אמון ומערכות יחסים

טל קר

New member
גם לאחר טיעון זה הוא עדין עבר את

גיל 18, ועדין יכול לפנות למי שבא לו מבלי לבקש את רשותי.

סיווקס

New member
הי ליאני

אני דווקא חולק עלייך לגמרי בפוסט הזה... :) יש דברים משפחתיים שקשורים לאנשים אחרים שגם בפני החברה לא חושפים. הרבה דברים שמספרים לי והם אישיים של אנשים או דברים שקשורים אלי אבל גם לאנשים אחרים (משפחתית או אחרת), אני לא מספר. זה לא נקרא חוסר כבוד, זה נקרא דיסקרטיות. וזה רק לחיוב. בקשר לחברים - בדיוק אותה נקודה. הוא לא היה צריך להפר את הדיסקרטיות שלהם, אבל אם כבר הוא עשה את זה, היא לא היתה צריכה לרוץ באינטרנט ולחשוף אותם. זה מביך מאוד וזה מכעיס מאוד. היא כבר הבינה שהיא עשתה טעות - ולדעתי בזה זה מסתיים. דברים ירגעו עם הזמן.

ס22ית

New member
לגבי החלק השני של החברים שלו

אז כן, יש לו סיבה לכעוס. הוא סיפר לך את זה וסמך עלייך ואת על דעת עצמך החלטת לפנות אליהם ולהוכיח שאת מכירה אותם. בלי לשאול אותו בכלל אם זה בסדר. אז אולי בעקבות זה הוא עושה חושבים אם אפשר לסמוך עלייך בדברים אחרים כמו בסיפור עם אח שלו. אולי היו עוד מקרים כמו המקרה של החברים מהאינטרנט שערערו את האמון שלו בך ולכן הוא לא ממהר לספר לך דברים אישיים.

סיווקס

New member
שלום סינטטיק..

אני הבנתי מהפוסטים שלך פה שהבנת כבר את טעותך לגבי חשיפת החברים. גם אני חושב שזה היה מעשה מאוד לא נכון לעשות אבל הוא נבע מתמימות, אז אני לא חושב שבאמת צריך לכעוס עליך. טוב, אולי קצת. בכל מקרה, בסוגיה הזאת אני נאלץ לעמוד לצד חבר שלך. :) לדעתי, כמו שכתבתי לליאן, המקרים שאת מציינת פה הם לא של חוסר אמון אלא שחבר שלך מנסה לשמור על דסקרטיות בנוגע לנושאים מסויימים. וזה הרבה יותר מסביר. אולי יש קטעים משפחתיים שהם אישיים והוא לא רוצה לחשוף אותם? אולי הם קשורים לאנשים אחרים במשפחה ואז אין לו בכלל זכות לגלות לך אותם? במשפחה המורחבת שלי למשל היו כמה דברים שאני לא רק שלא סיפרתי אלא די הסתרתי באותה תקופה. במקרה שלי זה היה קשור לבעיות בתוך משפחה של קרוב וזה לא היה עניינו של אף אחד מחוץ למשפחה. לא סיפרתי לחברה שלי באותה תקופה ואם היא היתה שואלת הייתי מוריד אותה מהנושא מיד. אם הייתי מספר לה (ואף פעם אי אפשר להסביר את מורכבות הדברים הנכונה למישהו מבחוץ) והיא היתה פולטת משהו ליד בני משפחה אחרים אני הייתי נמצא בהמון עימותים שממש לא רציתי להיות בהם וזה היה גורר המון בעיות. דרך אגב - זה מאוד קרוב למה שעשית עם חברים של חבר שלך. מישהי שהם בכלל עוד לא פגשו פונה אליהם בשמות שהם רוצים להסתיר, וכך את גם חשפת שחברך הסגיר דברים אישיים שלהם. בגלל זה הקמת עלייך את זעמם. אני משוכנע שכל הנושא הזה ירגע ויעבור, אבל אני לא אתפלא אם החבר שלך עכשיו יחשוב פעמיים לפני שהוא יספר לך דברים שמספרים לו. בלי לפגוע, זה מה שאני הייתי עושה.

דווקא דיברתי איתו היום על כל הנושא

והוא דווקא אומר שהוא סומך עלי, למרות הכול... (מה שלא כל כך נראה לי). דיברנו לגבי אח שלו... התברר לי שהם לא בקשר כבר המון שנים ובגלל זה אין לו יותר מדי מה להגיד עליו. יכול להיות שסתם התעקשתי לדעת דברים... אבל לגבי ה"חברים" שלו... זה כבר עניין אחר. נכון, זה היה טיפשי לפנות אליהם בלי ידיעתו.. אבל למה הם היו צריכים לשקר לו ולספר שחשפתי אותם לעיני כל הצ'ט, אם זה לא מה שעשיתי?? כדי שהוא יריב איתי..? לא נראה לך מוזר להיות שנתיים עם בן אדם ולא להכיר את החברים שלו..? ובפרט, חברים שמפקידים כסף לחשבון תחת השם שלך? מהרגע שסיפרתי לו שבכלל פניתי אליהם הוא התחרפן... במקום לשמוח ולהגיד שטוב שאני מנסה להכיר את החברים שלו ומנסה להיות חברותית אליהם, הוא התעצבן, והיה נראה שהוא מתעצבן רק כי הוא רוצה לוודא שהוא ייצא נקי מכל העניין ושהם לא יכעסו עליו. אח"כ הוא עוד טרח לעדכן אותי שהוא דיבר איתם ושהם רתחו מכעס... כאילו סתם כדי לתת לי להרגיש רע עם עצמי. ולמה..? כי ניסיתי להיות נחמדה אליהם..?

joshh

New member
קצת מוזר לי .

דבר ראשון, לגבי החברים שלו ... עזבי שזה היה טיפשי, כי זה באמת די ילדותי לפנות אליהם כך סתם. ואני מבין שזה היה בתמימות.... אבל למה לכעוס ??? מוזר לי קצת .... שנית, בכל דבר בחיים בזוגיות, אין בכוח. עם הוא רוצה אז הוא יספר, תהי סבלנית ותני לו את הזמן שלו לכל דבר. אין צורך להיפגע, זה גם טיפה ילדותי, לא ? עכשיו, אם הוא מסתיר ממך את כל החברים שלו, אז יש סיבה לדאגה. כי כניראה יש משהו חולה בקשר שלכם. אם הוא לא מספר לך כלום (רגשות שלו, דילמות וכו....) אז כן יש לך סיבה לדאגה, כי כניראה הוא לא מספיק פתוח איתך... אז למה אתם בכלל ביחד ? בגלל סקס ? אבל עם זה לא ככה ואילו מקרים בודדים, אז את סתם מנפחת את העיניין. בקשר לחברים האילו... מוזר לי, אני לא יודע מה להגיד על זה. בהצלחה בכל מקרה. josh

למעלה