אמא'לה

מיצי2013

New member
אמא'לה

דיברתי עכשיו עם איזו פסיכיאטרית בטלפון... בניסיון לשקול אולי להגיע לאבחון/טיפול פסיכיאטרי. תוך 30 שניות על הקו האישה הזו גרמה לי למרר בבכי.... היא גרמה לי להרגיש כ"כ רע, איזו נוקשות, איזה רגישות, חוסר סבלנות.... "מה הבעיה שלך?" בקול קר ונוקשה, צרוד, בלי טיפת רגש ועם יותר מידי חשיבות עצמית, צועקת עליי בטלפון שהיא לא שומעת מה שאני אומרת, צועקת עליי שאם אני מגיעה אליה אז לפחות שאני אעשה בדיקות לפני.... מה זה?! אחרי 20 שניות הבנתי שהיא לא בשבילי אבל לקח לה עוד 10 שניות לסיים להסביר לי כמה מאות שקלים היא לוקחת לשעה, כדי שיהיה לי השוואה אם אני אחפש אצל מישהו אחר.... אני פשוט בשוק, האינטואיציה שלי לא משקרת, בנאדם שאמור לטפל באנשים גרם לי בשניות להרגיש רע מאי פעם ולהיכנס ישר למגננה... אני בהלם. רע לי. מי זאת המפלצת הזאת?!
גם בלי קשר אליה אני במצוקה קשה. הצעד הזה של לפנות גם לוקח הרבה אנרגיות וזו התוצאה.... אאוץ'. מאוד.

hemorrhoid

New member
יש לי דעה מאוד שלילית על טיפול באופן פרטי

ודברים כאלה רק מחזקים אותה.

לא מבין איך אנשים כאלה מוצאים מטופלים... זה ממש לא ברור לי.

מקווה שאת בסדר בכל מקרה. מתוך סקרנות כמה היא לוקחת לשעה?

מיצי2013

New member
מסכימה איתך

עכשיו כשהיא נתנה לי סיבה להסכים....

היא התחילה להסביר לי על עלות של שעה או שעה וחצי טיפול, הייתי נסערת מידי כדי לשים לב בדיוק... משהו כמו 500 ש"ח
מעדיפה שיגמרו לי המים החמים באמצע המקלחת במשך חודש מאשר ללכת אליה.

הוי, מיצי מיצי

יש אנשים שאני לא מבינה איך קיבלו רישיון לטפל באחרים... לא יודעת.

אבל, החדשות הטובות במקרה שלך, זה שאת פה הלקוחה והכוח בידיים שלך! אם לא היא, יש לפחות מאה אחרים! ואת תמצאי מי שיהיה טוב אלייך, ולא חסרים כאלה (תאמיני לי, אני מכירה היטב את המערכת כבר עשור).

ולגבי הבדיקות - זה דווקא רעיון לא רע, שיכול לחסוך לך כסף: אם את כבר מגיעה אליה (או לפסיכיאטר אחר, כמובן) עם תוצאות של בדיקות דם, היא לא תצטרך לבזבז לך כסף על עוד פגישה רק כדי לתת לך טפסים לבדיקות ואז עוד בדיקה כדי להסתכל על התוצאות. לפני שמתחילים לקחת תרופות כלשהן, במיוחד פסיכיאטריות והורמונליות, רצוי מאוד לעשות בדיקות דם.

חיבוק בלתי מתפשר בעליל

מיצי2013

New member
לגמרי הכוח בידיים שלי....

רציתי פשוט לנתק לה בפרצוף, אבל הנימוס וההלם עצרו אותי, אז פשוט מילמלתי לה "לא נראה לי שזה יתאים" ואז היא נתנה את נאום הפינאלה על מה שאני אמצא שם בחוץ אם אחליט לוותר עליה, טווח מחירים ולעג מוסווה למערכת הבריאות הציבורית

אני אמצא מישהו בסוף... ואני גם ככה מקיזה דם קבוע בקופת חולים עם כל הבדיקות שעושים לי קבוע, אז בקטע הזה אני מסודרת, אני יכולה להביא לה גרפים של הבדיקות שלי ב-3 שנים האחרונות. yay

תודה=חיבוק

כשפניתי לטיפול פסיכיאטרי

מה שעשיתי היה לקבל מהקופ"ח רשימת פסיכיאטרים שעובדים בסבסוד (100 ₪)
בעיר שלי יש רק שניים כאלה.
הגעתי לפסיכיאטר, מוזר, מעצבן, נורא. כמה שזה היה לי קשה בסוף הוא התאים לי טיפול לא רע בכלל. נפגשתי איתו רק עוד פעם אחת. סה"כ הייתי אצלו 40 דקות במצטבר.

מיצי2013

New member
יאפ

אני בטוחה שזו גם דרך... ולפעמים לא צריך שיהיה נחמד וסימפטי וקוצי מוצי אלא רק יעשה את העבודה, אבל אני מדברת פה על משהו קיצוני. הוא אולי היה מוזר ומעצבן אבל הוא לא גרם לך לבכות תוך 10 שניות מרגע שהוא פתח את הפה. אני אמנם רגישה אבל לא ברמות כאלו.
לא משנה, עבר..... שמחה שהטיפול שלך היה מוצלח, זה נותן תקווה

לא לא סליחה.. לא הייתי מובנת.

היה ברור שדיברת על משהו קיצוני וסליחה אם היה נשמע שהקטנתי את מה שרשמת.. ממש לא התכוונתי לזה.
האמת שמלכתחילה רק רציתי לכתוב שאפשר לקבל ייעוץ גם ב100 ₪ ואז סתם פירטתי.

מצטערת, היה מאוד ברור מההודעה שלך שנתקלת במישהי נוראית חסרת כל רגש, ומאוד לא מתאימה למקצוע

מיצי2013

New member
סבבה

כמו שכתבתי באחת ההודעות פה גם שקלתי לקחת את האופציה של ה-100 ש"ח דרך הקופה
עברתי על הרשימה של האזור שלי ואף אחד מהם לא נמצא במקום שאני מכירה/יודעת איך להגיע אליו (יחסית חדשה פה) ואין לי אפשרות לדעת עבור מי אולי כן שווה להתאמץ ולמצוא את הדרך.
זו אחת הבעיות שלי... לא מסוגלת לברור מתוך האופציות, לאסוף מידע ולעשות החלטות מבוססות. מתפזרת. תמיד מחליטה בסוג של אימפולסיביות מהבטן.

היי48

New member
מיצוש

עצוב לשמוע שנבלות כאלו קיימות בעולם. לא מפתיע, אבל עצוב. היא לא יותר ולא פחות מאשר בריון, לדעתי, וזה שיש לה רשיון לפסיכיאטריה לא משנה את זה. מישהו שמתנהג ככה לאדם שנמצא במצב של חולשה הוא פשוט בריון. גועל נפש, פשוט אפס (אם לא מינוס) של אינטילגנציה רגשית. אני ממש מצטערת שעברת את זה, מקווה מאוד שתמצאי פסיאטר אחר, עם יותר רגישות ומקצועיות.

ובינתים שולחת

ומזכירה לך שוב שלנו את מאוד חשובה ושלנו אכפת ממך

מיצי2013

New member
טנקס סיסטר

קצת נרגעתי עכשיו, אבל לא- אין לתאר (בנימת התל אביבית מארץ נהדרת חחח)
באמת שלא יודעת מה הבעיה שלה.

תודה מותק!

מה שלומך?

היי48

New member
קראתי עכשיו

משהו שמישהו כתב בפורום אחר. זה לא נכתב אלי עו עלי, אבל עדיין זה היה משהו מאוד נכון לגבי שמבאס להכיר בו (זה לא משהו שחדש לי, כבר ידעתי את זה, אבל עדיין...).

אני יודעת שזה נשמע קצת (או מאוד...) לא ברור, אבל בגדול התכוונתי שזה היה משהו שנכון לגבי ושהיה עצוב לי לקרוא, למרות שזה לא היה משהו חדש או שנכתב בהקשר אלי. או במילים אחרות: האמת כואבת...

מיצי2013

New member
תראה, תשמע...

חשבתי על זה. עברתי על הרשימה של הקופה באזור שלי. אז מסתבר שיש מרפאה מפוצצת בפסיכיאטרים קרובה לבית שלי, אבל האמת היא שבשלב הזה ממש אין לי סבלנות לחכות לתור (רק בסוף החודש ובשעה הכי לא נוחה), שהוא לא באמת תור אלא רק אינטייק, ולהתחיל לספר הכל מחדש, ורק אח"כ להגיע לפסיכיאטר ולהתחיל לספר שוב מחדש, ובירוקרטיה, ואין תורים, ואין תורים בשעות נוחות, ואין לך מושג מי הרופא שתקבל (למרות שכל דבר עדיף על המפלצת) ואף אחד לא שואל אותך.... בשלב הזה פשוט אין לי סבלנות לכל זה. יש את הרופאים שעובדים עם הקופה בהשתתפות עצמית, אבל אף אחד מהם לא נמצא קרוב אליי.... בקיצור חשבתי לנסות פרטי, אני לא צריכה הרבה פגישות, שתיים-שלוש.

איכ.

יודעת מה, מזל שגילית את זה בטלפון ולא בפגישה עצמה. עוד היית צריכה לשלם לה כסף בשביל שהיא תתייחס אליך מגעיל.
אל תיקחי צעד אחורה רק בגלל שיחת הטלפון הזו. יש עוד הרבה מטפלים שם בחוץ ולא כולם נובחים עליך בטלפון.

למעלה