אם לא עשיתי זאת לפני כן, אז

smagi

New member
../images/Emo7.gif אלוהים ישמור תמיד חשבתי

שדברים כאלה רואים רק בסרטים. המון חיבוקים ממני(דרך אגב קיבלת את המסר שלי?) מגי

דורין 333

New member
ולא יזיק גם קצת הומור ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

כי בכל פעם שאני נזכרת בזה, אני פשוט מתגלגלת מצחוק: לפני שהיא גזרה לי את החלק הקדמי של השיער (הפוני) היה לי פוני. אז אחרי שהיא גזרה, לא היתה לי ברירה אלא ליצור פוני מהחלק האחורי יותר של השיער ואז לאחר כשבוע או שבועיים (לא זוכרת בדיוק) אפשר היה לראות מבעד לפוני ה"חדש (המלאכותי)" שמתחיל לצמוח עוד פוני (הגזור) ואז בהפסקת עשר בבי"ס אחת הבנות בכיתה אומרת לי, בזו הלשון: "יו, מה עשית בשיער ? יש לך 2 פוני !!!!

amitmom

New member
דורין..את יודעת..לילדים יש מכניזם

כזה שתמיד מוצא פתרון לבעיות. בבית ספר יסודי היתה לי חברה שאבא שלה נפטר מהתקף לב. היא היתה מספרת לכולם שאבא שלה טס להודו ויש לו עסק שם ולכן הוא לא בישראל איתם. יום אחד היא אפילו באה לכיתה עם נקודה אדומה על המצח (שהיא צירה בטוש) וספרה לכולם בגאווה שאבא שלה ספר לה שלכל הנשים ההודיות יש נקודה אדומה במצח. מה זה בא להראות..שלילדים יש מנגנון מיוחד שעוזר להם להתמודד עם דברים לא נעימים בחיים. שולחת לך חיבוק.

הכאב לא מרפה לפעמים

בסד אנו למדנו לחיות עם המכות וכאב ,ולדחיק הכול ובעיה שלא קל לשכוח ועוד שזה הורים דורין אם לא שאני יודעת ורואה מה את עברת אני היתי בטוחה שזאת אני שם מעבר למסך , עליזה

חשוב מכל הוא להוציא ולפרוק ../images/Emo4.gif

וחלילה לא להשאיר בבטן דברים כאלה, חשוב גם לדעת את המינון המדוייק ולכן צריך עזרה מקצועית לכך. להשאיר בבטן - אסור - זה כואב, ממרמר ומתסכל. להוציא יותר מידי - כואב ויוצר משקעים גדולים ואינו מאפשר את פתיחת מנגנון הסליחה וההבנה, יוצר "מסכנות" אצל הצד הנפגע עד כדי שיכחה לרצון להיות אדם חדש ונקי מכל רגש מזהם. חשוב להוציא - אסור לחפור ולנבור ולהוציא בכוח!!!!!!!!!!!!!!!!

אוייש יקירתי../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

עשית לי רע בנשמה, כמה קשה להזכר בטראומות הללו. עוד יותר קשה לי להבין מתוך דברייך בעבר סיפרת שהיא תמיד חיפשה קשר ואת לא הסכמת, איך לעזעזעעזעזעזעזעזעזל אחרי כל זה אפשר לצפות לקשר בכלל? חבל שאז לא הייתה המודעות של "הגנה על הילד" והיו מוציאים אותך מהתופת הזאת? נשמה יקרה., תסתכלי על חצי הכוס המלאה, אני בטוחה שבגלל זאת התחשלת ואת חזקה יותר מבעבר, אני עוד יותר בטוחה שאת אמא לביאה שמגנה על גוריה והכי מרויחים מכך יצאו : י ל ד י י ך !!!!!!! המון אהבה,,,,,,,,,,,,,,,

דורין. זה קשה אפילו לדמיין ../images/Emo186.gif

נהיה לי קר בכל הגוף. המסקנה שלי שהיא פשוט פסיכופטית. במקרה יצא לך לקרוא או לראות את הסרט "סיביל"? זהו ספור על בחורה צעירה שסובלת מפיצול אישיות ולאט לאט במשך העלילה מתגלה למה. מתגלה שאמא שלה התעללה בה בצורה שאת מספרת שאמא שלך התעללה בך אבל הוסיפה עוד כמה התעללוליות באברים הפרטיים שלה. בקיצור, הרסה אותה לגמרי. מזעזע לחלוטין. לא נרדמתי חודש אחרי קראתי את הספר ואחר כך ראיתי את הסרט וזו היתה טעות. כי זה עשה לי סיוטים איומים. קשה לי להאמין שאמהות עושות דברים איומים כאלה לילדים שלהן. אבל לך אני מאמינה שעברת את זה. האם היא עדיין בחיים?

דורין 333

New member
../images/Emo51.gif על התמיכה, ביג ליידי ו...

לא, לא יצא לי לקרוא את הספר הזה או לראות את הסרט. והתשובה לשאלתך היא: כן, היא עדיין בחיים. המסכן שלא בין החיים הוא אבא שלי שנפטר צעיר ואני בטוחה שהמחלה פרצה בגופו בעקבות הסבל הנפשי, המילולי והפיזי שהוא סבל במחיצת חייהם המשותפים אך במיוחד בגלל הסבל הנפשי.

דורין

יש לי את הספר אבל באנגלית. את רוצה אותו ? אני אשאיל לך. לגבי אבא שלך, אני חושבת שאת צודקת. מחלות מתפתחות גם ממצבים נפשיים. למה הוא לא עזב אותה? מה דעתך לתבוע אותה על כל מה שעשתה לך?

דורין, דמעות בעיניי מסיפורך

ממש כואב הלב שיש כאלו אמהות בעולם. צר לי מאד לשמוע את סיפור חייך. קשה להאמין שאמא מסוגלת להתנהג כך לילדיה. מאחלת לך הרבה אושר בחייך.

עציון

New member
סיפור חיים עצוב.

אין כל ספק שילד הסופג את האירועים שאת עברת -יסחוב את זה כל חייו. אין ויכוח על כך. ואין גם מה לעשות נגד האמא.למרות, שתמיד אפשר לסנגר-כביכול- ולומר שבתנאים של פעם אלו היו הסיבות שאינם מוצדקות. אבל יש מוסר השכל, ותכניסו את זה טוב טוב לראש. אם אתם או אתן עברתם מסלול כמתואר. אם חמותכם מציקה לכן-ם. התקוה היא שאתם תהיו יותר טובים מההורים. אתם הבנתם את המסר הפשוט והקצר הזה. אם זה היה כל כך רע. כל כך מדכא. אל תעשו זאת לילדכם. תמיד. ואני חוזר ואומר: תמיד לפני שאתם כועסים על מישהו, על הילד. על החמות ועל ה..חם, שתעמוד מול עינכם התמונה אותה אתם חויתם ונשארה לכם צלקת. אל תשרשרו לדור הבא. אמן. אמן. אמן. זאת תהיה נחמתכם.

הגנובה

New member
הפעם אני נותנת לאחרים לדבר בשמי...

קשה לי נורא לענות על דברים כאלה... רק המחשבה על התעללות בילדים מרתיחה ומדכאת אותי באותה מידה בדיוק
- אני לא מבינה איך אפשר להיות כל כך רעים.... אני יודעת שאלה דברים שאי אפשר להשאיר בעבר... ויש דברים שמנגנון ההגנה הנפשי הפנימי שלנו נועל את הזכרונות הכואבים ביותר ולא נותן לנו לחזור ולחוות אותם - כך שיש דברים רבים שאין אנו זוכרים... התעללות פיזית, התעללות נפשית, התעללות מילולית, התעללות מינית - ורק השטן יודע מה עוד יש בעולמנו.... כשזה חוזר - זה חוזר בגדול
- לכן, כמו שסיגל אמרה - עדיף להתמודד עם זה בעזרת אנשי מקצוע שיודעים להוביל אותנו בקו השפיות ולא לתת לדברים שצפו ועלו מתוך הזכרונות הנוראיים ביותר שלנו - לגרור אותנו למטה אחרי שהתחלנו חיים שלמים חדשים ויפים עם משפחה אחרת ועם בני זוג אחרים... שנדע רק דברים וזכרונות טובים

עציון, המציאות לצערי שונה ../images/Emo10.gif

מחקרים מדעיים הוכיחו שדוקא ילדים שסבלו התעללות קשה הופכים בעצמם למתעללים. ילדים שחוו אב מכה בבית נוטים להכות את נשותיהם ואת ילדיהם. ילדים שעברו התעללות מינים הופכים בדרך כלל לפדופילים ולמתעללים בעצמם. מועטים הם המקרים שבהם הילד מצליח לגבור על סביבתו ולצאת ממעגל ההתעללות. בדרך כלל נרשת לשם כך עזרה מקצועית או במקרים נדירים אופי חזק מאד וסביבה חדשה ותומכת. לצערי התיאוריה שהילדים שעברו חיים קשים יהיו הורים טובים יותר היא לא נכונה בכלל. זהו גם ההסבר למעגל העוני. ילדים שגדלים בעוני ורוכשים דפוסי חיים מסויים, רק לעיתים רחוקות מצליחים לצאת מהמעגל. בדרך כלל הם ממשיכים אותו ומנחילים אותו לדור הבא.

עציון

New member
אני יודע ומודע למחקרים.

אני גם יודע שלא כל מחקר הינו אמין ולא כל מחקר הינו רציני. אני כן יודע שבמקרים רבים, רבים מאוד התמונה לא חזרה על עצמה. ילדים רבים לא המיטו אסון דומה על משפחתם כי הם הפנימו היטב היטב את אשר עבר עליהם. אין אני עושה הכללות, אבח כן הייתי רוצה שכל מי שחווה אירועים כמו דורין. כמו אחרות שהתלוננו בפורום על חמיותיהן, שישכילו להתנהג אחרת. שלא יבביאו את אסונן לבני משפחותיהן בדורות שלאחר מכן. וזה לא כל כך קשה למרות ההיסטוריה שכל אחת סוחבת על גבה.

דורין היקרה../images/Emo24.gif

כואב מאוד לקרא את מה שעברת, היה לי צמרמורת בכל הגוף. הייתי ממליצה לך ללמוד רייקי, ומודעות עצמית, כדי לשחרר (לא מוצאת מילה מתאימה, יש הרבה לצערי),את כאבך.

../images/Emo24.gif

דורין יקרה, קראתי את מה שכתבת והזדהתי עם חלק מהדברים אומנם אצלנו לא הייתה התעללות אבל בטח וטח היה קור כמו שאמרו אחרות לפניי לכל אחד יש את החבילה שלו והיום אני חושבת שבזכות הילדות שלי אני מצליחה לשרוד ולהיות אופטימית על אף שלפעמים לא קל, אבל אני חושבת ששום דבר לא יוכל לי ולכוח שיש לי היום אני מקווה שגם את לקחת את הכוח הזה והיום את מרגישה הרבה יותר טוב עם עצמך המון המון חיבוקים וחיזוקים שלוחים ממני אלייך

למעלה