אמאל'ה איזה איזכור על ג'קו

• פותח הנושא livi4
  • פורסם בתאריך

דורית41

New member
אהלן גליתוש

רק למען הדיוק-לא אני ציינתי את איתי טיראן,אני ציינתי באופן כללי שהוא(ג'קו) לא היחיד שלא שירת,ויותר חשוב מכך- שאין לזה חשיבות בעיני ספצפית לג'קו או לכל אומן אחר.כלומר מי שקבל פטור מסיבות אישיות כאלה ואחרות - לא משתמט בעיני.מי שסתם התחמק משירות כי "לא בא לו"-לא תקין בעיני כאזרחית (ועד כמה שהבנתי ג'קו באמת קבל פטור ולא סתם התחמק)-אבל מה שהכי הכי חשוב שזה נכון לכל אחד ואחד במדינה בין אם הוא זמר,פועל בניין,צייר,או מובטל, לכן מעצבן אותי שהעתונאים מדברים על ג'קו כ"כ הרבה בהקשר של השירות.אפילו אני כתבתי על הנושא הזה יותר ממה שהתכוונתי. ורוצה עצה ידידותית? לדעתי ((ושוב לדעתי,את לא חייבת לקבל) אם את כותבת לYNET,אז תכתבי על העוול שהם גורמים,אבל בלי לציין שמות של מפורסמים אחרים שלא שירתו ולא חשוב מי אביהם,כי אז את נופלת באותו "פח".

דורית..

אני חושבת שהאם אני לא אזכיר שמות, הפואנטה שלי תתפספס. העבודה שהבנים של: מוני מושונוב שלמה ארצי יובל בנאי ו... כמדומני אסף אמדורסקי מישל גוריאשווילי אביב גפן אושרי כהן וגם איתי טיראן בעצמו - לא עשו צבא. ועוד ועוד.. מדגישה ומעמידה במקום הנכון את השאלה שלי מדוע הם מזכירים רק את ג'ק?!?!

shongold

New member
קרן בהחלט חושבת כמוך

אומנם כל אחד וסיבותיו הוא ואם קבל פטור מהצבא לגיטמי - כפי שליגטימי בעיני שג'קו שוחרר, ולא השתחרר.. על דעת עצמו. למה נותנים במת התיחסות אליו בהקשר הזה ופוטרים את כל השאר מהענין. שזה אומר הטפלות גרידא על אדם מסויים בנושא הנידון, ולא על בסיס עקרוני כלשהו - זאת הפואנטה.

Nova5

New member
גלית, מאוד חשוב לדייק בתגובה

למען האמת בYnet לא השתמשו במילה משתמט הפעם: מה שכתוב: "ג'קו לא לבד: גם זוהר ארגוב לא שירת בצה"ל, אבל הוא לפחות התנדב לעשות מילואים." ואכן מבחינת הלוגיקה הפשוטה - גם ג'קו וגם זוהר לא עשו צבא, ואחרי ההסבר של זוהר ובעקבות מה שידוע לנו על ג'קו - שניהם שוחררו מסיבות מוצדקות. אז צריך לחשוב היטב, איך לנסח את המכתב

נובה..

צודקת, לא כתבו משתמט, אבל בכל זאת מי שרואה את זה, נזכר שג'קו זה בן אדם שצריך להחרים. הם מחיים את החרם עליו.

Nova5

New member
נכון, זאת התחושה

אבל חשוב לדייק ולנסח את המכתב בצורה נכונה

shongold

New member
צריך לחדד את ענין האיפא והאיפא

מדוע הוא אצלם ובתקשורת בכלל יושב על הנישה של אחד שלא שרת בצבא? כאשר יש רבים טובים..מפורסמים באותה הסיטואציה ואף אחד לא מבקר אותם חזור ובקר על הנושא אלא רק על טיב עיסוקם הם. למה הוא ורק הוא צריך להיות מוזכר לעיתים קרובות בקונוטציה הזאת?!

שונית 7

New member
מסכימה המינוח משתמט שכולם כולל

קהלני משתמשים בו לא נכון כצ"הל משחרר משהו כחוק ופילו לא דרך קבן .כשאת מצהירה שאת דתיה למרות שאת לא או מתחתנת ומתגרשת ע"מ להשתחרר זה כן השתמטות וגם שקר והמבין יבין.

שונית 7

New member
גלית לבי הבן של מושונוב אני לא

בטוחה אבל הכתבה עלל איתי טיראן הופיעה באותו שבוע שהתפוצצה פרשת ג'קו והוא אמר שם דברים איומים ואף אחד לא פצה פה .הבן שלמה ארצי אותו כנ"ל ולאחרונה הייתה כתבה על הבן של יובל בנאי שאמר שלא הלך לצבא כדי לז...... בחורות ושוב אף אחד לא צפצף

rifkin1

New member
איך ענת וואקסמן אמרה?

צריך להיות הבן של...(יהונתן גפן) בשביל לדבר איך שאתה מדבר... כשאתה כוכב נולד שפותח את הפה, זה כבר משהו אחר לגמרי. קראתי את הכתבה הזו על הבן של בנאי והיא היתה הרבה יותר מזעזעת מהכתבה של ג'קו ואף אחד לא אמר כלום...וזה לא הפתיע אותי בכלל.

livi4

New member
היי ריפקין בואי לשרשור השני....

בטוח יהיה לך מה לומר.............

shongold

New member
קרן רעיון מעולה באמת מעולה

אני כמעט סגורה על עצמי שהוא לא שרת. איתי טיראן חד משמעי לא שרת רק שתדעי הוא יקיר התיאטרון הישראלי. הוא נבחר נדמה לי לשחקן התיאטרון המצטיין של השנה. וירטואוז במשחקו והיתה כתבה רצינית ענקית עליו בזמנו, ודבר אי שירותו בצבא קבל פסקה די רצינית. ושם הוא הסביר מאד ברור וישיר משהו בנוסח לא התאים לו הצבא לאישיות וגם עד כמה שזכור לי אמר דברים שמתקרבים אפילו להשתמטות מתוך צדקת הדרך..או משהו בנוסח הזה אבל אל תבני על הדברים שלי לא מדוייקים עד הסוף. בשורה התחתונה מילה בגנותו לא קבל האיש בענין..הוא שאמרתי יקיר התיאטרון הישראלי. בר כולם יודעים. השחקנית ששחקה את הגיבורה מ'אסתי המכוערת" בליך משהו...שלא שרתה. בזמנו היתה לי..רשימה שחורה כזו אני פשוט צריכה להזכר ..או לדפדף כאן בכותבים או בקומונה כתבתי על זה כמה וכמה פעמים. אולי באמת אם תדעי לאן לשלוח את המכתב תיידעי ואולי עוד בנות ירצו לשלוח כל אחת בשמה כך שתיהיה לזה תהודה רצינית יותר. בהחלט יכול להיות שהם כן יודעים את הסיבה לשחרורו, אבל נוח להם לכתוב משתמט זה מוכר יותר - והוא יושב אצלם על הנישה הזאת.

shongold

New member
יש לחדד בפניהם את ההבדל הפעוט..

שבין משתמט..לבין שוחרר מטעם הצבא בצורה לגיטימית. ומדוע מזכירים את המילה השתמטות שזה בעצם דבר שקר - הוא שאמרת הוצאת דיבה. !!!

שונית 7

New member
בקשתי מנובה וגם את מוזמנת לקרווא

תגובה 53 שלי .אשמח לחוותדעת

קניה 1

New member
../images/Emo206.gifלדעתי....../images/Emo187.gif

יש שם בקושי חצי שורה, שנכון, מזכירה את ג'קו בהקשר של אי שירות בצה"ל, אב בכל זאת, חצי שורה בכתבה על זוהר ארגוב.במקום להתעלם ולתת לזה להעלם, אתן מגדילות את זה פי מאה ע"י התגובות שלכן לכתבה (שהיא על זוהר ארגוב!!), ומעבירות את הפוקוס מהנושא המקורי של הכתבה, לנושא ג'קו ואי שירותו. תבינו בנות, התגובות שלכן לא יגרמו לynet או לכל אתר אחר להפסיק לכתוב את הדברים האלה, נהפוך הוא! כל עוד שהם רואין שזה גורם לעניין ותגובות, הם ימשיכו, כי הרי זאת מטרתם מלכתחילה!בגלל זה אני כל הזמן אומרת, פשוט להתעלם!!, ותחשבו על זה...

shongold

New member
קניה בוקר טוב לך יקירה אני חייבת לך

תשובה ואני לא אוהבת להיות...חייבת. בקריאה ראשונה של אותה כתבה וזאת גם כתבתי אפשר לראות בכתובים, שאני לא רואה סיבה או רצון להגיב לאיזכורון קטנטן ולא ענייני על ג'קו בחיבור שלו עם זוהר ז"ל בנושא אי שרותם של אלה בצבא. אך כאשר גלית העלתה את ענין מתן תגובה היא התייחסה לתגובה שלא במסגרת תגובות קוראים הנסמכות על הכתבה והכותבת, אלא כתגובה ישירה לעושים במלאכה ..גבוה באתר היינו לעורכים למנהלים וכן הלאה. אנו אכן נתנו תגובה קרן ואנוכי - אבל לא על מנת שתראה ותגרור עוד פלמוס כזה או אחר ברמת ילדים נלהבים..אלא לאנשים שנזכרו כאן ועוד אנו ממתינות לתשובה. חשוב היה לנו לומר לאלה שלא יתנו יותר במה לא ראויה גם לא איזכורון קטנטן ובלתי ראוי לכל כותב בשער לקשור את הנושא הנזכר לנשוא שלנו מבחינת אי רלוונטיות ופגיעה אישית ופרטית בשמו הטוב.

למעלה