אמהות לאחר לידה ראשונה ו"חופשת" לידה

תודה על הלינקים

אני מעדיפה ב-2 המקרים להתמודד בעצמי עם זה ופחות עם קבוצות תמיכה וכו'- קצת גדול עליי, ואם יהיו בעיות מעדיפה ייעוץ 1 על 1.
&nbsp
בתכל"ס אין לי בעיה להכיר בכל מקום, הקטע זה שמעדיפה לא להוציא הון בשביל החוויה של פעילות אם-ילדה אבל אני מניחה שפשוט אמצא את האיזון שמתאים לנו ואהנה הרבה מהפארק שיש לנו ליד הבית

אני חושבת שכדאי לך לשקול את מה שדבי אומרת.

באזור שלי היו אמהות בקורס לפני לידה (כמו למשל הכנה להנקה) שפשוט המשיכו להיות קבוצה (וגם יצרו ידידויות עצמאיות) אחרי הלידה, וכמובן ללא תשלום - כי באמת כל הנשים באותה סירה ומחפשות עם מי להיות אחרי הלידה. זו יכולה להיות הכנה כללית או משהו - הרעיון הוא קבוצה לפני הלידה שיכולה להמשיך אחרי. לפעמים יש גם קבוצות אחרי (אצלנו היו הרצאות של אחות או משהו) שגם אותן אפשר להמשיך עצמאית - תלוי, כאמור, מה יש אצלכם בסביבה

debby12

New member
מנהל
התכוונתי למפגש הכנה להנקה

כ"טריק" טהור להרחבת המעגל החברתי/הכרת נשים שיילדו בערך איתך וגרות לא רחוק ממך. לא כקורס חשיפת קרביים קבוצתי עם נשים שאת לא מכירה.
וברור שאם מתגלעים אח"כ קשיים בהנקה (מה שרווח מאוד) אז צריך ייעוץ פרטי.

לגבי הקיסרי - האצבע היא כה קלה על האיזמל בארה"ב מסיבות של ליאביליטי עד שלפעמים לא ברור שהאינטרס שלך והאינטרס של הרופא/ה הם אותו דבר... אז מועיל לנסות לשאוב מידע מעוד מקורות. ראית את הסרט The Business of Being Born?

עדיקים

Active member
חופשת הלידה שלי

בגדולה שמחתי לחזור לעבודה בדיוק כשנגמרה החופשה בקטן רציתי עוד, זה בהחלט לא הספיק לי. היה לי סידור מעולה יותר ממטפלת אז החלטתי לחזור.

קראתי חלקית מה שכתבו לך, מסכימה שצריך לחכות לאחרי הלידה ולראות איך את מרגישה במיוחד אם זה קיסרי. בלידה הראשונה היו לי תפרים רבים, כאב לי מאוד והיתה תינוקת לא קלה בכלל. מכיוון שאין לי בעיה עם הנקה גם בחוץ (מכסה את עצמי ומניקה) יצאתי מיד אחרי הלידה מהבית אבל זה היה קשה מאוד, תינוקת שלא הסכימה לשכב בעגלה, עד שאני התחברתי למנשא והיה לי קל יותר.

בלידה השניה היו הרבה פחות תפרים ותינוק יותר נוח אבל זה היה חורף אז בימים יפים יצאתי לטייל אבל בימים גשומים מאוד נשארנו בבית או שהלכנו לקניון. באותה תקופה חברה טובה מאוד גם ילדה אז היינו נפגשות המון ומטיילות. טיול בקניון לא חייב להגמר בקניות ויכול להיות גם רק בילוי להעברת הזמן.

תמיד יש סידורים שיש לעשות קניות וכד' אז הייתי עושה כל יום משהו אחר. אל תשכחי שבהתחלה באמת קשה ורוצים גם להשלים שעות שינה בחלק מהיום כי לא ידוע איך יראה הלילה הבא.

אני לא מתחברת לחוגים לתינוקות ולכן לא הלכנו לחוגים כאלה בכלל.

כן, זה בעיקר מה שחשבתי

הפלוס הוא שבתיאוריה יש 2 דקות מאיתנו פארק ענקי ומרשים ויש את הסנטרל פארק אם טיפה מתקדמים לכיוון המרכז כך שבאמת יש אופציות כיפיות כאלה, הבעיה שבפארקים בעיקר מוצאים בייביסיטריות ונני למיניהן ואני יותר מחפשת את חברתן של אמהות

&nbsp
אני דווקא כן בעד חוגים- פחות לתינוקות, יותר לאמהות אבל זה כל כך יקר- כשזה יהיה רלוונטי אשאל בקבוצות של האמהות בפייסבוק על המלצה לחוגים שהם במחיר נורמלי. אני לא רוצה להגיע למצב של שגרה שאני רק מנקה,מבשלת,מחליפה חיתולים- רוצה גם להנות מהזמן הזה.
&nbsp
ברור שהכל תלוי איך ארגיש
הכל בתיאוריה כרגע וגמיש לגמרי...

Ani15

New member
הכיוון צריך להיות מה שעושה לך טוב

לא יהיה לך משעמם - תהיה לך כל כך הרבה עבודה שאת עשויה להיות נורא עייפה, אבל משעמם זה לא יהיה. מעיק, כן, אבל שום חוג לתינוקות לא יפתור לך את זה. עזרה בתשלום, או מההורים, כן, אבל נדמה לי שאת לא מעוניינת בזה.
אם "תתחרפני" זה בעיקר בגלל החוסר בחברת מבוגרים - אם כי אני חושבת שאת די רגילה לזה, לא? לכן התכניות שלך (שחייבות להיות נורא נזילות, ממש אל תקבעי כלום, אין לך מושג איך זה יהיה) צריכות להיות מפוקסות על מה שמעניין אותך: אם מעניין אותך עיסוי תינוקות או סדנא כזו או אחרת, לכי על זה. כל שיקול אחר זניח לגמרי - לילדה זה לגמרי לא משנה ולא תורם לה כלום. אם מעניין אותך קניות וסידורים - פשוט קחי אותה איתך לכל מקום, במנשא או עגלה. אם מעניין אותך חברות - אני מקווה שיש לך כאלה שישמחו להיפגש איתך ואיתה. אני די בספק אם "חברות" שמכירים ברגע האחרון בקורס כזה או אחר, בעיקר בארה"ב שם כל מושג החברות רופף ממילא, עונות על הצורך הזה.
לגבי הפגישות בפארק - אולי בנ"י זה קורה, ברוב ארה"ב זה לגמרי לא רלוונטי, זה לא בילוי שאנשים חושבים עליו בכלל בהקשר של טיפול בילדים. אם רוצים לצאת החוצה הולכים למול או לספריה הציבורית (ששם הרבה פעמים יש קבוצות כמו "מאמי אנד מי" בחינם, תבררי) או לגינה הפרטית בבית. נני זה מותרות שרק עשירים מופלגים מרשים לעצמם, אני לא יודעת באיזה איזור את חיה ואם זה סביר שם. ברוב המשפחות אחד ההורים מפסיק לעבוד לקראת הלידה לצורך טיפול בילד (עד גיל 10-12 בערך), ונדיר למדי (בהכללה גסה כמובן) ששני ההורים עובדים אם יש תינוקות ופעוטות בבית.

אני חובבת ילדים, אבל גם מבוגרים

דווקא בגן יש הרבה מבוגרים- קולגות והנהלה, כך שיש לי מפגשים עם מבוגרים כל הזמן.
&nbsp
בהחלט אני מנסה תמיד לפעול לפי מה שמעניין ועושה לי טוב ומאוד גמישה כי ברור לי שהתינוקת לא תעשה בדיוק מה שאני רוצה מתי שאני רוצה (היא בבטן וכבר עושה את זה
)
&nbsp
באיזור שלי זה נדיר למצוא אמהות בפארק, זה לרוב נני (ולצערי, לרוב כאלה שלא ממש מתעניינות בילדים). אני בעיקר מכירה פעילויות בחינם לפעוטות וכו' , אבל בטוחה שיש גם לתינוקות. קניון אין ממש- מנהטן זה קניון אחד גדול

mitmit11

New member
בעיקר מפגשי חברות

אם זה בפארק עם סנדביץ' מהבית או בבית של מי מאיתנו. בילד הראשון יש יותר פריבילגיה להתעסק בעצמך ובמה שמתאים לך באותו יום .
לגבי כל החוגים וכו - אני ממש לא הטיפוס... למעשה אפילו ניסיתי וזה לא זה. אבל את כן יכולה לבקש את זה כמתנה אם ישאלו אותך מה את רוצה.

אני באמת קיבלתי מחמותי במתנה

ללידת הבכורה חוג עיסוי תינוקות, וזו הייתה המתנה הכי טובה שקיבלתי. לדעתי זה דווקא תורם גם לתינוק וגם לקשר בינו לבין האמא, אבל גם ישנו עניין המפגש עם ההורים ההלומים האחרים... (אצלנו ההורים באו בזוגות, דווקא. באמת קצת משונה, כשאני חושבת על זה. עם הילדה השנייה הלכנו לחוג עיסוי תינוקות של הקופה, בעלי היה הגבר היחיד שם, והנשים הצביעו לסלק אותו מהחוג כדי שיוכלו להניק בחופשיות. בתכלס זו די חוצפה מצדן, אבל קיבלנו את זה והוא עזב).

onetwothree1

New member
בלת״ק..

בתור מי שלא עשתה תכנונים לחופשת לידה (פשוט לא חשבתי על זה).
כחודשיים אחרי הלידה פתחתי את הפולדר עם כל הניירת שקיבלתי מבי״ח, בין כל הניירת של החתימות וההסברים וכו היה גם פלייר להזמנה למאמי אנד מי הנקה שמנהלת אותו אחות שהיא גם יועצת הנקה. לקח עוד חודש והגעתי למפגש כזה. חשבתי שאלך פעם אחת וזהו, וסתם בשביל האגנדה החברתית. המשכתי ללכת עוד חצי שנה אחכ פעם בשבוע. המפגשים היו בחינם (היתה בקשת תרומה למי שמוכנה. בדר״כ שמו 5$ כל פעם). בהמשך נרשמנו לג׳ימבורי... בקיצור, ההמלצה שלי - לזרום... בהצלחה.

למעלה