אמא חדשה

אמא חדשה

מאי בדיוק היום בת שבועיים ואוכלת רמדיה יש לי כמה שאלות 1.האם לתת לה גם מים 2.מה אתם ממליצים נגד גזים ? 3.האם להעיר אותה לאוכל או להניח לה לישון ? תודה מראש

jole

New member
תשובות ../images/Emo104.gif

1. יהונתן בן 5 חודשים כבר אבל נתתי לו מים אם אני זוכרת מגיל חודש פה ושם. אני יודעת שהרב אומרים שאין צורך אבל כשהיו ימים חמים נראה לי נכון לתת גם מים בנוסף. 2. פה תמצאי שלכל ילד עוזר משהו אחר. לנו עזר גליכול בייבי של הום גליל- עבד כמו קסם. 3. גם פה תמצאי דעות לכאן ולכאן. אישית אני לא הערתי את יהונתן או את לי כשהיה תינוק בשביל לאכול. לדעתי השינה חשובה לא פחות וכשהיא תהיה רעבה היא כבר תגיד לך. שיהיה במזל...קחי נשימה ארוכה...הדרך ארוכה היא ורבה ...אבל שווה כל טיפת זיעה.

מניסיוני בעבר

ממליצים לתת לתינוק מים כשמאד חם. כשתינוק אוכל מטרנה, גם היא מדוללת במים, כך שזה לא יכול להזיק. כשהבן שלי סבל מגזים בהיותו תינוק, הרופאה הציע לתת לו מטרנה צמחית. זה עזר לו פלאים. אל תעירי את התנוקת כדי להאכילה. כשתהיה רעבה, היא כבר "תקרא" לך. לסיום, הרבה הרבה מזל-טוב.

מלמלה

New member
ועוד תשובות

1. כן לתת לה מים 2. סימיקול ותה שומר 3. אם היא לא פגית (מתחת ל-3 ק"ג למה להעיר אותה כדי שתתרגל שקמים באמצע הלילה לאוכל דפדוף בדפי הפורום יגלה מספר שרשורים בנושא האכלה בלילה ואיף להפסיק ומזל טוב להולדת מאי

גם במקרה הזה לא היתי מעירה,

למרות שצריך לבדוק כמה זמן שינה ושאין פה משהוא חשוד. אני לא בעד להעיר כי שינה חשובה לא פחות מאוכל.

רותי הכ

New member
תשובות:

ראשית מזל טוב
שנית לגבי מים: לנו רופא הילדים אמר שמתחליף החלב היא מקבלת מספיק מים. אלא אם כן ממש חם ואז רצוי להוסיף קצת מים. לגבי הגאזים: מנסיון שלי ושל אחרים במשפחה- תחליף חלב צמחי - במקרה שלנו איזומיל של סימילאק - פתר את הבעיה כמעט לגמרי. וכשהיו קצת כאבי בטן החזקנו את העולל שכוב על הזרוע כך שהראש למעלה והבטן מונחת על כף היד שלנו וזה מרגיע. לגבי הלילה: אם היא שוקלת פחות משלשה קילו את צריכה להעיר ולהאכיל כל שלש שעות. אם לא- הניחי לה לישון. במשך היום האכילי כשהיא מבקשת (אם היא מעל 3 ק"ג) אבל אם עברו 4 שעות והיא לא ביקשה - תני לה בכל זאת בהצלחה ותהני (בעצם אני בטוחה שתהני)

תודה

תודה לכולם על התגובה המהירה .מאי נולדה במשקל 4.230 כך שבעיית משקל אין לנו.בלילה אני אף פעם לא מעירה אבל ביום לפעמים היא ישנה יותר מ4 שעות ברציפות ואז אני מתלבטת . בייביכל כבר נמצא אצלנו בשימוש ואני לא בטוחה שזה עוזר.לגבי השומר אני לא רוצה לתת לה את הסוג שמוכרים לתינוקות כי הבנתי שזה ממותק.יש שומר טבעי שמותר לתת ללא סוכר ?

אורית ג.

New member
מזל טוב. בשום מקרה לא הייתי מעירה

ילד לאוכל. שינה זה לא פחות חשוב (ואני לא מדברת על משהו כמו 12 שעות או משהו שמעיד על מחלה...) ובכלל - הלוואי שהילדים שלי היו ישנים יותר משעה רצוף בגיל הזה. חברתי התלבטה בשאלה ממש דומה והלכה לרופא . הרופא אמר לה: קחי פתק ותכתבי :תודה רבה לאלוהים שהילדה שלי ישנה טוב . ושימי בכותל. ושלח אותה הביתה. אז הנה גם דעה "רפואית"

ראשית מזל טוב

לדעתי לא צריך להעיר אותה, וכך גם אמר לי רופא, וגם מנסיון שזה הופך אותם לקווצ´ים ועצבניים. תחשבי על עצמך - האם היית רוצה שיעירו אותך כדי לאכול? אם את מאוד רעבה, את קמה בעצמך. וחוץ מזה שהיא תינוקת גדולה טפו טפו טפו
, ואם היא תהיה רעבה היא תאכל יותר אחרי השינה.

מצטרפת להמלצה על תה שומר!

אני שתיתי שומר כי בר ינקה... וזה היה אחרי נסיון של כל כל כל התרופות וכלום לא עזר. אם את רוצה להמנע מהסוכר את יכולה לקנות או שקיקים של תה בבית טבע (שזה לא כמו הגרבר ממותק) או לחלוט שזו כבר יותר עבודה (לי לא היתה סבלנות לחכות אבל את יכולה להכין תמיד מראש). ברוכים הבאים ותרגישו טוב. אה, ולא להעיר, מה פתאום? חלילה וחס... אגב, בנושא מים, כאמור בר ינקה (עדיין) אבל אם מאי אוכלת תחליף הוא הרי עשוי על בסיס מים והוא מזין וממלא, למה לתת לה מים שסתם יתפסו לה מקום בבטן?

מלמלה

New member
לגבי תה שומר

בחנוית טבע או תבלינים ניתן לקנות שומר רגיל צריך לשטוף לחלוט לסנן (דרך בד או גזה) אפשר להוסיף סוכר או סוכר ענבים ולתת אם בא לך להתעסק....... אני התחלתי ככה ומהר מאוד עברתי לתה קנוי

אני אישית נגד המים...

1. אנחנו עשינו טעות כשנתנו מים הם באו על חשבון הפורמולה ואיה הפסיקה לעלות במשקל. הרופא שלנו המליץ לא לתת מים כל עוד התזונה היא נוזלית באופן מוחלט. 2. אנחנו נתנו גרייפווטר. ראיתי שהמליצו לך לעבור לפורמולה צמחית, דעי לך שהרופאים לא ממליצים על פורמולה צמחית אלא אם יש בעית אלרגיה, וגם אז בד"כ יעדיפו פורמולה מפורקת כמו נוטרומיגן על פורמולת סויה. דיאנה1 נתנה פה לפני כמה ימים את ההסבר המלא, תחפשי בהודעות שלה ותביני למה. 3. אם אין בעיה של עליה במשקל או ישנוניות יתר כתוצאה ממחלה או חיסון, לא נהוג להעיר לאוכל, שינה לא פחות חשובה לגדילה. מזל טוב וברוכה הבאה.

רותי ע

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

לפי מה שקראתי ושמעתי לא צריך מים. מהנסיון שלי התרופה היחידה שעזרה נגד גזים-הוא הגיע לגיל 3 חודשים והתופעה חלפה. עד אז שום תכשיר לא עזר. ובהחלט לא להעיר בשביל לאכול. תשמחי ותברכי על כל דקת שינה...

iris and ben

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif ובנוגע לגזים....

אם שום טיפות/סירופ נגד גזים לא יעזרו ממליצה לעבור לתחליף צימחי לנו זה עזר והכי חשוב

ברוכה המצטרפת אלינו ../images/Emo140.gif

אני לא עונה לך, כי כבר ענו לך על כל השאלות. מצאת
חם ונעים, המעניק תמיכה ברגעי הקושי ומשתתף ברגעי האושר. מקווה שתהני כמו שאני נהנית.

1ענבל

New member
../images/Emo49.gif לאמא של מאי ולמאי

יובל שלי בת 6 שבועות, אני עוד לא נותנת לה מים ולא תה (זה בה על חשבון האוכל). בהתחלה יובל נורא סבלה מגזים,ניסיתי כל מיני תכשירים, לה מאוד עוזר בייבי זים. אבל זה נורא אינדיוידואלי, תנסי כל מיני תכשירים עד שתגיעי למה שמתאים למאי. אם היא לא נולדה פגית...לא להעיר לאוכל, לתת לה לישון היא זקוקה לשינה וגם את זקוקה למנוחה כשהיא ישנה. המון מזל טוב ובהצלחה.

popo11

New member
מזל טוב !

תשובות : 1. כשעדי נולד הוא ינק. ילד קיץ, אז היינו הולכים בבוקר על הטיילת. טוב, אני הולכת, עדי בעגלה. יופי של דרך לרזות ולהשתזף. מצד שני, החלטתי שהוא צריך גם קצת לשתות, סה"כ חם, אז הוא שתה מים. אח"כ נעשה קריר וחורף והפסקתי עם המים. זו היתה טעות כי עכשיו כל שלוק מים זה מאבק. אני ממליצה להתחיל ולהקפיד על מים. זה הרגל מצויין. אפילו קצת וברמה של העיקרון. 2. לא היה, לא יודעת. 3. מה פתאום להעיר ? חס וחלילה. אם תסתכלי אחורה תראי איזה מאבקים זה להרגיל לשון. אז אם היא הגיעה מתוכנתת ללילה שלם? רק תהני. בהצלחה !

אמא חדשה...

עדיין מוקדם לתת מים - אבל בעוד זמן קצר אין מניעה. אלה בת שלושה וחצי חודשים ובהחלט שותה מים ביום חם... המליצו לך תה שומר - אל תקני את היפ מפני שיש בו סוכרוז אשר גורם לגזים. מעבר לכך, לא חושבת שצריך להרגיל אותם למתוק כבר מגיל כ"כ צעיר. מישהי הציעה להמתיק עם סוכר - בעלי עבר ניתוח חניכיים בגיל שלוש בהרדמה מלאה בשל מים ממותקים.... אנחנו ניסינו הכל - גליכול, גרייפווטר, תה שומר (של פומפדור, בלי סוכר) - שום דבר לא עזר מלבד לחץ על הבטן עם היד, קצת מסאג´... יהיו לך לילות קשים, אבל זה עובר... בקשר ל"להעיר" - לנו אמרו בהתחלה כן להעיר כל שלוש שעות, אח"כ כשראו בטיפת חלב את העליה במשקל אמרו שאין צורך כי היא תינוקת גדולה. תשאלי בטיפת חלב. בהצלחה

keren27

New member
קודם כל מזל טוב../images/Emo23.gif

א.לטיפול בגזים השתמשתי בבקבוק של ד"ר בראון (עם הקשית בפנים), מומלץ בחום. אינו מכניס אויר לחלב, והחלב אינו נוזל. בהתחלה נתתי גם טיפות סימיקול לפני כל ארוחה, זה עזר קצת. ב. בקשר לשאלה אם להעיר לאוכל: לא צריך, תינוקות גדלים בשינה. ג. מים לא נתתי כי היה חורף ולא היה צורך, אבל עכשיו הגיע הקיץ וצריך יותר נוזלים, אז לא יקרה כלום אם תתני קצת מים, רק שזה לא יבוא על חשבון הארוחה. מקווה שתרמתי מנסיוני. כ- 1/2 שנה אמא לאורין המקסים.

למעלה