אמהות יחידניות ל 3 ילדים ומעלה

the0right0time

New member
אמהות יחידניות ל 3 ילדים ומעלה

יש כאן אמהות ל 3 ילדים ויותר? מה יש לכן לספר על החוויה? קשיים? דברים טובים ומשמחים? אתן ממליצות על הקמת משפחה גדולה לבד? זה בכלל אפשרי? אשמח לשמוע כל מה שיש לכן לספר :)

jiminit2

New member
אפשרי זה בטוח

לא יודעת אם הן עדיין נמצאות כאן בפורום אך אני מכירה כמה אמהות לשלושה ילדים. כולן עם בן בכור ותאומים בניסיון השני. זה לא פשוט ודורש תמיכה משפחתית רחבה ויכולות כספיות לא מבוטלות. אך בהחלט אפשרי.

אמאנחל

Member
מנהל
רק לדייק

הייתה בפורום גם משפחה עם שלושה ילדים משלושה הריונות. כלומר מישהי שבכוונת מכוון ילדה את הילד השלישי. כמו כן נדמה שלי שהייתה אפילו משפחה אחת עם ארבעה, כשהקטנים הם לא זוג תאומים. כלומר מישהי שחליטה להביא לעולם ילד רביעי.
&nbsp
זה נראה לי פונקציה של משאבים כלכליים ושל גיל.

ה-שונית

New member
ובעיקר של פניות נפשית...

לגבי עצמי אומר שגם אם הייתי עשר שנים צעירה יותר ובזוגיות לא נראה לי שהייתי מביאה 4 ילדים.

the0right0time

New member
אני רוצה משפחה גדולה

ולדעתי תאומים זה באמת קושי עצום כשאת לבד. למרות שיודעת שיש לא מעט יחידניות שמצליחות. הלוואי ואצליח להביא לעולם 4 ילדים :)

shilatplus4

New member
לא חייבים עזרה משפחתית. גם עזרה

בשכר כשצריך - מספיקה. לדעתי, נחוץ רצון, אהבה, חוסן נפשי לצורך ניהול משפחה מרובת ילדים לבדך, מקורות כספיים סבירים והרבה שמחה בלב. כל השאר (בהנחה שהילדים בריאים) - מסתדר מעצמו.
בהצלחה !

אמאנחל

Member
מנהל
איזה יופי שהגבת

אם את מוכנה, ספרי כמה ילדים יש לך. מה הגילאים?

shilatplus4

New member
בלי עין הרע....

ארבעה. חמודים חמודים. בן פורת יוסף
חמסה חמסה.
ההפרש ביניהם - שנה וחצי בין התאומים לבת, ושנה וחצי בין הבת לבן הקטן.
גיליתי שאני אמא במלוא רמ"ח איברי ושס"ה גידיי, ומבחינתי - כל המרבה הרי זה משובח. ואולם, כשהגעתי לסכנת נפשות של ממש - זנחתי את רצוני לילד נוסף.
בעיני - כשהגילאים כה צפופים - הרבה יותר קל מאשר מצבים שיש פער גדול בין אחד לשני. הצרכים נושקים זה לזה והפעילויות פחות או יותר באותו מישור, למרות הבדל הגיל. צריך שינוי בסדר העדיפות, המון גמישות ויצירתיות ובעיקר סבלנות גדולה ושמחה בכל אחד מהם. בהצלחה !

shilatplus4

New member
לכל המנסות. לקח לי שנים להרות,

עד שבסוף זה קרה. מבינה מאוד את הקשיים והאכזבות, אבל האושר שווה את הכל.

וואוו

אין לי מושג קלוש איך את מסתדרת לוגיסטית עם 4

אני בקושי מסתדרת עם אחת

&nbsp
&nbsp

לשילט- יש גם אבא מעורב? כלומר האבא עוזר/מבקר/משלם?

אני פשוט זוכרת מישהי שכתבה שהיא אם לארבעה, שלא חיה עם האבא אבל יש אבא נוכח/תומך.
זה עדיין מעורר הערכה, אבל מאוד שונה מלגדל לבד לחלוטין.

shilatplus4

New member
כולם מתרומת זרע (מאותו תורם), וכמובן אין כל

אבא. לא מעורב ולא לא מעורב

איילה134

New member
רצון להביא עוד ילד

היי

לי יש ילד אחד. אני מאד רוצה להביא עוד ילד אבל חוששת כי אין לי שום עזרה משפחתית. ואז עולות מחשבות .. מי יהיה עם הילד כשאלד.. מה אם ארגיש לא טוב ואצטרך להתאשפז במהלך ההריון.. מה אם אביא ילד נוסף לעולם ופתאום אחד מהם יתאשפז.. אם הייתה לי עזרה משפחתית לרגעים האלה אז הייתי הולכת על זה כבר עכשיו

shilatplus4

New member
תראי, הגישה שלי היתה שאין ערובה לכלום.

יכולה להיות לך עזרה משפחתית אבל "ברגע האמת", כשצריך, תהיינה הנסיבות כאלה שזו לא תוכל להתממש. למשל - מחלה של ההורים המבוגרים חלילה.
מצד שני - את יכולה להיעזר בחברים טובים (לא צריך מליונים, רק קומץ אבל טובים באמת).
יכולה לומר לך שכאשר בתי השלישית אושפזה שבוע אחרי לידה (למיטב זכרוני) עם דלקת קרום המוח, חברים טובים עזרו לי מאוד בהעסקת התאומים, כאשר אמי כמעט נפלה מהרגליים בעת שאני שהיתי עם בתי שבוע בבידוד.
זו אומנם דוגמא קיצונית, אבל עובדה שקרתה.

למעלה