אנסה לכתוב את זה מסודר.....
כל אחת והסיפור שלה.... הסיפור שלי כאמא מתחיל כשהתחתנתי די צעירה בגיל 22. 3 חודשים אחרי החתונה אחי הצעיר נדרס למוות והוא בן 17 בלבד. המוות שלו הכניס בי רצון עז ללדת ילד. חיים במקום שבו שרר מוות. אלא שאז גיליתי שיש לי בעיות פריון ושאני נדרשת לטיפולי הפריה. 3 שנות טיפולים, כולל הפלה טבעית, נסתיימו בלידת בני הבכור, כיום כמעט בן 15. שני אחיו לא אחרו להצטרף אליו וכעבור 4 שנים הייתי אמא ל-3 ילדים בני 4, שנתיים ורך נולד ואני בת 30. הנפש שלי היתה מלאה בילדים שלי. עד היום עולות לי דמעות של אושר בעיניים כשאני חושבת איזה ברת מזל אני שיש לי אותם. כמישהי שעברה טיפולים וגם ראתה מה עובר על אמא שמאבדת ילד, העובדה שהייתי לאמא העניקה לי אושר שמילא את כל כולי. אלא שבאיזשהו שלב הבחנתי במשהו. לא שמתי לב שבעצם כל כך הרבה זמן וכל כך הרבה התעסקות עברו עלי בעצם היותי אמא, קודם כי רציתי להיות כזו ואחר כך כי הייתי כזו. שנים של טיפולים, הריונות, לידות, הנקות וכו' וכו' וכו' עד שיום אחד הבנתי שבלי משים עברו יותר מ-10 שנים (!!!) מאז שזכרתי להתעסק בעצמי. שכחתי בכלל מי הייתי והאמת, זה כבר לא שינה מי הייתי כי נהייתי בן אדם אחר לגמרי ולא ידעתי מי זאת האשה הזאת. שכחתי לשאול את עצמי מי אני ומול המראה עמדה מישהי שלא הכרתי בכלל. מישהי שהגדירה את עצמה דרך האמהות שלה לטוב ולרע. ואז הריצה נכנסה לחיי. אני לא חיפשתי את הריצה אלא היא מצאה אותי. הריצה נכנסה לתוך אותו חלל שנוצר בי במקום שלנשים אחרות יש את עצמן. הריצה נתנה לי הגדרה עצמית מחודשת ודרכה הייתי חזקה, נחושה, עקשנית, מיוחדת, רזה, אנרגטית, בעלת בטחון עצמי. היא נתנה לי מקום של אושר במקום שהיה רק שלי ושהאמהות שלי לא יכלה להיכנס אליו, גם כי לא רציתי להיות שם אמא. רציתי להיות רק אני. רונה. זו היתה תחושה משכרת ומעצימה כי הריצה הרשתה לי להיות אנוכית ואגוצנטרית לגמרי בשם הבריאות, הכושר והכוח. זאת היתה הפעם הראשונה ב-12 שנה למעשה שנתתי לעצמי לעשות משהו למען עצמי ולמען האושר שלי בלבד. ידעתי שזה מגיע לי, שזאת זכותי לקבל את זה כי בכל יתר הפינות בחיי הייתי שייכת לאחרים. פה הייתי רק שלי, למעני ולרצוני. וזה רק לקח שעה-שעתיים ביום ודאגתי לכפר על היעדרותי במיליון דרכים יצירתיות כדי שלא ירגישו, לא יפגעו, לא יכעסו. וזה הביא כמובן לרגשות האשם. כי בסתר ליבי ידעתי שאחד מהדברים שהכי אהבתי בריצה היה שזה הרחיק אותי מהיותי אם ואשה בישראל. משהו שהוציא אותי מהבית. משהו שנתן לי מקום ללכת אליו שם אני לא אמא, שאין שם ילדים, שלא מדברים שם על הסופר פארם וטיטולים. מקום שיכולתי להיות ספורטאית ואשה עצמאית וחזקה. הייתי אומרת לעצמי שאני חוזרת הביתה מחוזקת ושהילדים ירוויחו מאמא כזאת ושזאת דוגמא מצויינת וכל הדברים האלה שאני באמת מאמינה בהם. אבל בתוך הלב פחדתי לאהוב את העצמאות הזאת יותר מדי. מה זה אומר עלי כאמא? מה זה אומר עלי כאשה? שוב, נדרשתי לשאלה מי זאת הרונה הזאת שפעם היתה רק אמא ואחר כך פתאום רצתה להיות גם רצה ועכשיו רוצה להיות אמא רצה. איך עושים את זה והאם זה אפשרי בכלל? השנים כרצה עברו גם הם. היום אני חושבת שאני יודעת קצת מי אני אבל אני בטוחה שיש עוד הרבה מה לגלות. הבנתי שגם אם אני נותנת קדימות לריצה מבחינת הלו"ז של החיים זה לא עושה אותי פחות אמא. זה לא אומר שאני מעדיפה את הריצה על הילדים שלי. גם לא למדתי לפתור את כל הבעיות ובלחץ של החיים צריך לבחור במשהו. לפעמים זה כן יהיה הריצה כי זה חשוב לי וכי זה חלק חשוב מהחיים שלי. אבל הילדים הם בלב שלי כל הזמן ואני לוקחת אותם איתי כשאני הולכת ושמחה לחזור אליהם כשאני חוזרת. הם לומדים להתפשר עם זה וגם אני לומדת לחיות עם זה ועדיין, זה לא תמיד פשוט. כל שבת הקטן שלי (עדי, כמעט 11) שואל אותי אם אני ארוץ בשבת בבוקר וזה רק בגלל שהוא עדיין לא אוהב את זה שאני לא שם כשהוא קם בשבת בבוקר. אני מציינת שכל שבת (אבל כל שבת) כבר 5 שנים, אני יוצאת לרוץ ארוכה אלא אם כן אני קודחת מחום. הוא עדיין לא התרגל והוא עדיין לא אוהב את זה והוא עדיין מקווה שאני אוותר. וזה צובט לי בלב. אין ספק. אבל אני יוצאת לרוץ כי אני יודעת שכשאני אחזור הראש שלי יהיה לגמרי איתו ואיתם. הנפש תהיה שקטה כי אני לא אהיה מוטרדת מזה שפיספסתי ריצה ארוכה. האם אני יכולה לוותר מידי פעם? כן, אני יכולה. אבל לא, אני לא רוצה. במקרה הזה אני בוחרת את עצמי. יש מקרים אחרים שאני בוחרת אותם. זה המאזן בחיים ואני מקווה שבטווח הארוך הם ידעו דווקא להעריך את זה ולהתחבר לזה ולא ינטרו כעס בליבם. לפני שנה התגרשתי ואז המאזן של הזמנים נהיה מסובך עוד יותר והזמן שאני לוקחת מהם כאילו התרחב. אבל לא וויתרתי. המשכתי לנסות למצוא את המאזן. כי זה שומר עלי והשפיות שלי והשפיות שלי בתורה שומרת עליהם ועל השפיות שלהם. גם אם הם לא מבינים את זה וגם אם אני בכלל לא בטוחה שאני צודקת. מה שגיליתי לאורך הזמן זה שהתימרונים התמידיים האלה מלמדים אותי ואותם המון. זה מלמד על גמישות ועל פשרות ועל וויתורים וזהו המרקם שממנו עשויים החיים. אם לימדתי אותם דבר אחד בחיי ברצה זה לפחות שהחיים מורכבים מהמוני חלקים ובניית הפאזל בתוך המסגרת המתאימה הוא אחד האתגרים הכי חשובים שהם יתקלו בהם כל יום בחייהם.