אם לא עשיתי זאת לפני כן, אז

דורין 333

New member
אם לא עשיתי זאת לפני כן, אז

ברצוני להודות לכל מי שהגיב למה שכתבתי כאן לפני מספר שבועות על היחסים (ליתר דיוק האי-יחסים) שיש לי עם אמא שלי. תודה לכולכם ולכולכן ותודה ענקית שלוחה לכל אלו שהזדהו והבינו את מצבי ותודה לכל מי שכתב לי גם במערכת המסרים. אני חייבת לציין שזה אחל´ה פורום עם חבר´ה על הכיפאק, שוקק חיים ומלא צחוקים ונקודות אור רבות בין כל הסיפורים העגומים והעצובים. תודה לכולם

דורין 333

New member
סיפור חיי (בשלבים) :

אני הבכורה במשפחה בת 4 ילדים. אני זוכרת את עצמי כילדה למופת, גם מבחינה חברתית וגם מבחינת לימודים, תלמידה למופת והתעודות שלי יעידו על כך, מה שנקראה ילדה טובה ירושלים. ילדה שהיתה מכינה תמיד לאמא עבודות בגן ובביה"ס ביום האם ובחגים. אני זוכרת שלמדתי לשיר את השיר "אמא יקרה לי יקרה, שיר קטן אשירה לך…." ושרתי לה אותו בשמחה (ילדה קטנה ותמימה שהאמינה שכל האמהות הן באמת יקרות כמו בשיר….) היום, אם יוצא לי להאזין לשיר ברדיו, אני מעבירה תחנה כי אני לא יכולה להאזין לזה, הזכרונות קשים מידי, ואם אני אזמזם לי את השיר או אפילו אעז לשיר יותר משורה אחת, הדמעות זולגות מאליהן ואני ולא מסוגלת להמשיך. בשבוע שעבר בני שר לי את השיר בפעם הראשונה וההתרגשות, מה אומר, פשוט אין מילים לתאר, פשוט אין. לא זוכרת (בעצם אני כן זוכרת היטב) שמעולם אך מעולם לא שמעתי ממנה את המילים: "אני אוהבת אותך" או משהו שאפילו מזכיר את זה. אני זוכרת שתמיד אבל תמיד אמי התעללה בי וביתר בני המשפחה אבל אני הייתי הפייבוריטית של (למעשה אני ואבא שלי גם), התעללות מילולית, נפשית ופיזית וזה נכון מה שכתבה כאן מישהי, הכאבים מהמכות עוברים והפצעים מגלידים, אבל הכאבים מההתעללות המילולית והנפשית נשארים לנצח. ציטוטים מהמילות האהובות עליה ביותר: "את ילדה זבל" "את לא שווה כלום" "הלוואי והיית כמו החברות שלך" (אני עדיין לא יודעת במה הן היו טובות ממני) "חבל שנולדת" "רק צרות יש לי מאז שנולדת" "איך אני שונאת להסתכל עלייך כי את דומה לאחות של אבא שלך, (שאותה היא שונאת מאוד עד היום) "תראי איזו יפה הבת של אחי, לא כמוך" "אח, איזה חיים היו לי לפני שנולדת" "שתמותי" "שתישרפי" "שלא תגיעי לחתונה שלך" ויש עוד המון ציטוטים שאני פשוט לא זוכרת ברגע זה אבל הלקסיקון היה עשיר מאוד. הכי אירוני הוא אחד הציטוטים שהכי אהבה להגיד לאבא שלי, ז"ל: "שיהיה לך סרטן בלב, בראש וכו' וכו''" – מה שבאמת קרה….

עדוש

New member
ממש כואב לקרוא את הדברים

אני שמחה שיהי לך את האומץ להתרחק מכל הדברים שעשו לך רק רע.באמת צריך המון אומץ בשביל זה. המון
ו

בת ה י ם

New member
../images/Emo24.gif חזק וחם

שמחה שפרצת את המעגל הנורא הזה (((( מחבקת בחום והערצה)))))

נשמה יקרה ואהובה../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

מלא'ן ת'אלפים חיבוקים חמים ואוהבים תפרקי את אשר על ליבך ונקי את כל הרגש המזוהם. אני חייבת לומר לך דבר אחד: את לא לבד אין אדם (אפילו נסיך מבית המלוכה) בעולם שאין לו טראומה מזכרון של ילדות זה או אחר. גם לי יש טראומה מילדות שעולה וצפה (ודווקא גם מאמא) מידי פעם אבל אני תמיד לומדת מחדש איך לסלוח, להפנים ולהתגבר על המצוקות. חשוב לזכור שהורינו לא תמיד באו מרקע מוצק וטוב ויש גם להורינו המון משקעים מילדותם וזה עובר אל הילדים מכורח הנסיבות. לדוגמא קטנה: אימי התייתמה מאימה (סבתי) בגיל 9 ואביה (סבי) התחתן מיד שוב עם אישה שלה עצמה כבר היו 7 ילדים. סבי ואישתו הביאו בנוסף עוד 5 ילדים בעוד סבי אעביר את אימי ואחותה הקטנה יותר אל הילדים הבוגרים יותר. כך יצא שבמשך השנים כשבגרתי אני ואחותי ואהיינו יושבות עם אימי ושומעות את סיפורי "סינדלה" שלה ושל אחותה היינו מתמלאות רגשות חזקים ואשמה על התנהגות אימי אלינו. דורין יקרה., אפשר לתת לרגש לצאת החוצה ואפילו מאוד בריא, אם אנו כאן מספיקים לך מה טוב. אם קשה לך יותר הייתי מציעה לך לקחת מס' שיחות אצל פסיכולוג (אני ממליצה באופן אישי) ואפשר אפילו להתכתב ולשפוך במסרים.

סיגלי, איזה טלהנובלה../images/Emo23.gif

אבל בסוף איבדתי את החשבון ולא הבנתי כמה ילדים היום להם בסך הכל. כך היו פעם הדברים ואנשים יצאו מזה לפעמים טוב ולפעמים רע ולפעמים סתם פחות טוב. לדעתי עליך לאהוב את אמא שלך ולפנק אותה ולעזור לה להשלים את החסך שיש לה מאז ילדותה. למה לא? אמא יש רק אחת אפילו אם חרא כמו אמא של דורין.

הדוגמא הייתה בשביל הקושי של דורין

אבל אימי אכן סבלה מאוד ואפילו האחיינית של אימי (שאנחנו בקשר נהדר) סיפרה לי כמה אימה סבלה. אימי במשך כל השנים היתה מאוד קרה ומעולם לא חיבקה ונישקה (עוד הרבה ההיפך) ותמיד אמרנו אני ואחותיי שהיא לא יכולה להיות מרוקאית בשום פנים. לעומת זאת כשהיו באים אורחים (אחיה ומשפחתה ואחיותיה) תמיד היו חיבוקים ונשיקות וחפלאות ענקיות , אבל לא עם ילדיה. היום לאחר הרבה שנים אנחנו למדנו לחבר את כל הפאזל וגם אימי הפכה להיות אדם שונה , מחבק, אוהב, תומך ודואג מאוד. הכל בזכות העקשנות שלי ושל אחיותיי וההתמדה והכי חשוב - לא להתייאש ולא להרים ידיים! דורין לעומתי ילדה גדולה , בוגרת ומבינה ובעצמה אם לילדים ואם החליטה לנתק או להשאר בקשר אזי יודעת מספיק מה טוב בשבילה. הברה חיבוקים ונשיקות מאילת החמה אלייך דורין

סיגלי ../images/Emo7.gif

הבנתי את ההבהרה וכל הכבוד לכן שעזרתן לה לצאת מזה. אבל למה לא שלחת גם לי חיבוקים מאילת החמה. גם אני קופאת פה מקור.

דורין, זועזעתי עד עמקי נשמתי, אבל|ח

לא אומר שלא שמעתי כבר בעבר על מקרים כאלה. אנשים בכלל, כילדים, עושים גלוריפיקציה של ההורים שלהם. לוקח להם המון שנים להבין שההורים שלהם הם בני אדם סך הכל וחלקם, לצערנו, בני אדם עם בעיות. לצערנו אין כל חוק נגד הולדת ילדים בדרך הטבעית גם לאנשים בעייתיים. כשהולכים לאמץ עושים לך את המוות כדי לגלות שאתה מספיק טוב אבל אם אין צורך באימוץ, אז כל אחד יכול להביא ילדים. זה עצוב אבל זה ככה. החשוב ביותר הוא שתביני שהיא עשתה מה שעשתה כי פשוט חרא של בן אדם ואת בכלל לא היית אשמה בכלום. מותר לא לאהוב הורה. מותר גם לא לטפל בהורים זקנים שלא מגיע להם. מותר לחשוב על הורה שהוא אדם לא טוב אם אכן כך הדבר בדיוק כפי שאדם היה חושב על מישהו זר שעשה דברים כאלה. מסכן אבא שלך. בטוח שיחד איתה לא ראה אף יום טוב אחד איתה. האם היה חלש? למה לא הגן עליך? למה לא לקח אותה ממנה והסתלק? חסרים פה פרטים רבים. ספרי ותורידי הכל מהלב. וגם קבלי את עצתה של סיגל. שיחות עם פסיכולוג במקרה כזה הן מוצדקות לגמרי. שיהיו לך חיים טובים ותשכילי להיות אמא אוהבת, מעודדת ותורמת.

אורא

New member
דורין ../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

אין לי מילים מתאימות וכלן כאן כתבו דברי נפלאים חיזקי והחזיקי מעמד תתגברי על כל המצוקות ותני לילדיך את החום והאהבה שאת לא קיבלת אור

אחיים לא קלים אחותי ../images/Emo24.gif

בסד שלום אני ממש ניזכרת כעט בדברים שעברתי גם בילדות , אצלי אמי לא רק היתה מקללת ומעליבה ומבישת, ההיא היתה אומרת לאבי אני לא ניכנסת הבית עד שאתה לא מכה את הילדה , ואבי היה שומע לה ומכה עם חגורה עד שסבתה שלי היתה שומעת צעקות ורצה להציל אותי ממנו, או באותה תקופה לא היה הרבה בגדים אז אם היא היתה לוקחת אזו חצאית מבני דודים היתה שואלת לידם נו אך החצאית עלי,ומבישת אותי , לא קל החיים שלנו ,וכאשר את רואה אנשים אחרים עם הוריהם את מקנה בהם למה לי לא היו הורים כאלו ,נקווה שאנו יותר טובים מהם ניצא וניתן לילדנו עליזה

עליזה ../images/Emo24.gif

כמה עצוב. אמהות.... אלהים נותן אגוזים למי שאין לו שיניים. מקוה שהתגברת על זה.

זה נכון מאוד ../images/Emo24.gif

בסד לא קל עבל זה שאני גרה רחוק ממנה עזר לי הרבה מה שקורה זה אם היא באה או מצלצלת זה מחזיר הכול מחדש לא קל לשכוח ולסלוח לי יש 5 ילדים מאומצים והם ובעלי יודעים כול מה שאני עברתי איתה ותמיד הם אומרים לי אל תתיחסי אנו פה איתך , עליזה

קבלי ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gifעליזה

הנה את רואה דורין
לאט לאט יוצאים כל השדים מהבקבוק, וכל אחת יכולה לספר סיפורי זוועה על אם , אב , אחים וכו´. מסתבר שלכל אחת יש משהו בשק. קבלו חיבוקים חמים נוספים (אין אייקונים? לא נורא)

amitmom

New member
מסכימה עם סיגל...לכל אחד יש את השד

הפרטי שלו. למי גדול ולמי קטן. החכמה זה להתגבר על השד הזה ולא לתת לאנשים להרוס לך את העתיד או ההווה. לפעמים הדבר כרוך בניתוק יחסים עם הורה אבל בעיני כל הדרכים כשרות בדרך להבראה נפשית. הרבה חיבוקים.

דורין 333

New member
עליזה, ../images/Emo24.gif חזקי ואמצי, אני ממש

יכולה להבין את מה שאת מרגישה אחרי שחוויתי דברים דומים מאוד על בשרי.

דורין 333

New member
תודה רבה לכולם על העידוד ../images/Emo24.gif

והמילות החמות שאתן מרעיפות. רק שתדעו, אני מרגישה טוב מאוד עם החלטתי שלא להיות בקשר איתה בכלל, ומידי פעם אם אני קצת משקיעה מחשבה ושואלת את עצמי אם עשיתי את הצעד הנכון, מספיק לי להיזכר במספר מקרים בכדי להצדיק את עצמי ולהבין שהחלטתי היא נכונה, בעיני בכל אופן. רק אתמול בשיחת טלפון עם אחותי שנמשכה כשעה העלינו זכרונות ילדות ונזכרנו בהתעללויות שאמא שלי התעללה בנו, הילדים ובאבא שלי שהיה פשוט נשמה שרק ניסה לרצות אותה כל החיים אך שום דבר לא ריצה אותה. אחד המשפטים שאמרתי לאחותי אתמול הוא: "כל החיים שלו הוא סבל, המסכן, מהיום הראשון שהוא הכיר אותה ועד יומו האחרון, רק חיים קצרים (54 שנים) ואומללים היו לו ועל זה אני לא אסלח לה לעולם" גם אם הייתי מוכנה לסלוח על מה שעשתה לי, על מה שהיא עשתה לו - לעולם לא !

דורין 333

New member
חלק מהתתעללויות:

למלא את הכיור במים ולהחזיק לי את הראש מתחת למים כמה שרק אפשר. לחמם סכין על להבת הגז ולהדביק לי לפנים את הסכין החמה. לקשור אותי ע"י כבל מאריך לרגלי המיטה ולהכות אותי בכבל מאריך אחר. להכות ע"י מקל השטיחים. לגרור אותי לאורך הבית מהשיער. לשרוט את הפנים. לנשוך את הזרועות (מה שגרם לי ללכת לבי"ס בשרוול ארוך גם בימי הקיץ). אני זוכרת שבגיל 16 או 17 "הברזנו" מאחד השיעורים מספר חברות בכיתה והעונש: היא השכיבה אותי על המיטה, וישבה לי על בית החזה, כך שהברכיים שלה החזיקו לי את הזרועות לצידי הגוף ופשוט גזרה לי את החלק הקדמי של השיער. היו עוד המון סוגי התעללויות שכנראה הדחקתי ואני לא זוכרת ברגע זה. הייתי אלופה בלהסתיר את זה מכולם, למרות שהיום בתור בוגרת אני כמעט בטוחה שכולם ידעו אבל בתור ילדה היה נדמה לי שחשבתי שהייתי אלופה בלהסתיר אבל אני בטוחה שלא הצלחתי כמו שחשבתי.

למעלה