אם מקובל, נעשה שרשור הכרות קצר ?

גזען גיאוגרפי.

המושג "דרום ארצות-הברית" לא מצחיק באותה מידה? או "צפון איטליה" (הנורווגים מתים מצחוק), או, אם כבר, "דרום תל-אביב"?

tulkin

New member
ידעתי שלא לנצח אוכל להסתיר

את הצד הגזעני שבי
אתה כמובן צודק, אם כי לא לחלוטין בנוגע למינוחים האחרים. כשאתה אומר "דרום ארצות הברית" זה מושג יחסי. בתוך הצירוף עצמו מופיעה גם מערכת היחוס (תל אביב, או ארה"ב או איטליה), וגם היחס עצמו (צפון, דרום...). רוב האנשים שתגיד להם "צפון איטליה", אפילו אם הם גרים בנורבגיה, ידעו למה אתה מתייחס. לעומת זאת "הטריטוריה הצפונית", לא מכילה את נקודת היחוס, ורק מי שיודע שמתכוונים לאוסטרליה מבין איפה זה. במובן הזה "טריטוריה צפונית" הוא ביטוי ממש כמו ה"סהרה". או שיודעים איפה זה או שלא - ולכן השימוש במינוח היחסי "צפוני", אמנם סביר בהחלט, אבל מאפשר לגזענים גאוגרפים כמוני לכתוב תגובות אידיוטיות בשעות לא סבירות בעליל. אגב, מזל טוב על הספר והבלוג. יש מצב להשיג את הספר בארה"ב?

אני לא בטוח שהדיון הזה בכלל שווה המשך,

אז...טוב, בעצם באמת לא שווה להיכנס לדקויות האלה של הגדרות. הספר בינתיים יוצא באוסטרליה. אפשר להזמין אותו מכל מיני חנויות אבל זה יעלה לך משלוח בינלאומי
ומה יהיה בעתיד - אללה כרים.

../images/Emo6.gif

הרבה יותר הגיוני לקרוא לטריטוריה הצפונית שלנו בשם זה כי בקנדה הכל נמצא בצפון. לקרוא למשהו בקנדה בשם "צפוני" זה כמו לקרוא למשהו בסהרה "מדברי". ואם כבר בענייני לוקאל פטריוטיות - לפני כשבוע פורסם מדד נוחות המחייה באוסטרליה שדירג את מקומות באוסטרליה לפי מידת היכולת לחיות בהם (liveable). ערי הטריטוריה הצפונית בקושי הגיעו למקום ה 200 או משהו כזה. תגובת העיתונות המקומית לא אחרה לבוא - " מסטולים מרוב תרופות נגד הצטננות ושפעת, הם המציאו מדד חדש..." http://www.ntnews.com.au/article/2008/08/21/5350_ntnews.html

נעים מאד

עידן, גר במלבורן ומצוי בסוף השנה הראשונה של דוקטוראט בפילוסופיה של הביולוגיה באוניברסיטת סידני. נושא התזה, עד כמה שאני מבין: ביולוגיה סינתטית ופרוייקטי "תא מלאכותי" בראייה פילוסופית. בעברי האפל שנתיים של דוקטוראט שננטש לבסוף במיקרוביולוגיה, ויש לי שבלולון חמוד חמוד בן חצי שנה בבית. לא ממש סמוי פה, פשוט אין לי בדרך-כלל מה להוסיף על דברים שנאמרים.

שלייבלה

New member
עוד אחת שיוצאת מהארון...

איילת, ממש בתחילת תואר שני במשפטים באוניברסיטת הארוורד. גרה בקיימברידג', ארה"ב. נושא התזה (המשוער...) - ניתוח ביקורתי של משפט פלילי. כנראה על השפעות בינלאומיות על תופעות של קרימינליזציה. תוכניות לעתיד - בינתיים אסתפק בלכתוב את התזה ולהתקבל לדוקטורט.

יוו.. מצטרפת

שירלי מסיימת שנה א' של תואר שני בבריאות נפש קהילתית, מגבשת ומתגבשת עם רעיון התזה, סוף סוף נושא שמגניב לי לחקור ולא אמרו לי "שירלי, באמש'ך למה להסתבך"
(דווקא היו לי רעיונות טובים...) ועכשיו כל שנותר זה לכתוב הצעה, לכתוב טרזיליון עבודות ולקוות שיהיו לי יומיים חופש לפני שהשנה מתחילה
יו הו הו ובקבוק של רום

ilmor

New member
סמוי חלקית

כבר שנתיים בדוקטורט בנושא בתחום הפיסיקה הגרעינית הניסיונית. לומד באב"ג. כבר עכשיו מהרהר בנושא פוסט כן\לא איפה...

מיקי*

New member
סליחה על האיחור ../images/Emo13.gif

שם: ירוחם אוניברסיטה: בר אילן מחלקה: תע"י מגורים: בת ים (במקור מהרצליה) דוקטורנט + מורה להסטוריה ואזרחות נושא המחקר: האסכולה הפריזאית ושיקום יהדות צרפת לאחר השואה ועד לשנות ה-60 גיל: 33

שלום שלום

אני כותב דוקטורט ב-University of Warwick באנגליה בנושא הרלוונטיות של תאוריות של תאטרון ומופע לסוגיות יסוד בתורת התרגום (המתרגם כשחקן). להערכתי, אני מצוי כשנתיים לפני הסיום.

למעלה