אין יותר שאלות! למה "אלוהים היה קיים תמיד" אתה מוכן לקבל, ואילו "הייקום היה קיים תמיד" נראה לך לא הגיוני? בנית "עיר מיקלט", אליו תוכל לזרוק את כל מה שאינך מבין? הנרי

mccartney

New member
להנרי: לנון הוא אלוקיי... ../images/Emo13.gif

למה "אלוהים היה קיים תמיד" אתה מוכן לקבל, ואילו "הייקום היה קיים תמיד" נראה לך לא הגיוני? מאחר והייקום הוא חלק מהמציאות שלי, שבה לא ניתן להיות קיים תמיד, אלא חייבת להיות התחלה, בעוד מציאותו של אלוקים, לנון, או איך שלא תקרא לו, היא מציאות שאנו לא מסוגלים לתפוס, ואכן, יש דברים שלעולם לא נצליח לתפוס...

למעלה