דנה.
אני קוראת את דבריך ותאמיני לי הם לא שונים ממה שרבים מאיתנו חשים לפני. אבל אחרי, באמת אפשר להגיד הרבה דברים כי אנחנו כבר אחרי. אני אישית לא מכירה אף אחת שלא מפחדת מלידה מהריון מהורות. אבל.. בשורה התחתונה אחרי שרובנו עברנו את זה, הריון באמת לא פשוט, יש כאבים יש מחושים יש מלא בדיקות וכאלה.. אבל השורה התחתונה פה היא שאת מגדלת משהו מדהים בתוך הרחם שלך וזה גורר אותך למקומות עמוקים מאוד, מעבר לכאב של סחיבת ההריון עם כל הקשיים. גם לידה, קשה וכואבת לפעמים יותר ולפעמים פחות אבל החויה של הולדת ילד - אדם לתוך העולם שכולו שלך בתוך סערת הרגשות האלה, הכאב קיים וקשה מאוד, אך פה גם יש שורה תחתונה הוא שווה את הכל. זה נכון, אין זמן מתאים לזה, תמיד אין מספיק כסף, תמיד בדיוק בונים קריירה, מפתחים את הקריירה , לומדים, מסיימים ללמוד, רוצים להמשיך לתואר שני ובאמת באמת לאורך החיים אני לא חושבת שיש זמן ממש מתאים. יחד עם זאת יש זמן מתאים ויש זמן מתאים פחות, וזה אומר שאם אין כסף ואם אין פרנסה וכאלה. ויש תקווה באופק אז שווה לדחות את זה קצת. בקיצור בכל מה שכתבתי פה רק רציתי להגיד לך שהפחד שמלווה אותך והחששות כל כך טבעיים וקורים לכל אחת מאיתנו, גם המחשבות של לפתח קריירה או להתחיל קריירה , לפחות מנסיוני, מעולם לא פסים מהעולם, וגם עכשיו אם יש לי מחשבות על ילד שני הרי זה מפריע מאוד לקריירה והרי אני אדחה את זה, עד שאני אבין שאף פעם לא יהיה זמן מתאים. אם את אוהבת ילדים, אז אני מבטיחה לך שאת ילדיך תאהבי כמו שלא אהבת מעולם, ותהי האמא הכי טובה בעולם שהם יכולים לבקש, אף אחד לא יודע איך הוא יהיה עד שהוא צולח למים, לפעמים קרים לפעמים חמימים אבל תמיד לומדים ככה, תוך ניסוי ו... השעון שלך הוא כמו של כולנו, השאלה כמה ילדים את רוצה, בגיל 28 הייתי אומרת שיש לך עוד מספיק זמן ומותר לך עוד קצת להתפנק, גם אם את לא בהגדרה מתפנקת, הכוונה ללהמתין עוד קצת, לא יקרה כלום. אבל שתדעי, הפחדים לא עוזבים עד שעוברים אותך, החשש מהלידה לא פס את שעוברים אותה, החשש מהאמאות לא נעלם עד שמחזיקים את היקר מכל בידים ומבינים שזה זה, למרות שגם אז יש כל מיני ספקות אם באמת אנחנו עושות הכל קשורה. אני לא חושבת שיש קשר שתיקה, אני יודעת שפעם לפחות בתהליך חשבתי ככה, היום אני יכולה להגיד לך שהתגמול כזה גדול , אף אחד לא שותק פשוט חושב שזה שווה את זה , את הכל, את ההקרבה, את הכאבים את הכל. בקיצור, כל אשר תחליטי העיקר שתהי שלמה איתו, ורק עוד משפט, לידה כואבת , אפילו מאוד, באותם רגעים קשה לחשוב בהגיון, אבל היא חוויה מדהימה זה לא סותר, אני בטוחה שאחרי שתלדי תביני למה אומרים את זה. עובדה. אם זה היה כל כך נורא וכל כך מפחיד הרי במקסימום היה לכולם ילד אחד והנה נשים הולכות ויולדות שוב ושוב. ואני מכירה מעט מאוד אנשים שסיימו עם ילד אחד ואלה שכן זאת לא הייתה הבחירה, זה פשוט לא התאפשר מסיבות שלא תלויות בהם. רק אושר