אם יש משהו שיכול לקנות לכם אושר, זה כסף

baudrate

New member
מי ביקש מציאות וירטואלית ולא קיבל?

הערך שאנחנו מייחסים לדברים , הוא בחלקו פרי צורך וחלקו המצאה (מוסכמה) חברתית. ערך זה היה נקוב בחומר נדיר יחסית, כמו כסף או זהב, וזה יצר אמון. זו הוירטואליזציה הראשונה - כסף 1.0 . אחר כך החומר היקר הוטבע, ואחר כך הפך לשווה ערך על ידי מטבעות ושטרות זוהי הוירטואליזציה השניה (כסף 2.0 ) . אחר כך כאשר הוקמו המוסדות הפיננסים, שטרות חוב החליפו חלק מהכסף, וזוהי הוירטואליזציה השלישית (כסף 3.0 ) . ועכשיו הכסף מיוצג על ידי תווים וסימנים במערכות ממוחשבות וזוהי וירטואליזציה רביעית (כסף 4.0 ) אבל לטוב ולרע , בני אדם חיים בעולם וירטואלי - תרבות, שיוך, מדרג חברתי. למרות שזהו עולם וירטואלי הוא ממשי ביותר עבור בני האדם והם מוכנים אף להרוג להיהרג בשבילו.
 

baudrate

New member
אתה מדבר על המציאות בישראל 2012

אם כן אתה צודק. כמובן שבזמנים קדומים, כאשר המבנה החברתי היה אחר אנשים היו משיגים בדרך כלל את המזון שלהם בעצמם, על ידי חקלאות, רעיית צאן, צייד ודייג. כמובן שהיה גם סחר חליפין לפני היות הכסף. אפשר כמובן גם היום לבקש נדבה של אוכל או תרומה של בגדים. ואפשר גם לגנוב או במקרים במקרים אף יותר קיצוניים לקחת בכוח. אבל אם נחזור לימינו, במציאות החברתית המורכבת של היום הכסף משמש כגורם מארגן, ככח של מי שיש לו. וכמובן הכסף הוא "וירטואלי" , אבל הכח כלל לא. למרות שפעמים רבות הוירטואלי מכסה על האמיתי.
 

hoshe

New member
כוחו של הכסף שיש לו 3 יתרונות

1. ניתן להמיר אותו לסחורות ושירותים 2. ניתן לצבור אותו מבלי שיתקלקל וכו' (הוא רק "נשחק" אם יש פיחות בערכו = אינפלציה) 3. ניתן לשנע אותו - בהליכה לכפר מרוחק לפני הספירה או בהעברת קובץ wire transfer בין בנק ביפן לבנק בארה"ב היום בבוקר ללא התכונות האלה לא ניתן היה לקיים את הכלכלה והמסחר כפי שאנו מכירים אותם. אבל כל זה זו מוסכמה חברתית. אתה מאמין שיש לך 2,000 ש"ח בחשבון הבנק כרגע, אם כי בסיטואציות מסוימות הממשלה יכולה להגביל את יכולתך למשוך את הכסף מהבנק והוא נשחק בגלל פיחות מהיר (כמו למשל במשבר בארגנטינה ב-2001 , כשאנשים רבים חזרו לסחר חליפין פשוט בשווקים המיועדים לכך). ואפשר לחשוב על תסריט בדיוני בו קבוצת סייבר-טרוריסטים מוצאת דרך לפרוץ למערכות בנקים חשובים בעולם ולשנות בהם את כל מצבת הכספים בחשבונות כל הלקוחות. אמנם יש גיבוי, אבל זה יגרום לבלאגן רציני. אם דברים כאלה יקרו מידת האמון שלך במערכת הבנקאית תיפגע מאוד ולכולנו יהיה פחות כסף. היותו של הכסף "מוסכמה חברתית מדומיינת" לא עושה אותו למשהו שאפשר לזלזל בו. גם החוק והמדינה הם "מוסכמות חברתיות מדומיינות". זה המחיר של שכלול המערכת החברתית-כלכלית. אחרת לא ניתן היה לקיים 7 מיליארד איש על פני כדור הארץ
 
לפי תגובתך - רשמת מצויין .

הנה העתקה מדוייקת "כסף הוא כולה חתיכת נייר שלעצמו אין לו את הערך" אחר כך כתבת "את הערך אנחנו בוחרים לתת לו" ודברים אלה הם היפוך המשמעות . כסף הוא לפני הכל "אלמנט המייצג ערך" בחברה שלנו זה נעשה עם נייר , בעבר זה נעשה עם זהב או מתכת אחרת , ולפני כן עם צדפים או משהוא נדיר אחר . היום זה נעשה על ידי רישום במסמכים ולאחרונה עלידי סיגנאלים אלקטרוניים . השיטה לא החשובה מה שחשוב זה הסימליות שמאפשרת סחר במקום בארטר .
 

just GL

New member
כסף הוא לא קנה מידה לאושר

הוא הכרחי עד רמות מסויימות, אבל החל מהן- אין קשר בין כמות הכסף לאושר. עשירים להחריד יכולים להיות אומללים בדיוק כמו עניים להחריד.
 
למעלה