אמא לא יכולה להיות שותפה בחשבון בנק

shandy

New member
אמא לא יכולה להיות שותפה בחשבון בנק

בתי הקטינה, הגיעה לגיל שבו היא יכולה לפתוח חשבון בנק עם שמחה גדולה בלב היא עושה סקר בנקים, כדי לדעת היכן לפתוח חשבון. יש לה שני תנאים אחד לקבל כרטיס אשראי למשיכת כסף, שעליו אני כמובן חתומה כערבה והשני, שאני אהיה שותפה איתה בחשבון, או מיופת כח, כדי לתת גיבוי. בבנק לאומי, לא הסכימו לצרף אותי לחשבון שלה, רק לקבל ממני ערבון לכיסוי המינוס ככשאלתי למה, אמרו לי שיש אנשים עם קשיים בבנקים הפותחים חשבון עם ילדיהם, ומנצלים חשבון זה כדי לעקוף קשיי נזילות. זה נראה לכם נורמלי שאני לא אוכל להיות מיופת כח שלה, אבל לכסות מינוסים שלה, אני בסדר? האם זה לא בניגוד לחוק, לתקנן תקנה שכזו בבנק, וכן אני יודעת שאני יכולה לבחור בנק אחר.
 

beky1

New member
../images/Emo184.gifאו באירוניה

הסוגר פירצה אחת אך פותח אחרת....מה שמלמד כי המצב הכלכלי הקשה לימד אנשים שיטות לתחמון הבנק גם בדרכים חוקיות.
 

siv30

New member
בנק לאומי אף פעם לא היה הפייבוריט

שלי. העמלות גבוהו, השירות לא מי יודע מה ותמיד, אבל תמיד יש להם פטנטים לכך שהם צודקים. לשאלתך, לי זה לא נראה, מי שרוצה אותי ערבה לחשבון הבנק שלו (כולל כיסוי מינוסים בעת צרה) צריך לאפשר לי פיקוח ובקרה הדוקים על ההוצאה הכספית. בבנק לא מוכנים, יש להם שתי ברירות לקחת את הסיכון או שישלמו פרמיה לחברת ביטוח כנגד המינוס שהם רוצים שאני אערוב לו (ככה נהוג היום במשכנתאות). לעניין קשיי נזילות נו, מה אומר, ואם הם לא שותפים הם לא יכולים לעקוף קשיי נזילות? למה להיות תמימים וסתומים.
 

דוסטו

New member
יש פתרון (אולי)

אם יש לך מספיק חסכונות בבנק, כי הרי הבנק מרוויח על החסכונות שלך במיוחד אם הם מושקעים בני"ע יותר ממך ואף פעם לא מפסיד) פשוט לאיים עליהם שתוציאי את כל חסכונתייך כולל המשכורת השוטפת מהבנק. תתפלאי - זה עושה פלאים. במקביל - או אולי לפני כן , תעשי בדיקה אם הדבר אפשרי בבנקים אחרים ואם יאפשרו לך סדור כזה אם תעבירי אליהם את חשבונך מבנק לאומי. שוב את עשויה להיות מופתעת כמה תאבי ממון וצמאי תחרות ונקמנות הבנקים. אני יכול להעביר העברות כספיות לכל בני משפחתי ללא עמלות בכל בנק בארץ ובעולם ללא עמלות בזכות האיום הזה. ואני שכיר שאין לו כל קשר משפחתי או פיננסי למשפחתו של ביבי נתניהו וגם לא לרוטשילד.
 

shandy

New member
אין לי חשבון בלאומי

ובינתים הבנתי כי מדובר בהוראת בנק ישראל, אז פניתי למפקח על הבנקים לקבל הסבר להלן ההסברים שקיבלתי עד כה, מעובדי בנקים בגלל חוק הלבנת הון, שאני לא אלבין את ההון שלי בחשבון הקטינה. שאני לא אעביר כספים מפוקפקים בחשבון שלה כדי למנוע מעקף של חשבון מוגבל כשאמרתי שאת כל זאת אפשר לעשות בחשבון גם של בוגר נאמר לי שהחשבון שלה הוא ללא עמלות, וחשבון רגיל הוא עם עמלות ואז הבנתי את הפואנטה הם חוששים שאני אנצל את הפטור שלה מעמלות כדי להשתמש בחשבון הבנק שלה לצרכי אבל כאמור מחכה לתשובה רשמית
 
אמנם הבנק אכן תחמן ומאוס, אבל

כל הכבוד שבתך צרכנית טובה שמשווה בין בנקים (אני בצעירותי הייתי תמימה והלכתי לפי המתנה, שעולה להם 10 ש"ח...
) אבל לא הבנתי למה את צריכה להיות שותפה בחשבון שלה כדי שתהיה לך יכולת פיקוח? ברור שאת צודקת ושהתקנה הזו לא מונעת לגמרי הלבנת הון ,אבל אולי את יכולה לפקח על החשבון שלה גם בלי שותפות בו. בבנק המעצבן-להפליא שלי(פועלים) יש לאמי זכות חתימה בחשבון שלי- אצלנו זה משיקולי מרחק (הבנק בצפון ואני בסוף מערב) אבל אולי סידור כזה יכול להתאים גם לכן. אני לא בדיוק יודעת איך זה מוגדר, ואם זה מותר לגבי חשבונות של קטינים, אבל כדאי לשאול בבנק אם יש אופציית-ביניים כלשהי. חוץ מזה כל העברה בנקאית בין קרובי משפחה היא חינם.
 

שש שבע

New member
העברות לבני משפחה לא עולות כסף

בלי שום קשר לכלום, רק עמלת פעולה וזהו.
 

דוסטו

New member
מה שאני אגיד-את תאמרי ההפך,67?

תנסי להעביר מבנק לבנק ותספרי לי אחר-כך. לא מסניף לסניף של אותו הבנק. חכם ציון.
 

siv30

New member
כאן אתה צודק, כל העברה עולה משהו

כמו 30 ש"ח? על מה? על זה שהם רושמים שורה בקובץ. פשוט חוצפה.
 

שש שבע

New member
העברתי מהחשבון שלי ב"מזרחי"

לחשבון של כלתי ב"לאומי" לא שילמתי עמלה, כי זה בני משפחה.
 

שש שבע

New member
ואני אגיד את ההפך

כשיהיה הפך, אם אתה צודק אני לא אגיד את ההפך, ובאותו בנק מסניף לסניף בין בני משפחה לא משלמים עמלה. אם אני מפקידה לזר כסף בחשבון אני משלמת עמלה, אם אני מפקידה לבן משפחה גם לא באותו בנק שלי, לא משלמת עמלה. ככה הפקדתי את שכר הדירה למשכיר של הבן עלה לי 10 שקלים, אבל לחשבון של הבן לא עלה לי כי זה בן משפחה.
 

tipid

New member
העברות לבני משפחה עולות כסף

ואפילו אם יש לי יפוי כח בחשבון של בני ההעברה ךא תמורת עלות פעולה אלא עמלת העברה כמו בכל מקרה אחר.
 

שש שבע

New member
הרבה אבסורדים בבנקים למשל...

אם תפקידי צ'יק על סך 10001 ש"ח יגבו ממך עמלת פעולה וזהו, אבל אם תפקידי מזומן מעל עשרת אלפים ש" יגבו ממך 21 ש"ח עמלה. למה? ככה! ומה עם חשבון שאני פתחתי על שם הילד כשנולד. אוטומאטית כשהוא מגיע לגיל 18 אני לא יכולה לגעת בו, אבל ממשיכים לגבות ממני את ההפקדות.
 
אורחת פורחת, אבל חייבת להתערב...

בד"כ אני קוראת סמויה כאן, ולא מגיבה, אולם הפעם הרגשתי צורך לענות. חשבון שפתחת לילד שלך, על שמו , רשאי וממשיך להתנהל מן הסתם על שמו, אלא אם ציינת אחרת בעת פתיחת החשבון. הבנק ממשיך לגבות ממך את ההפקדות, מאחר ואת נתת לו הוראות כאלו. את רשאית בכל עת להפסיק את ההפקדות. הבנק פועל על פי הוראותייך בלבד. לגבי שאר הדברים, בין היתר העמלות, גם אני לא מבינה למה הן כ"כ גבוהות - בכל הבנקים - אבל כדאי לשים לב, כשמפרסמים בעיתונות שבנק אחד זול/יקר יותר מהאחרים, באילו עמלות מדובר. בד"כ זה בנדירות ביותר. העברה מחשבון לחשבון, בין בני משפחה , גם באותו בנק, עולה כסף. הפקדת כספים מזומנים בחשבון - גביית עמלה, מאחר ועפ"י חוקי בנק ישראל, אסור לסניף להחזיק מזומנים בכספות מעל סכום מסויים, ולכןם כשמופקדים מזומנים, הסניף חייב להזמין ברינקס, ולא להשאיר את הכספים אצלו - וחב' ברינקס גובה מהבנק עמלות. מאחר ומדינת ישראל הצטרפה למדינות הנלחמות בהלבנת ההון בעולם, חייבים לדווח על כל פעילות הנעשית בחשבונות ע"י מי שאינו בעל החשבון, והוא הדין גם בחשבון קטין. מצטערת אם התשובה שלי לא נעימה לאזניכם - אבל אלו הן הסיבות האמיתיות, גם אם הן מכבידות עלינו. כדאי לשים לב, בד"כ בערוצי התקשורת האחרים של הבנק (אינטרנט, מוקדים טלפונים), העמלות נמוכות יותר, וכדאי להשתמש בהם.
 

missB

New member
יש רק טעות קטנה בדבריך

העברת כספים בין בני משפחה מדרגה ראשונה בתוך אוטו בנק - אינה דורשת עמלה.
 
חייבת לתקן, מצטערת ../images/Emo8.gif

כן מחייב עמלה, אוטומטית. נתון לשיקול אם להחזיר אחרי כן. פטור מעמלה, רק אם יש זהות בין בעלי החשבון.
 

missB

New member
לא יודעת באיזה בנק את

אבל אני כבר העברתי בעבר כספים מחשבון שלי לשל בעלי ונאמר לי מפורשות ע"י הפקידה שבהעברה כזו - אין עמלה. ואכן לא נלקחה עמלה.
 

שש שבע

New member
גם אצלי לא דרשו עמלה (מזרחי)

ולא דורשים אני עושה העברות כאלה הרבה. ובין בנקים כנראה שכל בנק מחליט על מדיניות משלו. ואולי רצון לחזר, אחרת לא יודעת למה ההבדלים...
 
למעלה