אם רשמתי פרוויזורי בארה"ב

michaly2003

New member
אם רשמתי פרוויזורי בארה"ב

האם הוא תקף גם באנגליה? ואם לא, מה החוקים באנגליה?

לא "רושמים" פרוויזורי

michaly2003 שלום, התרגום המילולי של המילה "provisional" היא זמני, המונח המלא הוא "provisional patent application" היינו בקשה זמנית לפטנט (לא פטנט זמני, בקשה זמנית). היחיד שיכול "לרשום" פטנט הוא רשם הפטנטים. המינוח הנכון הוא שאת הגשת בקשה זמנית ולא רשמת פטנט. למעשה, בקשה זמנית לעולם אינה הופכת להיות פטנט רשום, שכן הבקשה היא זמנית (ועל כן זהו שמה). בקשת פטנט מלאה יכולה להוביל לרישום פטנט אך ורק במדינה בה הוגשה הבקשה. לא ניתן לאכוף פטנט לפני שהוא נרשם, ועל כן אין למחזיק בקשת הפטנט כל זכויות אמיתיות בטרם הפטנט נרשם. בקשה שהוגשה במדינה החברה באמנת פריז יכולה לשמש כתאריך בכורה בעבור מדינות אחרות החברות באמנה (ארה"ב ואנגליה חברות באמנה). עוד על הסכנות הגלומות בבקשה זמנית ניתן לקרוא כאן. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

michaly2003

New member
הבקשה הזמנית שלי לארה"ב

כתובה כמעט ברמה של פטנט ממש, כולל תביעה אחת כללית. בכל אופן לשאלתי: האם אני יכולה להגיש בקשה זמנית ישירות באנגליה? ו/או בפריז ? וכן אתה כותב שבקשה זמנית אינה פטנט רשום, וזה ידוע לי - אבל עדין זה עוזר לי בזה שאני יכולה לחשוף את הפטנט/הרעיון לפטנט בפני משקיעים פוטנציאלים ושלא יגנבו ממני הרעיון לפחות, הלא כן ? וזאת למרות שאני יודעת כבר שאתה לא בעד רישום הבקשה הזמנית, וזאת הסיבה שכותבי פטנטים מתמחרים הזמני והפטנט כמעט באותו מחיר, שזה מבוי סתום לכולנו.

זו המציאות המשפטית

כהערה ראשונית, סט תביעות מלא חשוב במיוחד לאור פס"ד KSR שניתן בבית המשפט העליון בארה"ב. עורכי הפטנטים לא ממליצים יותר על בקשות זמניות ומתמחרים בהתאם מאחר וזו המציאות המשפטית נכון להיום. הלקוחות באים אלינו כדי לקבל ייעוץ משפטי שיעמיד אותם במצב הטוב ביותר. לא פירטת איזה סיבה יש לך להגיש בקשות באנגליה ובצרפת כרגע (האם עומדת לחלוף השנה?), בטח ובטח כשמדובר בבקשה שלא נערכה כבקשה מלאה. אם אין לך טעם מיוחד לעשות כך, סביר להניח שרק תגרמי לעצמך נזקים. בתום שנה ממועד הגשת הבקשה הזמנית בארה"ב יש להגיש בקשה מלאה ויש כמה דרכים פרוצדוראליות לעשות זאת. כדאי מאוד שתפני לייעוץ מסודר במשרד עורכי פטנטים מאחר וזה שלב קריטי ויש לקבל החלטות עם השלכות משמעותיות מאוד. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

michaly2003

New member
תאריך הבקשה שלי בארה"ב אינו פג

אני שואלת על אנגליה, מכוון שאם אפנה למשקיע משם עם פרוביזורי מארה,ב, אני ככל הנראה לא מוגנת, הלא כן ? וכך גם באם אפנה למשקיע מישראל ? ויתר מדינות אירופה ?

אדנדום

New member
אנגליה

אין מניעה להציג את הרעיון בפני משקיעים מחוץ למדינה בה הגשת את בקשת הפטנט, משום שההגשה הראשונית מקנה לך תאריך קדימות בינ"ל התקף בכל המדינות החברות באמנת פריס ובארגון הסחר העולמי (פרקטית, מדובר בכל העולם). כלומר שכל "פרסום" למשקיעים שמתבצע לאחר תאריך ההגשה, לא נחשב כ"פרסום קודם" המונע רישום פטנט.

michaly2003

New member
בכל מקרה האם יש צורך לרשום פרוביזורי

גם במדינות אלה ? (פטנט בכל מקרה לא ארשום מסיבות כלכליות).

אם אין בכוונתך להגיש בקשה מלאה

אם אין בכוונתך להגיש בקשה מלאה אז ממילא אין כל טעם בהגשת בקשות במדינות אחרות. נראה שלא הבנת נקודה מאוד מאוד חשובה - בקשה זמנית לא מגנה עליך כלל, כל שהיא עושה הוא לקבע תאריך בכורה שיהיה רלוונטי אך ורק אם תגישי בקשה מלאה שמסתמכת על הבקשה הזמנית. עם בקשה זמנית את לא יכולה לתבוע אף אחד על הפרת פטנט... אם לא תגישי בקשה מלאה אז לא היה שום טעם לבקשה הזמנית. בכל מקרה בקשה זמנית זה עניין שקיים במספר מועט מאוד של מדינות ובד"כ מדובר בעלויות גבוהות הרבה יותר מאשר הזמנית בארה"ב. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי פטנטים ועורכי דין

למעלה