אמונה אמיתית

ציקי 07

New member
אמונה אמיתית

אני פשוט לא מאמין באמת ,הכל אצלי מסכת שלמה של ראיות וידיעה שיש אלוקים אבל אני לא חש את זה , וזה מביא לי להיות פושר בדת , מה עושים?

שרון AAA

New member
מצוות

בדת שלנו להאמין= לעשות מצוות. שאתה עושה מצווה מתוך חיוב לעבוד את אלוהים אתה מאמין .

akyo64

New member
|שמומה עם המצוות לא מחברות אותי?../images/Emo35.gif

מה לעשות שמצוות לא מחברות אותי לא תפילה שכול יום היא אותו דבר וזה משעמם .ולא לחץ מצוותי קשה. אני רוצה חוויה להרגיש מהלב ולא לעשות סתם מצוות מתוך הרגל?

שרון AAA

New member
זה עניין שלך

אם זה לא מחבר אותך ואתה לא מאמין אבל אומר שאתה רוצה להאמין אז לא יעזור לך אם תשאל אחרים . כל אחד והדרך שלו .זה לא משהו אובייקטיבי(מלבד המצוות שהם משותפות )

אופירA

New member
מנהל
רוצה להרגיש מהלב

אתה צריך למצוא מסילות ללב שלך. קיום המצוות כשגרה (משעממת) לא יעשה זאת עבורך, ולכן אינו מספיק. מסגרת של שיעורים שעושה לך את זה, מסגרת חברתית שמוסיפה ערך מוסף לקיום המצוות ומעוררת את החשק והחוויה, מניין תפילה שעושה לך את זה, אורח חיים שיחבר אותך אל המצוות - חפש מכל הדברים הללו ללא הרף, כצמא שמחפש מים במדבר.

tamarhp

New member
מה הכוונה לא מאמין באמת?

אם אתה מרגיש שאתה לא מאמין - אז זה הזמן לבדוק את זה... בין אם זה לחזק את האמונה ובין אם זה לחפש במה אתה מאמין.. אבל אולי אתה כן מאמין - הבעיה שלך היא שאתה לא מרגיש שזה מספיק "מלהיב" אותך, וקשה לך לקיים את המצוות - הבעיה היא לא באמונה, אלא בעבודה הפנימית, בחיבור, בקיום המצוות...

ציקי 07

New member
יצאתי מבולבל

איך אני בודק אם אני מאמין ואיך אני מחזק? מבחינתי המציאות שאני פושר שאני לא חרד על דברי ד` זה אומר שאני ממש מאמין אמיתי

אופירA

New member
מנהל
זה לא פשוט, ובאמת מבלבל

יש מצב שאדם אינו חרד על דבר ה', בגלל שאין לו יראה, כי הוא מזלזל. ואז הוא צריך להתחזק בכך שילמד את האמת ותיכנס למוחו הידיעה בהכרה עמוקה, ואז תיכנס לליבו היראה, וזה יחד עם דרכים נוספות (סביבה מתאימה וכו') יביא גם להתלהבות. אבל יש מצב שהוא יותר נפוץ בדורנו, שהאדם אינו חרד על דבר ה' למרות שיש לו אמונה ואהבה גדולה לה', ויש לו ידיעה בהכרה עמוקה של האמת האלוקית - ומה שהוא "פושר" כביכול בקיום המצוות זה משום שאין לו כוחות הנפש, והוא חלוש במיוחד, כי זה דור חלוש במיוחד והרבה אנשים אין להם כוחות הנפש בעוצמה רבה. והסימן לזה שכאשר הוא לא מקיים מצוות בהתלהבות, יש לו צער גדול על כך וייאוש גדול מכך. וכשהוא מתפלל במילים שלו מעומק הלב - הוא מבקש את הכוח וההתלהבות, כלומר הוא מאד רוצה לקיים מצוות בהתלהבות, רק אין לו הכוח לכך. ובמקרה כזה הדרך אינה להכניס יראה, אלא לעודד את עצמו ולראות את החיובי שבעצמו, ולהצדיק את עצמו שאין לו כוח ולא מצד חוסר אמונה שהוא לא מתפלל, אלא הוא מתאמץ כמיטב יכולתו והקב"ה מודד את ההשתדלות והרצון ולא מתייחס לתוצאה. לעודד את עצמו להסיר דאגות מליבו ולהסתכל על כל מה שמצליח בצורה חיובית. ולהאמין שהוא אינו רע ושלילי, וככל שקשה לו כך זה סימן שהקב"ה אוהב אותו באופן מיוחד, כי מערים עליו קשיים בגלל שיודע שהוא רוצה חזק מאוד, והצער שיש לו מזה שאינו מצליח זה תיקון גדול בנפשו ועבור כל עם ישראל.

שרון AAA

New member
אמונה אמיתית לפי היהדות

היהדות לא מכירה צורה אחרת להאמין באלוהים מלקיים מצוות.קריאת שמע מבהירה את העניין-ואהבת את ה' אלוהיך בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאדך" ואיך לאהוב? ואז מגיע ההמשך - "והיו הדברים האלה אשר אנוכי מצוך היום על לבבך".עשיית המצוות הם האהבה. אז מזה יוצא שאתה לא מאמין באמת עד שאתה לא מקיים מצוות. האמונה האמיתית לא יכולה להגיע בלי מצוות,זאת אמונה בדברים אחרים.

ציקי 07

New member
אני מקיים מצוות

אבל האמונה הפשוטה שהכתה בי בעבר היא דועכת ,אז זה לא נותן לי לסגת כי אני יודע שהאמונה היא מציאות אבל היא נותנת לי מחשבות פנימיות שזה לא המקום שלי ולא בא לי את זה. בא לי להשאיר את עצמי במקום הזה.

בטטה גם

New member
לך ליער ותתחיל לדבר עם ה'

ותתבונן ביופי הבריאה.. וגם תנסה להתפלל אבללפני כל מילה שאתה מוציא לחשוב.. ולצייר אותה בראש אז מה זה יקח לך שעה לא נורא זה שווה את זה..

ציקי 07

New member
אבל האמונה שלי

לא מספיק חזקה כדי לעשות את זה ,אני מרגיש דפוק עם עצמי ,עם ה`טקסים` האלו

tamarhp

New member
אין שום קשר..

האמונה יכולה להיות חזקה מאד - אבל לא כל אחד מתחבר עם "ללכת ביער ולצעוק "טאטע". זה פשוט לא מתאים לכל אחד. וזה אולי מה שכ"כ יפה ביהדות - יש כל כך הרבה חוגים ופלגים וזרמים ויש לך כל כך הרבה שיטות לעבוד את ה', אתה פשוט צריך לבדוק מה מתאים לך! אני למשל מאד "ליטאית" ולא מתחברת לחסידות, אבל ב"ה יש לי את הדרכים שלי לעבוד את הקב"ה גם בלי לצעוק ביער... כנראה שזו לא הדרך שמתאימה לך!

ציקי 07

New member
גם לחלקים של

המצוות הפשוטות מבחינת התת מודע שלי זה טקסים על אף שאני יודע שזה אמור לחבר אותי לאלוקים. הביאו כאן את הדוגמא של תפילה אני עושה את זה כי זה מחויבותינו וזה אמור לקרב אותי לד` אבל אני לא שלם עם זה אני באמצע אומר לעצמי מה אני עושה פה?

בטטה גם

New member
דבר ראשון

באמת כל הכבוד לך שאתה כנה עם עצמך וזה לא מפריע לך שאתה עושה דברים כביכול סתם.. ודבר שני אני הייתי מציעה לך לנסות כמה שיטות.. שנה שעברה היינו בסמינריון בצפת והיה לנו כזה מדריך שנראה מזה מעופף מהאלה שאתה בטוח שאי אפשר להחליף איתם מילה אחת נורמלית.. אבל במשך השבת שהיינו איתו התברר לי שזה בדיוק ההפך.. ואז אמרתי לו בדיוק את מה שאתה אומר עכשיו שאני לא מרגישה שאני באמת מתחברת למצוות ואני עושה את זה סתם כמו רובוט ושבגלל זה אין לי כבר כוח להתפלל וכו' והוא זה שיעץ לי את השיטה שבתפילה לצייר כל מילה בראש כאילו זה באמת רשום ונגיד שיש את שם ה' אז לצייר את זה באדום וניסיתי את זה בדשא ואני אומרת לך שהתפילה שלי היתה ממש שונה כי כשמתעמקים בכל מילה אז באמת מנסים למצוא את הקשר שלך אליה ומתפעלים מהיכולת של מחברי התפילה לנסח את מה שאתה רוצה בתפילה.. אבל לצערי לא הצלחתי להתפלל ככה הרבה זמן כי זה באמת קשה ועכשיו התפילה שלי נראת על הפנים כי אין מה לעשות תפילה זה עבודה קשה.. איזוהי עבודה של הלב זוהי תפילה..(נראה לי שככה אומרים את זה..) הקיצר אם הגעת עד לפה אז אני מקווה שתנסה הרבה שיטות עד שתגיע לשיטה המיוחדת שמתאימה לך אבל אל תפסול שום דרך לפני שניסית אותה.. ועוד משו לפעמים חוסר החשק במצוות נובע מחוסר אמונה בה' אז שווה לך ללמוד ספרי אמונה ומחשבת ישראל.. ונ.ב אחרון.. אני מאחלת לעצמי לאמץ את כל העיצות שנתתי לך... יומטוב ושמח!

בטטה גם

New member
חחח תודה

ככה זה שקוראים כל היום ספר היסטוריה (מחר בגרות בעע) צריך קצת להוציא חומר מהראש, כמה כבר אפשר לקרוא!!

bester

New member
פעם הודית לו באמת על מה שיש לך?

תסתכל מסביבך ותראה תלך לבתי חולים ותראה מה יש לך ואז תבין כמה אתה חייב לו

ציקי 07

New member
הודתי בהחלט

כמעט בכיתי מרוב אושר והודאה, אבל כשזה פג אתה אומר לעצמך, מה לי ולכל זה,

למעלה