אמאלה!!!! הירקות עולים פשוט הון!!!!

יפית מן

New member
גולדה-לה גם אני שמתי לב איך אפשר לוותר על ירק

אין ברירה חיבים לקנות איך אפשר לוותר?זה הבסיס שבבסיס של הבישולים ואיך אפשר לוותר על סלט ירקות?,יכול להיות שאני אומרת כך כי אנחנו זוג ללא ילדים(כל ילדינו שיהיו בריאים כבר נשואים אבל משפחות גדולול ועכשיו שהורידו את הקיצבאות זה ממש קטסטרופה .בארצות אחרות עושים שביתה לא קונים כמה ימים אחר כך כמו בובל-ה מורידים מחירים או שאפשר ביום שישי אחרי הצהרים הם לא רוצים להשאר עם הסחורה לכן הם מוררידים אבל זה מדובר רק מי שגרה בעיר אני שגרה בכפר לא יכולה לעשות זאת..לילה טוב חומר למחשבה..
 
אני גרה בירושלים, אמנם יש את השוק

אבל המחירים יורדים רק שעה לפני שבת וזה דיי קשה לעשות את הקניה השבועית שעה לפני שבת. אז מה נשאר? לקנות ביוקר בכמויות מבוקרות ואם יש מצב לקפוץ לפני שבת לשוק- זו חוויה בפני עצמה. גם אצלי ירקות זה הבסיס להכל אבל עם המחירים האלה אני ממש מוצאת את עצמי חושבת פעמיים. (היום עשיתי שקשוקה מקוביות עגבניה בקופסת שימורים, יצא מצוין אבל לא יצא לי עד עכשיו לחשוב כלכלית שכדאי להכין שקשוקה מקופסת שימורים- קילו עגבניות עולה 12 שח בערך למול קופסת שימורים שעולה 6 וחצי)
 

Rebeccan

New member
לא רק בשישי המחיר בשוק יורד

א. בסופרים אחדים המחיר של הירקות שפוי, יחסית לשוק (בטח בעגבניות) ב. יש סופרים - שאם קונים מעל סכום מסוים, הירקות זולים יותר (מיסטר זול אצלנו למשל - מושב אורה) ג. מכירה את חנויות "אלף" - יש בירמיהו ויש גם בגבעת שאול - גם שם מבצעים לירקות ד. בשוק - בשעות הערב ולא רק בשישי - שווה לתת קפיצה ולהנות ממחיר שפוי ....... הסחורה עדיין טובה ה. יש גם דוכנים נסתרים - שווה לבדוק גם בשוק העירקי ובסטמאות הקטנות של השוק המרכזי ו. כן, בעיה השנה - וזו רק התחלת שנת שמיטה
 

יפית מן

New member
בוקר טוב מצוין ורענן שבת ראש חודש

גולדה-לה יקירתימה הסיבה ליוקר הזה?האם זה בגלל השמיטה?או יוקר עונתי?לה' הפתרונות זה עתה קבלתי טלפון שהנכד שלי נחת ובקש לבוא לשדה התעופה(אנחנו גרים מרחק יריקה משדה התעופה אבל צריך לעשות סיבוב שלם ועוד מעט יבואו ילדים כך שאמרתיי לו שיקח מונית ואני אשלם לו הוא לומד האור יהודה וגר בירושלים לכן הוא צריך להיות אצלי נכדים זה כמו ילדים רק בריבית המשך יום נעים אולי אקפוץ שהילדים ישנו בינתים שיהיה י נעים לכולכם בלו בנעימים בטוב הנראה והנגלה
 

יוכי68

New member
אכן מחיר הירקות בשמיים.....

אני גם חשבתי על קנייה בקופסאות כי משום מה הן יותר זולות.........אמנם ה"מטבוחה" לא יוצאת אותו הדבר אך טעים בהחלט. אני משתדלת להשתמש בל הירקות שיש לי ולא לתת להם להרקב אני קונה פולים יבשים זולים פי כמה מהטרי ומהם מכינה מצע לדגים, פולים עם כמון ומלח, ושמעתי שאפשר להכין מהם פלאפל טעים..בהזדמנות אנסה.
 

Rebeccan

New member
פלאפל פול

הפול עבר השרייה והנבטה לדעתי כדאי גם לקלוף נהדר להגיש עם רוטב יוגורט מתובל
 

Rebeccan

New member
פלאפל פול מצרי Rebeccan

לא רק מתכון מסודר, שרשור שלם
אחרי ההנבטה וכו' ---- אפשר לקלוף, אם יש זמן (בשישי לא היה לי זמן) - אבל הפול היה כבר נבוט והמתין במקרר מתכון פלאפל פול מצרי Rebeccan מעבירים למעבד מזון - 1 בצל בינוני 3-4 שיני שום צרור פטרוזיליה ((אם לא אוהבים, מוסיפים עוד כוסברה) צרור כוסברה (אם לא אוהבים, מוסיפים עוד פטרוזיליה) חצי כפית מלח (טיפה יותר) חצי כפית כמון טחון טרי חצי כפית זרעי כוסברה טחונים (שמתי שלמים כי לא בא לי לטחון) 300 גרם פול נבוט - מניחים מעל מכינים גם - 1 כוס מי סודה (נשתמש בערך בחצי) 2-4 כפות קמח (אפשר אולי מעט יותר אופן ההכנה טוחנים למרקם גס - לא לדקק מדי (צילום) אם צריך - מוסיפים מעט ממי הסודה לתוך מעבד המזון לאחר הטחינה - אם דליל מדי, מוסיפים קמח, כמה שלוקח מחממים שמן עמוק, מטגנים קציצות עגולות או שטוחות מעבירים למסננת שעליה מניחים נייר סופג
 

מאיוש י

New member
בוקר טוב יוכי

הרגע חזרתי מחיסון לקטנה שלי בקשר לפלאפל אני מכינה גם מעדשים שחורות או חומות איך שקוראים להן וזה מאוד טעים ובריא מאוד ממש מומלץ אותו הדבר כמו עם חומוס רק עם עדשים אני משרה אותן לפני שעתיים.
 

יוכי68

New member
מאיושי, רעיון מעולה לשימוש בעדשים

אני משתמשת בעדשים למג'דרה או למרק ולא מצאתי להן שימוש נוסף.......תודה.
 

יוכי68

New member
אפרופו ניצול שאריות/ירקות

במקרר עמדו להן בסלסילה עגבניות שרי שלא ראויות לשמש כראווה בסלט טרי.........ליבי דאב והחלטתי לנצלללללל. הכנתי פשטידה במחבת מעגבניות שרי חתוכות ומבצל מטוגן.......יצא מעולההההההה. פשטידת עגבניות שרי ובצל במחבת/יוכי שוטפים כשני חופנים של עגבניות שרי וחוצים לשניים רצוי להיפטר מהנוזלים. מטגנים 2 בצלים גדולים קצוצים עד להזהבה. בקערה: 2 ביצים כחצי כוס פירורי לחם (בלילה בסמיכות בינונית) מוסיפים את הבצלים המטוגנים מוסיפים את העגבניות החצויות (ניתן להכין מעגבניה רגילה חתוכה לקוביות) מלח, פלפל, א. מרק, כף קטשופ, מעט פפריקה מתוקה מרפדים מחבת בינונית או סיר קטן בנייר אפייה בקוטר התחתית, יוצקים מעט שמן ומחממים. יוצקים את התערובת לשמן ומטגנים על אש גבוהה מס' שניות ומנמיכים......מכסים ומחכים מס' דקות להתקרשות הפשטידה. הופכים את הפשטידה בעזרת צלחת שטוחה או מכסה שטוח ומחזירים כשהצד הלא מוכן כלפי מטה (פעולה שדורשת מעט מיומנות) מטגנים מס' דקות מצומצם על להבה נמוכה........הופכים שוב לצלחת הגשה....מצננים מעט ופורסים לצד סלט טרי.......מעדן.
 

מאיוש י

New member
איזה כיף לך

הילדים שלי לא נוגעים בדברים הללו ירקות לא הולך אצלי בכלל אני מתה על פול אבל לא יכולה לאכול כי הבת שלי רגישה לפול ואני עדיין מניקה אותה לכן אסור לי לאכול. והרופא אפילו אסר על ריח של פול בבית. אפונה גזר וכ"ו אין בכלל מה לדבר. הילדים שלי חיים על ספגטי, שניצל תירס, שניצל עוף. זהו רק דברים יבשים בושה למרוקאית שכמותי
 

יוכי68

New member
מאיוש, אני בטוחה שכשהם יגדלו יעריכו מהו אוכל

אמיתי........ובטח מרוקאי כמו שאת יודעת להכין.
 

יוכי68

New member
ארוחת צהריים כלבבי......יאמי

מאיוש, האם את פשוט מוסיפה למוקפץ חמאת בוטנים .......מה הטעם שמתקבל? האם הוא דומיננטי?
 
למעלה