אמא לא יכולה להיות שותפה בחשבון בנק

siv30

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

כמה נחמד שיצאת מ"הארון" אני מקווה שתמשיכי להשתתף באופן פעיל אצלנו
אני מסכימה עם מה שכתבת, אני לא מבינה שתי נקודות:
למה העמלות של הבנקים כל כך יקרות.
למה מלחמה בהון הלבן משמעותה להפוך את כולנו בחזקת חשודים. אם הבנקים רוצים שקטינים יפתחו חשבונות אצלהם (כי זה מגדיל את נתח הרווחים שהם גוזרים מעמלות) ואם הם רוצים ערבונות של ההורים, הם חייבים לתת לנו פתרונות קצת יותר טובים. מה אני המחאה פתוחה למוכר? אני רוצה לדעת ביום שהילד שלי חורג בשקל אחד. אני רוצה שהם לא יאפשרו לו להוציא יותר ממה שיש שם. אני לא מתכוונת לכסות אלפי שקלים של מינוס כי בבנק נוח להם לא להודיע כי זה מאפשר להם לגבות עמלות וגם לגבות ריבית חריגה.

תודה על קבלת הפנים,

אכן סוף סוף יצאתי מהארון...
וראשית, (וסליחה ששכחתי את זה בהודעה הראשונה שלי), אני נהנית מאוד לקרוא בפורום שלכם. מחוסר זמן, אני לא מצליחה לכתוב הרבה, אבל בהחלט קוראת. ולעניננו. לא משנה באיזה בנק אני, משנה העובדה, שאכן לצערנו, הנסיבות גרמו לכללים הנוקשים בפתיחת חשבון קטין (ולא רק). זכותך המלאה להתנות את פתיחת החשבון של הקטין בכך שלא יחרוג, ולו בשקל אחד. אבל נתקלנו כבר במקרים כאלה, שההורים התנו זאת, אולם אז הגיע היום (ולצערנו, לא אחד ולא שניים), שהילד "נתקע" באילת, או במקום אחר, ללא כסף. במקרה כזה, אם היו נענים לבקשת ההורים, ולא מאפשרים חריגה בחשבונו,הרי שהילד היה בבעיה. מצד שני, אם מאשרים לילד חריגה, זה בניגוד לבקשתם המפורשת של הורים. מה עושים? בנושא עמלות בחשבון קטין, בד"כ אלו החשבונות הכי פחות רווחיים בבנקים. הבנקים מעודדים פתיחת חשבונות קטינים לא לצורך גזירת העמלות, אלא יותר לצורך חיזוק הקשר עם הקטין, כך שבעתיד, בצבא, ולאחר מכן, ימשיך לעבוד עימם. בקשר להלבנת ההון. גם על הבנקים נכפה החוק הזה, וגם לבנקים לא קל ליישם אותו. הלקוחות לא הופכים באופן אוטומטי לחשודים, וב"י הסתפק בהצהרת בעלי החשבון )שאגב, בכל חשבון חדש יש למלא אותה), שהחשבון מתנהל לצורכיהם של בעלי החשבון בלבד ולא עבור צד ג'. קחו בחשבון את הקנסות הכבדים בהם מאוימים הבנקים(ע"י ב"י), במידה ולא ימלאו אחר חוקי הלבנת ההון.

למעלה