אם קיימים אנשים שמאמינים שקיים אלוהים אזי

Lucifer LightBringer

Well-known member
בהכרח הם מאמינים שהכל אפשרי, גם חיי נצח...

כי אלוהים לפי הגדרה הוא סתירה לוגית, ומסתירה לוגית אפשר להסיק מה שרוצים...

Harrington

Well-known member
מנהל
בהכרח הם מאמינים שהכל אפשרי, גם חיי נצח...

כי אלוהים לפי הגדרה הוא סתירה לוגית, ומסתירה לוגית אפשר להסיק מה שרוצים...
לא רואה את ה"הכרח" שציינת. מותר לי להאמין בא' וזה לא מחייב אותי להאמין בב' ב"הכרח". זה שלדעתך "אלוקים לפי הגדרה הוא סתירה לוגית", זאת בס"ה, אתה יודע, דעתך :). זכותי מה לעשות, לחשוב אחרת ממך. אישית בכל אופן אני לא רואה באלוקים או בשאלת קיומו כל סתירה לוגית. אולם גם אם הייתי מסכים איתך וזורם איתך לצורך הדיון, עדיין ה"הכרח" לא היה מחויב המציאות. שוב גם כאן, מותר לי להאמין או לחשוב שאני יודע ליישב סתירה לוגית אחת מבלי שזה אומר מאומה על אמונתי או דעתי על סתירה לוגית אחרת.

Lucifer LightBringer

Well-known member
לא רואה את ה"הכרח" שציינת. מותר לי להאמין בא' וזה לא מחייב אותי להאמין בב' ב"הכרח". זה שלדעתך "אלוקים לפי הגדרה הוא סתירה לוגית", זאת בס"ה, אתה יודע, דעתך :). זכותי מה לעשות, לחשוב אחרת ממך. אישית בכל אופן אני לא רואה באלוקים או בשאלת קיומו כל סתירה לוגית. אולם גם אם הייתי מסכים איתך וזורם איתך לצורך הדיון, עדיין ה"הכרח" לא היה מחויב המציאות. שוב גם כאן, מותר לי להאמין או לחשוב שאני יודע ליישב סתירה לוגית אחת מבלי שזה אומר מאומה על אמונתי או דעתי על סתירה לוגית אחרת.
בלה בלה בלה...

אתה יכול להאמין במה שאתה רוצה, אני רק אומר שמלהאמין בקיומו של משהו שהוא סתירה לוגית גורר אמונה בכל דבר אחר.

אני חושב שאדם שלא מאמין שמסתירה לוגית נובע כל דבר אחר הוא dishonest believer.
תקרא פה:

Harrington

Well-known member
מנהל
בלה בלה בלה...
אוקיי. אז למה לא אמרת מראש שאתה לא מעונין בדיון ענייני אלא רק לשטוח את המניפסט שלך?

תודה על העדכון הנוכחי. היא ייתרה לי את הצורך להמשיך לקרוא את הגיגיך. אם וכאשר מאן דהוא כן יהיה מעוניין בדיון ענייני ורציני, אשמח לשמוע.

מיצינו.

Lucifer LightBringer

Well-known member
אוקיי. אז למה לא אמרת מראש שאתה לא מעונין בדיון ענייני אלא רק לשטוח את המניפסט שלך?

תודה על העדכון הנוכחי. היא ייתרה לי את הצורך להמשיך לקרוא את הגיגיך. אם וכאשר מאן דהוא כן יהיה מעוניין בדיון ענייני ורציני, אשמח לשמוע.

מיצינו.
מה אני אעשה? אתה לא מגדיר לי מהו האלוהים שלך? אז מניין לי לדעת שהוא לא מהווה סתירה לוגית?
הצד של המאמינים (שלא ברור אף פעם במה הם מאמינים כי הם תמיד משאירים את אובייקט האמונה מעורפל),
אני הצגתי את האל המונותיאסט זה שמדבר עם מושיקו,ישו ומוחמד ואומר להם מה לעשות.

גם שמעתי פעם את ה"הגדרה" של לייבוביץ' המנוח (או שזה היה מישהו אחר) שאי אפשר להגדיר את אלוהים אלא רק אפשר להגיד מהו לא.
אז אם "אלוהים" נשאר לא מוגדר, אבל הוא לא סתירה לוגית,הוא לא טאוטולוגיה, האם הוא קיים בכלל?
איך יודעים? מאמינים.

גם במקרה כזה שמשאירים את "אלוהים" להיות מה שרוצים שהוא יהיה, הרי אפשר להסיק מה שרוצים...
פעם אחת אני אקרא לו אלוהי ישראל, פעם אחת אני אקרא לו זה שברא את האור, אין לזה גבול למה שאפשר להאמין לגבי אותו אלוהים, כי הרי הוא לא מוגדר.
אולי הוא בכלל פעם אחת סוס, פעם אחת יאיר לפיד, פעם אחת בנימין נתניהו וכן הלאה.

הרי הוא יכול להיות מה שרוצים שהוא יהיה, אם משאירים אותו בלתי מוגדר.

למעלה